TIMOCOM Logo

A JavaScript nincs aktiválva a böngészőjében.

A weboldal funkciói így korlátozottan láthatók és használhatók. A felhasználó élmény javítása érdekében kérjük, hogy aktiválja a JavaScript-et a böngésző beállításainál!

Szépen zöldellik minden a TimoCom-nál

Az IT-szolgáltató szívvel-lélekkel segít a környezetvédelemben

Düsseldorf, 2011-01-24; megújuló energiaforrások, energiatakarékos technológiák, környezetbarát projektek: A TimoCom Soft- und Hardware GmbH, az online platformok szolgáltatója, komolyan veszi a környezetvédelmet, és elkötelezte magát mellette, a "Green we can" mottóval. A számos tevékenységből nemcsak a környezet és a cég, hanem az ügyfelek is profitálnak, hiszen az üresjáratok elkerüléséért folytatott küzdelem nagy jelentőséggel bír.

Ismerjük el, hogy a fenntarthatóság egy olyan kifejezés,melyet a különböző médiumok és reklámszövegek egyre többet használnak. Azonban mindenképpen igaz, hogy ez a téma a XXI. század legnagyobb kihívása, a TimoCom számára is. Az IT-szolgáltatónál nemrég történt csak meg az alapkőletétel, azonnal elkötelezte magát a felelősségteljes üzleti magatartás és a környezetvédelem mellett. „A TimoCom egyik fontos alappillére a fenntarthatóság volt, és most is az ”, mondja Marcel Frings, a vállalat vezető tisztségvidelője, „igyekszünk a temrészeti erőforrások védelme mellett hatékonyan dolgozni.“ A TC Truck&Cargo® fuvarbörze napi 300.000 fuvar- és raktérajánlattal arról, hogy az üresjáratok ne szennyezzék a levegőt CO2-kibocsátással.

Jót tesz a környezetnek, jót tesz az üzletnek.
A hangsúly a tudatos energia-felhasználáson van. Ezáltal 40%-kal csökkent az egész IT-infrastruktúra áramfogyasztása. A düsseldorfi központ teljes energia ellátását 100%-ban vízenergia felhasználással oldják meg. Ez 400 tonnával kevesebb CO2-kibocsátást jelent .
Ha egy kicsit is megváltozik az emberek hozzáállása, rengeteget el lehet érni, majd Frings úr hozzáteszi: „Papíralapú faxot évek óta nem használunk, a beérkező faxokat csak a monitor képernyőjén tekintjük meg. A postai levelezésünket bizonyítottan környezetbarát, CO2-semleges papíron végezzük“.
A sokszínű élővilág védelmét, a NABU (Naturschutzbund) természetvédelmi egyesület "Élő Rajna" projektjének keretein belül, a TimoCom évek óta anyagilag támogatja. A tervezet célja, hogy a Rajna egyik 2,5 km hosszú mellékfolyóját sikeresen renaturálják.

TimoCom-ügyfélként csak előnye származhat a fenntartható üzletmenet kia-lakításában.
"Zöld" gondolkodásúként nemcsak pénzt spórolunk meg, hanem pozitív mellékhatások is vannak. „Természetesen a gazdasági tényezők is szerepet játszanak",magyarázza Frings: „Azzal, hogy befektetünk egy modern, energiatakarékos számítógépes központba nemcsak a természetnek kedvezünk, hanem a később felmerülő költségeinket is csökkenteni tudjuk. A fenntarthatóság tehát nem ellensége az üzleti sikernek, hanem elengedhetetlen előfeltétele. “Valamint meg kell jegyezni: egyre több logisztikai szolgáltató fedezi fel azt, hogy a "zöld logisztika" versenyképességet jelent ebben az üzleti szektorban. Az ügyfeleink számára fennáll a lehetősége, hogy az weboldalunkról egy ingyenes környezetvédelemmel kapcsolatos virtuális "pecsétet" letöltsenek. Ezt például a vállalati kommunikációban használhatjuk üzleti levélpapírjainkra nyomtatva. Így minden partnerünk felé világos lesz, hogy nemcsak a logisztikában vagyunk megbízhatóak, hanem a környezet védelméért is teszünk.

Ez a gondolkodásmód sok munkatársunk hozzáállását megváltoztatta, illetve egyre többen érdeklődtek a téma iránt. Környezetvédelemmel kapcsolatos napok alkalmával különböző javítási, jobbítási módszereiket megoszthatják. A környezet védelméért egyre többen éreznek és vállalnak is felelősséget. A projekt szimbólumaként az üzletvezetés egy szív alakú növényt adott minden egyes alkalmazottjának.
Akik felelősséget éreznek környezetük iránt, annak ez az ajándék nemcsak a divatos beszédtémát jelent. Végül Frings hozzáteszi: „Fuvarbörzék közötti iparágvezetőként a fenntarthatóság nálunk főszerepet kap.“ Kijelenthetjük, hogy a zöld logisztika helyzete rózsásan alakul.

A TimoCom-ról az alábbi oldalon további információkat talál: www.timocom.hu.

Sajtókapcsolat

Communications

TIMOCOM GmbH

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 59 24

Transzportlexikon – Fuvarozással kapcsolatos fogalmak, kifejezések

Elfogadom, hogy ez az oldal használja a sütiket (Cookies) elemzés, személyes tartalom és reklámok céljából.