skip navigation

A TIMOCOM-ról

Víziónk

A TIMOCOM egészét a logisztika jövőjéről alkotott, közös jövőkép egyesíti. Fuvarozástechnológiai vállalatként egy logisztikai kihívások nélküli világban hiszünk. Ezért azt tettük küldetésünkké, hogy okossá, biztonságossá és egyszerűvé tegyük a logisztikát. Ezt a jövőt úgy hívjuk, hogy kiterjesztett logisztika (augmented logistics). Ez az ígéretünk is: kiterjesztett logisztika (augmented logistics). Ezen ugyanis a logisztika bővítését, javítását, erősítését, növelését és fokozását értjük. Ügyfeleink számára ez azt jelenti, hogy a TIMOCOM segítségével okosan, egyszerűen és biztonságosan megoldhatják logisztikai kihívásaikat.

Sikertörténetünk

A hiányzó digitális megoldások nemcsak ma hajtanak minket előre, hanem a vállalkozás létrehozásának is ez volt az alapja. Jens Thiermann szállítmányozó 1997. áprilisban európai fuvarmegbízási platformot keresett. De amit talált, az egyszerűen nem felelt meg elképzeléseinek és igényeinek. Elhatározásra jutott: akkor megcsináljuk mi magunk! Így alapította meg a TimoCom Soft- und Hardware GmbH-t, és minden hétvégéjén és szabadidejében saját fuvar- és raktérbörzéje fejlesztésén dolgozott. A merész start-up mára az európai logisztikai szakma egyik legsikeresebb adatspecialistájává és it-középvállalatává vált. A TimoCom Soft- und Hardware GmbH 2018-ban TIMOCOM GmbH-ra változtatta nevét.

Kínálatunk

Az európai logisztika úttörőjeként és útitársaként mi működtetjük az első okos logisztikai rendszert (smart logistic system), amelyben naponta akár 800 000 nemzetközi fuvar- és raktér-ajánlat jelenik meg és kerül feldolgozásra. A rendszer része a több mint 45 000 minősített vállalatból álló, semleges hálózat is. A semlegesség fontos előny, hiszen a tranzakciók közvetlenül a szerződő felek között jönnek létre.

Sokoldalú vállalatunk

Vállalatunk különlegessége és nemzetközi mivolta abban rejlik, hogy a Düsseldorf melletti Erkrathban lévő központon kívül Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon is működik képviseletünk, így több mint 500 alkalmazott dolgozik a vállalatnál 30-nál is több országból. A vállalat vezetését az alapító Jens Thiermann a fiával, Tim Thiermann-nal osztja meg. A családi vállalkozás élén így egyesül a sokéves tapasztalat és a jövőorientált perspektíva. Már sok sikeresen megtett mérföldkőre tekinthetünk vissza együtt.

A TIMOCOM számokban

500+

munkavállaló (összesen)

30+

nemzet (munkavállalók)

85,3

mio. euró forgalom

23

év tapasztalat az IT területén

4

telephely

45k +

nemzetközi ügyfél

Legutóbb frissítve: 12/2020

TIMOCOM – Adatok és tények

Név TIMOCOM GmbH
Ügyvezető: Jens Thiermann, Tim Thiermann
Munkatársak több mint 500, több mint 30 országból
Cégközpont Timocom Platz 1, DE-40699 Erkrath
Képviseletek Lengyelország, Csehország, Magyarország
Árbevétel 85,3 millió EUR (2020-as üzleti év)
Fel