skip navigation

Szállítási lexikon

Szótár bejegyzések

A Á B C Cs D E É F G Gy H I J K L M N Ny O Ö P R S Sz T Ú Ü V

CEMT-engedély

A CEMT-engedély (CEMT = Conférence Européenne des Ministres des Transports: Közlekedési Miniszterek Európai Konferenciája) birtokában a vállalkozások a CEMT-tagállamok (az OECD-tagállamokon kívül számos kelet- és dél-kelet-európai állam) közötti nemzetközi áruforgalomban árukat szállíthatnak. A CEMT-engedély nem jogosít CEMT-tagállamon belüli belföldi, valamint egy CEMT-tagállam és egy nem tagállam közötti nemzetközi szállításra.
Az engedélyt az illetékes szállítási, vagy kereskedelmi minisztérium adja ki. Használatára szigorú szabályok érvényesek, amelyek többek között a jármű kategóriájára (EURO 1–4) is kiterjednek. Az engedély kiadásáról szóló jogi igény nem áll fenn. Az engedélynek minden egyes úton – akár rakománnyal, akár rakomány nélkül – a járműben kell lennie, és a hozzá tartozó nyomtatványt az utazás megkezdése előtt ki kell tölteni. Az engedély egy naptári évre szól.

Legyen mindig naprakész

Itt feliratkozhat az ingyenes hírlevelünkre.

Feliratkozás a hírlevélre

A '*' csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező, feltétlenül kérjük kitölteni.

A feliratkozás elküldésével Ön elfogadja adatvédelmi irányelveinket

Feliratkozás hírlevélre:


Személyes adatait (e-mail cím, családi és utónév) a TIMOCOM az információk megküldése érdekében az SC-Networks GmbH (cégbíróság: Müncheni Alsófokú Bíróság, lajstromszám: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg adatbázisába továbbítja. Az SC-Networks GmbH tevékenységére a szövetségi adatvédelmi törvény rendelkezései és a TIMOCOM GmbH utasításai érvényesek.

Fel