TimoCom Logo

A JavaScript nincs aktiválva a böngészőjében.

A weboldal funkciói így korlátozottan láthatók és használhatók. A felhasználó élmény javítása érdekében kérjük, hogy aktiválja a JavaScript-et a böngésző beállításainál!
TimoCom – Elhivatottság

A TimoCom környezeti és társadalmi felelősségvállalása

Környezet

Környezet és a TimoCom - a jövő közlekedés menedzsmentje

Környezet

A környezetvédelemmel kapcsolatos elhivatottságunkat konzekvensen építettük fel. Itt megtalálja azokat a főbb pontokat, amikért kiállunk:

 • Energiaszükségletünk 100%-át megújuló energiaforrásokból fedezzük (CO2 kibocsátásunk évente 400 tonnával csökken)
 • Az IT-infrastriktúra áramfelhasználását csökkentettük 40%-kal ¹
 • Az európai postáinkat a Deutsche Post CO2-semleges GoGreen szolgáltatásával intézzük
 • Cégen belüli környezetvédelmi napok, ötletbörzék
 • Papírmentes faxolás számítógépen keresztül
 • Kizárólag FSC bizonyítvánnyal rendelkező papírok felhasználása

A környezetvédelemre és fenntarthatóságra való törekvésünk motivációja a mindennapi életünkből ered. Naponta szembesülünk a környezetszennyezéssel és az energiaforrások pazarlásával. Valamint naponta hallunk különböző megoldási javaslatokat ezek megoldására. Mi csak egyszerűen jól figyeltünk. Eközben a TimoCom ökológiailag felkészült, így biztos, hogy a kitűzött célt - környezetbarát platformok szolgáltatójává válni - elérjük. Jó okkal mondhatjuk: mindenki a zöld logisztikáról beszél; mi pedig támogatjuk is.

Kevesebb CO2-kibocsátás:


1 összehasonlítás 2008 és 2010

DocStop – a humánusabb munkahelyekért a hivatásos sofőrök szakmájában is

Ezzel a kezdeményezéssel jobb ellátást kaphatnak az éppen úton lévő sofőrök: DocStop és a közlekedés biztonsága az autópályákon is megnő. Ugyanis "csak az egészséges sofőr lehet biztos sofőr". A fuvarozási-szállítmányozási szakma partnereként teljes meggyőződéssel támogatjuk ezt az akciót.

Még ma is problémát jelent az, hogy a sofőrök, ha útközben betegednek meg, nem tudnak elmenni még a "helyszínen" orvoshoz. A Docstop 2007 óta minden erejével azon van, hogy ezen változtasson. Németországban 700 partnere van már a kezdeményezésnek: klinikák, kórházak, orvosi rendelők.  400 női és férfi sofőr használja havonta ezt az útközbeni ellátást. Az éppen németországi utakon lévő, külföldi sofőrök szintén tájákoztatást kaphatnak a DocStop forródrótján, méghozzá 23 nyelven.

A programot további európai országokban is bevezetik és 2013 óta Padborgban (Dánia) ún. DocStop információs pontokat hoztak létre a dán fuvarozási cégek egyesületének - ITD - támogatásával. Így működik a DocStop: ha útközben egészségügyi problémái adódnak a sofőrnek, hívja a DocStop forródrótot, amely a ADAC Truck Service szolgáltatásán keresztül működik. Röviden elmondja, hogy mi a panasza, hol tartózkodik, a célállomást, ahova éppen tart, így meg tudják neki mondani, hogy hol található a legközlebbi DocStop partner. Ott pedig a sofőrt egy orvos ellátja.

„Örömmel vesszük a TimoCom gyors és egyszerű segítségét. Ezt a kezdeményezést igyekszünk Németországon kívül is népszerűsíteni.“ - mondta el véleményét Rainer Bernickel, a DocStop egyik életre hívója, és a közeledés biztonságáért felelős európai biztos.

Állami kitüntetést kapott

A közlekedés biztonságáért végzett munkája és a hivatásos sofőrök érdekvédelme miatt, Rainer Bernickel állami kitüntetést kapott

Kitüntetés

2010 december 15-én közlekedés biztonságáért végzett munkája és a hivatásos sofőrök érdekvédelme miatt, Rainer Bernickel állami kitüntetést kapott - valamint elismerték a DocStop kezdeményezés sikeres implementálását.

  tovább a ceremóniához

A TimoCom támogatja a "Ki a holt térből!" iskolai projektet

Elkötelezetten a projekt mellett vagyunk, így további fejlesztésre érdemesnek tartjuk. Ebből kifolyólag támogatja a "Round Table" (kerekasztal) nevű szervezet iskolai programját, „Raus aus dem toten Winkel“ („Ki a holt térből“) mely során felvilágosító munkát végeznek a balesetmegelőzésről.

