TIMOCOM Logo

A JavaScript nincs aktiválva a böngészőjében.

A weboldal funkciói így korlátozottan láthatók és használhatók. A felhasználó élmény javítása érdekében kérjük, hogy aktiválja a JavaScript-et a böngésző beállításainál!
TIMOCOM – Transzportlexikon
Transzportlexikon

FTL (Full truck load)

Az FTL (full truck load) olyan szállítást jelöl, amelyben a teherautó egyetlen rakományt szállít és ezzel teljes a kihasználtsága. Magyarul komplett rakománynak nevezzük.

A komplett rakomány a járművezető, a fuvarozó és a megrendelő számára egyaránt nagyon kedvező. A fuvarozónál nem merül föl többletráfordítás: nincs értesítés, számlázás és várakozási idő több fel- és lerakóhelyen. A járművezetőnek kevesebb ráfordításába kerül a fel- és lerakodás, valamint a rakomány biztosítása. A megrendelőnek az az előnye a dologból, hogy ez a lehető leggyorsabb szállítási változat, az áru további átrakodás nélkül, közvetlen úton szállítható ill. szállíttatható a felrakodás helyéről a címzetthez.

Az FTL ellentéte a részrakomány vagy LTL (less than truckload). A teljes konténer neve FCL (full container load), a vasúti közlekedésben vagonrakományról beszélünk.
Elfogadom, hogy ez az oldal használja a sütiket (Cookies) elemzés, személyes tartalom és reklámok céljából.