TIMOCOM Logo

A JavaScript nincs aktiválva a böngészőjében.

A weboldal funkciói így korlátozottan láthatók és használhatók. A felhasználó élmény javítása érdekében kérjük, hogy aktiválja a JavaScript-et a böngésző beállításainál!

Növelni az átláthatóságot, csökkenteni a költségeket

Gyorsaság és rugalmasság: ez a két legfontosabb kulcsszó az italgyártásban. A szezonális ingadozásoknak köszönhetően ennek az iparágnak is szüksége van egy kifinomult logisztikai rendszerre. Jól tudja ezt Paul Ahmann is, a Trinkgut cég (Németország legnagyobb italszakértője) logisztikai vezetője: „A nagy nyári beszerzések előtt vagyunk már közvetlenül, hiszen nemsokára kezdődnek a grillpartyk, nagy sportesemények, és ahhoz hogy ezeket mind kiszolgáljuk, szükségünk van minden mozdítható szolgáltatóra, akikre mindig számíthatok. Ezen szolgáltatók keresése nagyon munka- és időigényes feladatot rótt ránk. Itt jött közbe a TimoCom TC eBid® online tenderkiírási platformja.”

A Trinkgut Deutsche Getränke-Holding GmbH egy 233 fióküzlettel rendelkező, főként italok szállításával foglalkozó, Észak-Rajna-Wesztfáliai cég, melynek központja Krefeld városában található. A 4100 főt foglalkoztató cég 2009-es üzleti forgalma több mint 516 millió EUR volt. 26 millió rekesz utazik az országban évente a saját gépparkjukon, és további 8 millió rekesz közvetlenül az iparból érkezik a fióküzletekbe. Mindezt két logisztikai központból (Hammból és Krefeldből) irányítják. A beszerzési logisztika természetesen igényel külső szolgáltatókat is. Pont ehhez a feladathoz praktikus választás a TC eBid®, ami megkönnyíti ezt a munkát. A programot a düsseldorfi TimoCom fejlesztette, amely cég a tenderkiírási platform mellett, a TC Truck&Cargo® piacvezető fuvar- és raktérbörzét is kínálja, az azonnali piaci megbízások szoftverét.

Egyszerű és zökkenőmentes használat

2009 decembere óta használja a cég a TimoCom szoftverét a hosszú távú fuvarszerződések kiírására. Átlagosan 30 tenderkiírást tesznek közzé havonta, a legtöbb közülük német szolgáltatóra talál. Főleg fuvarozókat, szállítmányozókat és speditőröket hívnak meg a tenderkiírásaik során, akiknek a részvétel ingyenes. Az érdeklődők minden szükséges információt a „TC eBid® Report” címmel ellátott e-mailen keresztül kapnak meg. Praktikus, hiszen így megkímélik a résztvevőket összefoglaló táblázatoktól, elavult címjegyzékektől és a hosszas telefonbeszélgetésektől. Az egész folyamat elektronikusan rögzített, világosan dokumentált és könnyen érthető.

Elemzések és szűrési lehetőségek nagyobb átláthatóságot biztosítanak

A tenderkiírások eredményeinek kiértékelésekor különböző mérőszámok segítenek. Ezen eredmények hasznosak lehetnek mind a megfelelő szolgáltatók és az aktuális piaci árak kiválasztásánál. A fuvarpiaci árak meghatározása mellett Ahmann kitért a következőkre is: ”Hatalmas mennyisége és tömege miatt az ital speciális ismereteket követel meg a szállítmányozási és fuvarozási szolgáltatóktól. Ezeket az ismereteket világosan meg tudjuk fogalmazni, így könnyen tudunk magunknak a kritériumoknak megfelelő partnert választani.” Mindemellett hangsúlyozta azt is: „Számunkra nem csak az ár játszik döntő szerepet az árajánlatokat adók kiválasztásakor. Ugyanígy fontos számunkra a minőség, rugalmasság és a megbízhatóság is.”

Újabb üzleti partnereket a szoftverbe integrált fuvarjegyzéken – a TC Profile®-on – keresztül is kereshet. Ez az adatbázis a részletes cégprofilokat tartalmazza: mintegy 30.000 aktív, ellenőrzött szállítmányozási és a logisztikai szolgáltató elérhetőségét Európa-szerte. Valamint elérhető egy térképszoftver is, amelynek segítségével az útdíjat és az alternatív útvonalakat is ki lehet számítani. A felhasználóbarát szoftver a Trinkgut logisztikai szakértőit is meggyőzte: „A TC eBid® nem egy bonyolult számítógépes program, és végre nem kell hosszasan böngészni a különböző táblázatokat sem.” Így nemcsak egy könnyen kezelhető szoftverről van szó, hanem a korszerű informatikai megoldásoknak köszönhetően egy biztonságos rendszer áll a felhasználók rendelkezésére.

Segítség a megfelelő piaci ár megtalálásában

A kezdeti bizonytalanságok után Ahmann úr pozitív véleménnyel van a TimoCom-ról: „A TC eBid® egy rációkkal teli dolog a szerződéses ügyletekhez. A tenderkiírások menete egyszerű és könnyen érthető, a rendelkezésre álló funkciók kézre állnak. Időt takarítunk meg, és ezalatt még kvalifikáltabb üzleti partnerekre is szert teszünk, amely a beszerzési logisztika területén sem hátrány. Különösen érdekes számunkra az árajánlatok összehasonlítása, amely segít megahatározni a piaci árat. Összefoglalva kijelenthetem, hogy a Trinkgut számára egyértelmű versenyelőnyt jelent a program.”

Sajtókapcsolat

Communications

TIMOCOM GmbH

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 59 24

Transzportlexikon – Fuvarozással kapcsolatos fogalmak, kifejezések

Elfogadom, hogy ez az oldal használja a sütiket (Cookies) elemzés, személyes tartalom és reklámok céljából.