TimoCom támogatja a 'Ki a holt térből' iskolai projektet

Jobbról érkező teherautók okozzák a legtöbb balesetet. Lehetőség szerint minél több általános iskolai oktatási anyagba szeretnék bevonni a témát, már a 3. és 4.-es osztálytól kezdve. A gyakorlati oktatás részét képezné többek között az is, hogy egy teherautó érkezne az iskola udvarára, így a gyerekek közelről megismerhetnék a holt tér veszélyét. Az egész osztálynak alkalma nyílna arra, hogy a holt teret felismerhessék. Ezután minden gyerek beülhet a sofőr helyére, megbizonyosodhat arról, hogy nehéz észrevenni a többi gyereket.

2006 óta több, mint 500 ilyen jellegű programot szerveztek. A projekt támogatásával azon vagyunk, hogy ez a szám tovább növekedhessen.

„A TimoCom anyagi támogatásával szeretnénk továbbfejleszteni a projektet."

 

A TimoCom támogartja a

A St. Raphael Haus segít gyermekeken és fiatalkorúakon a világ minden tájáról

Mindennapi munkánk részét képezi az, hogy igyekezzünk minél tovább tervezni. Figyelünk arra, hogy mi töténik a környezetünkben. Ekkor jutott eszünkbe a következő: a St. Raphael Haus Düsseldorfban. 73 alkalmazott felel azért minden nap, hogy 100 különböző élettörténettel rendelkező gyermeknek és fiatalkorúnak otthont adjon.

St. Raphael Haus Düsseldorf-ban 73 alkalmazott felel azért minden nap, hogy 100 különböző élettörténettel rendelkező gyermeknek és fiatalkorúnak otthont adjon.

Ezek a gyerekek megtanulnak együtt élni, illetve felépíteni egy olyan tervet, amivel a jövőben be tudnak illeszkedni a társadalomba. A kirándulások, számítógépes tanfolyamok, zeneoktatás fontos szerepet játszik az oktatásban, azonban ezeket állami pénzből fedezni nehéz. Düsseldorfi cégként szivesen segítünk, és évente támogatjuk őket: táncoktatásban, mászótanfolyammal, különböző kirándulásokkal. Személyesen is hozzájárulunk a munkához: a tavaszi szünetben a TimoCom munkatársai is segítenek a gyerekeknek és fiatalkorúaknak a helyszínen.

A St. Raphael Haus-ról: 1851-ben alapították és máig fennáll, hiszen emberi és társadalmi értéket is képvisel. Ehhez hozzátartozik:

"a szeretetteljes emberi gondoskodás, a nevelés, ellátás, tanácsadás, útmutatás az élethelyzetekben, a válságkezelés és a szociális csoportmunka."

Mindegy milyen nemezetiségű vagy vallású - a St. Raphael Haus nyitva áll minden gyerek számára, akik nem kapják meg a szükséges támogatást.

 

A TimoCom támogatja düsseldorfi St.Raphael Haus-t

 

Kéz a kézben az országon keresztül

A felhívásunk arra, hogy több partnerséget szeretnénk elérni a mindennapi közlekedésben, most több európai országban is bevezetésre kerül. Ezért a részletes információkat angol nyelven összefoglaltuk ami itt olvasható.

Az ingyenes matricákat most e-mailben vagy a Facebookon létrehozott megrendelési ürlapon keresztül is kérheti.

Köszönjük a támogatását!

 

Hand-in-Hand

A munkatársak felelőssége

TimoCom Munkatársak - A munkatársak felelőssége

Munkatársak

TimoCom nagy jelentőséget tulajdonít a jó kollegiális környezet kialakításának. Így munkatársainknak ígéretes munkakörülményeket biztosítunk. Mint például:

 • Igazságos nyugdíj és szociális juttatások
 • Rendszeres egészségügyi napokat, önkéntes üzemorvosi ellenőrzéseket tartunk
 • Workshopok, oktatások
 • Jó fejlődési lehetőség
 • Sportolási lehetőségek, nyelvi kurzusok, irodai ünnepségek

24 nemzetből több, mint 400 munkatárs dolgozik a TimoCom-nál. A nemzetköziségről és az ehhez kapcsolódó különböző gondolkodásmódokról, tapasztalatokról tudjuk, hogy nagyszerű eszközök a cégnél.

A fiatal szakemberek számára alapos oktatást kínálunk. A képzési koncepciónk a szó legszorosabb értelmében kiváló. 2009 év végén a TimoCom ezért a stratégiáért a munkaügyi hivatal állami elismerésében is részesült („Zertifikat für Nachwuchsförderung“).

Transzportlexikon – Fuvarozással kapcsolatos fogalmak, kifejezések

Elfogadom, hogy ez az oldal használja a sütiket (Cookies) elemzés, személyes tartalom és reklámok céljából.