TIMOCOM Logo

A JavaScript nincs aktiválva a böngészőjében.

A weboldal funkciói így korlátozottan láthatók és használhatók. A felhasználó élmény javítása érdekében kérjük, hogy aktiválja a JavaScript-et a böngésző beállításainál!

A TimoCom segít a sofőrök egészségének megőrzésében

Düsseldorf, 2010 december 13. A Doc-Stop kezdeményezés 2007 óta szeretné elérni, hogy jobb orvosi ellátáshoz jussanak a hivatásos busz- és teherautó sofőrök. Mint minden fuvarozásban-szállítmányozásban résztvevő cég partnere, a TimoCom Soft- und Hardware GmbH is részt vesz a kampány népszerűsítésében. A Németországból induló projektet egyesített erőkkel kell európa-szerte terjeszteni.

A hivatásos gépjárművezetők mintegy 85 százaléka panaszkodik a munkahelyi rossz egészségügyi ellátás miatt állítja a DocStop kezdeményzés országos tanulmányában Rainer Bernickel. Még ma is problémát jelent az, hogy a sofőrök, ha útközben betegednek meg, nem tudnak elmenni még a "helyszínen" orvoshoz. Ezzel nemcsak csak a saját egészségét veszélyezteti, hanem a közlekedés biztonságát is. Hogy ezt megelőzzék, a közhasznú egyesület igyekszik minden követ megmozgatni. Németországban már 300 partnerre találtak (kórházak, klinikák, orvosi rendelők), akik mind együttműködnek a DocStop-pal. Az önként segítő orvosok közé természetesen nőgyógyászok is csatlakoztak, hiszen egyre több nő vezet teherautót. Azok a külföldi sofőrök, akik éppen német utakon járnak, a DocStop forródróton, a legtöbb európai nyelven tájékozódhatnak. Már folyamatban van a szolgáltatás kiterjesztése más európai országokra.


A zsúfolt várótermek hozzá tartoztak a sofőrök életéhez.
Így működik DocStop: ha útközben egészségügyi problémái adódnak a sofőrnek, hívja a forródrótot a + 49 (0)1805 112 024 számon, amely a ADAC Truck Service szolgáltatásán keresztül működik. Röviden összefoglalja, hogy mi a panasza, ismerteti az aktuális helyzetét és útirányát, hol van a legközelebbi parkolási lehetőség ésott fogja várni a DocStop partnere, aki a sofőrt azonnal ellátja.

A DocStop kezdeményezésért felelős Rainer Bernickel, a korábbi évtizedekben a rendőrnyomozóként sokat utazott az autópályákon, örömmel nyilatkozott a TimoCom-mal való együttműködésről:
„A TimoCom gyors és egyszerű segítsége éppen időben érkezett. A kezdeményezést arra is fogják használni, hogy a DocStop-ot Lengyelországban, Dániában és Olaszországban elterjesszék.“

Marcel Frings, a TimoCom vezető tisztségviselője, már az elejétől lelkesült a projektért:
A TC Truck&Cargo® fuvar- és raktérbörzével a TimoCom számos teherautóra lehet munkát találni. A DocStop segítségével mi is hozzájarulunk ahhoz, hogy online platformunk felhasználói útközben is egészségesek maradnak és mindig biztonságban érezhetik magukat. Teljes vállszélességgel állunk ki az akció mellett, valamint nemzetközi cégként természetesen hosszú távon kívánjuk támogatni.“

A DocStop-on kívül a TimoCom érdekelt számos környezetvédelmi és társadalmi projektekben. Jelenleg a „Raus aus dem Toten Winkel“ (ki a holttérből) tervezetet is támogatja, mely németországi, általános iskolás diákokat tájékoztatja az közúti forgalom és közlekedés veszélyeiről. Az IT-szolgáltató a fenntartható fejlődést is integrálta a vállalati stratégiába, a jövőben pedig ennek kiszélesítésén is fog folyamatosan munkálkodni.

Sajtókapcsolat

Communications

TIMOCOM GmbH

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 59 24
Elfogadom, hogy ez az oldal használja a sütiket (Cookies) elemzés, személyes tartalom és reklámok céljából.