TIMOCOM Logo

A JavaScript nincs aktiválva a böngészőjében.

A weboldal funkciói így korlátozottan láthatók és használhatók. A felhasználó élmény javítása érdekében kérjük, hogy aktiválja a JavaScript-et a böngésző beállításainál!
TIMOCOM – Transzportlexikon
Transzportlexikon

Vállalati logisztika

A vállalati logisztika a vállalat teljes logisztikájának gyűjtőfogalma. Magába foglalja az összes belső és vállalatokon átívelő logisztikai szempontot. Ide tartozik a beszerzés, a termeléshez tartozó belső logisztika, valamint az előállított termékek elszállítása és disztribúciója.

A fogalom
Az üzemgazdaságtanban használt meghatározás szerint a "logisztika" a fizikai árumozgás és a hozzá tartozó információáramlás tervezése, irányítása, végrehajtása és ellenőrzése a vállalat teljes értékteremtési láncában.

Logisztikai feladatok alapvetően minden vállalatban vannak – ágazattól függetlenül. A vállalati logisztika az adott vállalat logisztikájával szemben támasztott sok különböző követelmény fölérendelt fogalma. A logisztikai iparban működő cégek a fizikai árumozgásra szakosodtak, és ezt ill. az ezzel járó feladatokat – a többi között az áruszállítást – szolgáltatóként elvégzik más vállalatok számára.
Elfogadom, hogy ez az oldal használja a sütiket (Cookies) elemzés, személyes tartalom és reklámok céljából.