TIMOCOM Logo

A JavaScript nincs aktiválva a böngészőjében.

A weboldal funkciói így korlátozottan láthatók és használhatók. A felhasználó élmény javítása érdekében kérjük, hogy aktiválja a JavaScript-et a böngésző beállításainál!

A TimoCom megnyitja új, nagyobb teljesítményű és biztonságú számítástechnikai központját

Düsseldorf, 14.08.08 – A növekedéshez hely kell. Ezért ez év áprilisában a TimoCom Soft- und Hardware GmbH egy új számítástechnikai központot hozott létre a vállalat területén. Ez a lépés logikus következménye a TimoCom TRUCK & CARGO® fuvar- és raktérbörze folyamatos fejlődésének. A nagyteljesítményű technikai háttér Európa piacvezetőjének lehetőséget ad arra, hogy hosszú távra tervezzen, növekedjen és cselekedjen.

Az üzembe helyezés 3 hetet vett igénybe, mely zökkenőmentesen történt. Ez idő alatt az ügyfelek rendszerhez való hozzáférése akadálymentesen működött. Az összesen 3,5 millió euro-s, ECB-S tanúsítvánnyal rendelkező számítástechnikai központ már az új helyen dolgozik. A legmodernebb technikai rendszer alkalmazását az egyre növekvő adatmennyiség és a TimoCom ezzel egy időben létrejött műszaki fejlesztése tette szükségessé. Az új technikai háttér könnyűszerrel megbirkózik a több mint 67 000 felhasználó adataival.

 

A tervezésnél a TimoCom nagy hangsúlyt fektetett az üzembiztonságra. Minden rendszerelem rendelkezik váratlan esemény esetén egy kidolgozott tervvel. Így minden fontos összetevő legalább duplán áll rendelkezésre, miközben mindegyik alkotóelem önmagában is elegendő lenne a rendszer teljes működéséhez. A rendszer mindig garantálja az állandó elérhetőséget, valamint az adatok biztonságát és helyreállíthatóságát. Tűz esetén másodperceken belül működésbe lép az automatikus tűzoltórendszer. Áramkimaradáskor szempillantás alatt bekapcsolnak a pótgenerátorok. Ezen kívül a rendszer az összes adatot megduplázza és egy második tartalék számítástechnikai központban helyezi el; amely több száz kilométerrel távolabb található, azért hogy az egyidejű károkat megakadályozza. Így az adatvesztés kockázata kizárt. A hívatlan vendégeket jól megtervezett biztonsági rendszerek tartják távol. A számítógép szükséges hűtését egy klímaberendezés szolgálja, melynek 14 Celsius fok külső hőmérséklet elérése esetén működésbe kell lépnie. A rendszer a környezetvédelmi előírásoknak minden tekintetben megfelel: A hatékonyságnövelés célzott intézkedéseinek köszönhetően például az új technikai háttér áramfogyasztását 40%-kal lehetett csökkenteni. Ez valóban energiatakarékosságot jelent, amely a CO2-kibocsátást és a rendszerköltségeket is nagymértékben csökkenti.


A teljesítményben is a legjobbra számíthatunk. Az új számítástechnikai központ igazi lehetőségeket kínál. „A TimoCom egy dinamikus fejlődési irányzatot követ", mondta Marco Haack, a technikai részleg vezetője, majd így folytatta: „A modulárisan felépített technikai rendszer magában foglal minden alkotóelemet, ami egy modern számítástechnikai központhoz szükséges. Ez lehetővé teszi a gyors és hatékony adatfeldolgozást. A termelékenység, kapacitás, környezetvédelem és biztonság terén az új technológia magasra teszi a mércét és innovatív vállalatként erősíti a TimoCom hírnevét.”


A létrehozott első osztályú körülmények jó kiindulási alapot biztosítanak a TimoCom további fejlődéséhez és ezzel megerősíti vezető szerepét a versenyben. Ilyen jó feltételekkel egyértelmű a TimoCom jövőbeli iránya: Teljes számítástechnikai erővel előre!

Sajtókapcsolat

Communications

TIMOCOM GmbH

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 59 24
Elfogadom, hogy ez az oldal használja a sütiket (Cookies) elemzés, személyes tartalom és reklámok céljából.