TIMOCOM Logo

A JavaScript nincs aktiválva a böngészőjében.

A weboldal funkciói így korlátozottan láthatók és használhatók. A felhasználó élmény javítása érdekében kérjük, hogy aktiválja a JavaScript-et a böngésző beállításainál!

A TimoCom szponzorálja az Ukrajnába tartó kamionos segélyszállítmányt

Düsseldorf, 2008. augusztus 18. – Truck Aid Limburg: holland kamionos segélyprogram Ukrajnának. Tíz holland kamion több száz tonna segélyszállítmányt visz Ukrajnába a rászorulóknak. A programot önkéntes segítők és szponzorok – köztük a TimoCom Soft- und Hardware GmbH – hajtotta végre.

A hollandiai Venlóban a „Truckstop B-58“ vendéglő előtt már reggel 7 órakor élénk mozgolódás volt: számtalan kéz rakodta be az utolsó ládákat, a 16 sofőr – köztük két nő és egy polgármester – még egyszer megbeszélték az útvonal részleteit. Amikor eljött az idő, a tíz 40 tonnás kamion elindult Ukrajnába. Fedélzetükön orvosi berendezések, ruha és más adományok, amelyekre Ukrajnában nagy szükség van. A feltűnő kék-szürke ponyvás kamionokat önkéntes sofőrök vezették. Mindegyikük 14 napot „áldozott fel” szabadságából – ennyi ideig voltak ugyanis összesen úton. A konvoj szűk egy hét alatt érte el úticélját. A szállítmányt két segélyszervezet, a „Spotnik“ és az „Stichting Projecten Oekraïne“ közreműködésével osztják szét klinikák, gyermekotthonok és iskolák között.

Speditőrök és fuvarozók csoportja már tizedik éve szervez ilyen konvojokat, mindig önkéntes alapon. Ukrajnába már második alkalommal vezetett az útjuk. Több százezer euró értékben vittek adományokat a rászorulóknak. A Truck Aid Limburg csapatának segítségével teljes gyermekotthonokat szereltek fel; kórházak jutottak fontos gyógyszerekhez, iskolák használható tananyaghoz. „Bár Ukrajnában lassan javul az életszínvonal, még mindig hiány van olyan alapvető dolgokból, mint ágynemű vagy téli csizma" – mondja Perry Brandt, az akció főszervezője. Kezdeményezésével saját szavai szerint ahhoz akar hozzájárulni, hogy emberibb életet tegyen lehetővé a szegények és a rászorulók számára. Egy ilyen jellegű projekt természetesen csak komoly önkéntes elkötelezettséggel és pénzbeli adományokkal hajtható végre. Az egyik ezek közül a TimoCom Soft- und Hardware GmbH-é.

„A jövőben sem hagyjuk magukra az ukrán embereket, helyzetüket nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Önmagát szervező és finanszírozó segélyszervezetként természetesen rá vagyunk utalva az olyan partnerekre, mint a TimoCom" – állapítja meg Brandt. Úgyhogy sem ő, sem a csapat nem pihen, hiszen a következő segélyszállítmányhoz további szponzorokat kell mozgósítani. Jövő nyáron Ukrajna felé ismét útnak indul egy szállítmány.Sajtókapcsolat

Communications

TIMOCOM GmbH

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 59 24
Elfogadom, hogy ez az oldal használja a sütiket (Cookies) elemzés, személyes tartalom és reklámok céljából.