TIMOCOM Logo

A JavaScript nincs aktiválva a böngészőjében.

A weboldal funkciói így korlátozottan láthatók és használhatók. A felhasználó élmény javítása érdekében kérjük, hogy aktiválja a JavaScript-et a böngésző beállításainál!

Az elmúlt kilenc hónapban egyre kevesebb üres kamion cirkál az utakon.

A TimoCom fuvarpiaci barométere a negyedik negyedévben az előző évhez képest alacsonyabb értékeket mutat.

TIMOCOM Sajtóközlemények – Legyen mindig naprakész

A TimoCom fuvarpiaci barométere a negyedik negyedévben az előző évhez képest alacsonyabb értékeket mutat.

Düsseldorf, 2013-01-18. A negyedik negyedévben a TimoCom fuvarpiaci barométer számai ugrásszerűen felíveltek és ezzel ismét az egész év mutatóit prezentálta. A teherfuvarozás része az európai piacon még mindig átlag alatti méreteket ölt. Ugyanakkor a 2012 év vége mutatóival akár ki is lehet egyezni, így a következő évet reményekkel tele kezdjük meg.

Miután szeptember végén a fuvarpiaci barométer az 53:47 mutatón állt, - reményt adott ahhoz, hogy az utolsó negyedév fellendülést mutasson. Az utóbbi években a szeptember illetve október hónapok hasonló kimutatással zárultak. Így 2010 3. negyed évében a fuvarpiaci barométer állása 68:32 volt és a 4. negyedév 69:31 értéken állt. Egy évvel később a TimoCom barométerének állása mindkét hónapban a 60:40 értékkel zárult. Viszont ebben az évben a szeptemberi értékek már igencsak módosultak. Az 53 százalék fuvarajánlatból már csak 48 százalék maradt.

Amint várható volt, novemberben az értékek tovább csökkentek. Mindössze 38:62 volt a fuvar- és raktérajánlatok állása. "Ebben a negyedévben az első két hónap a tavalyi évhez képest alulmaradt. 2011-ben 12 százalékkal több fuvarajánlatot hirdettek meg, míg 2010-ben 25 százalékkal több volt az idei évhez képest. Azon szolgáltatók, akiknek sikerült októberben, valamint novemberben hosszútávú szerződésekhez hozzájutniuk, szerencsésnek vallhatják magukat", így elemzi a negyedik negyedévet Marcel Frings, a TimoCom vezető képviselője.

2012 a változások éve
Az utolsó negyedév hűen tükrözte a 2012-es esztendőt. Minden pozitív eseményt egy negatív követett, de egy-egy nehezebb hónap után mindig jött egy reménytelibb időszak. Ezért mondhatjuk azt, hogy 2012 a változások éve volt. Összefoglaló a negyedik negyedévről: "Miután novemberben a TimoCom fuvarpiaci barométerének állása 38:62 volt, decemberben ugrásszerűen 10 százalékot növekedtek az értékek", tette hozzá Marcel Frings "Egyértelműen észlelhető volt a karácsonyi ünnepek hatása a fuvarozás piacára. Az ünnepek közötti rövid hét egy logisztikai kihívás volt, mivel alig pár nap alatt nagy mennyiségű árut kellett szállítani." És ez megtérült: Először mutatott a transzportbarométer állása 48:52 értéket decemberben az előző évhez képest (2011-ben 44:56). Remélhetőleg folytatódni fog a fellendülés 2013-ban is.

Sajtókapcsolat

Communications

TIMOCOM GmbH

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 59 24
Elfogadom, hogy ez az oldal használja a sütiket (Cookies) elemzés, személyes tartalom és reklámok céljából.