TIMOCOM Logo

A JavaScript nincs aktiválva a böngészőjében.

A weboldal funkciói így korlátozottan láthatók és használhatók. A felhasználó élmény javítása érdekében kérjük, hogy aktiválja a JavaScript-et a böngésző beállításainál!
TIMOCOM – Transzportlexikon
Transzportlexikon

CEMT-engedély

A CEMT-engedély (CEMT = Conférence Européenne des Ministres des Transports: Közlekedési Miniszterek Európai Konferenciája) birtokában a vállalkozások a CEMT-tagállamok (az OECD-tagállamokon kívül számos kelet- és dél-kelet-európai állam) közötti nemzetközi áruforgalomban árukat szállíthatnak. A CEMT-engedély nem jogosít CEMT-tagállamon belüli belföldi, valamint egy CEMT-tagállam és egy nem tagállam közötti nemzetközi szállításra.
Az engedélyt az illetékes szállítási, vagy kereskedelmi minisztérium adja ki. Használatára szigorú szabályok érvényesek, amelyek többek között a jármű kategóriájára (EURO 1–4) is kiterjednek. Az engedély kiadásáról szóló jogi igény nem áll fenn. Az engedélynek minden egyes úton – akár rakománnyal, akár rakomány nélkül – a járműben kell lennie, és a hozzá tartozó nyomtatványt az utazás megkezdése előtt ki kell tölteni. Az engedély egy naptári évre szól.
Elfogadom, hogy ez az oldal használja a sütiket (Cookies) elemzés, személyes tartalom és reklámok céljából.