Mostantól Ön is gyorsan és egyszerűen tervezheti meg szállítási és logisztikai folyamatait. Legyen szó akár egy szállítás elindításáról, lebonyolításáról vagy megbízások kezeléséről, a TIMOCOM Marketplace-ben megtalálja az igényeinek és digitalizációs szintjének megfelelő alkalmazást.

CEMT-engedély

A CEMT-engedély (CEMT = Conférence Européenne des Ministres des Transports: Közlekedési Miniszterek Európai Konferenciája) birtokában a vállalkozások a CEMT-tagállamok (az OECD-tagállamokon kívül számos kelet- és dél-kelet-európai állam) közötti nemzetközi áruforgalomban árukat szállíthatnak. A CEMT-engedély nem jogosít CEMT-tagállamon belüli belföldi, valamint egy CEMT-tagállam és egy nem tagállam közötti nemzetközi szállításra.
Az engedélyt az illetékes szállítási, vagy kereskedelmi minisztérium adja ki. Használatára szigorú szabályok érvényesek, amelyek többek között a jármű kategóriájára (EURO 1–4) is kiterjednek. Az engedély kiadásáról szóló jogi igény nem áll fenn. Az engedélynek minden egyes úton – akár rakománnyal, akár rakomány nélkül – a járműben kell lennie, és a hozzá tartozó nyomtatványt az utazás megkezdése előtt ki kell tölteni. Az engedély egy naptári évre szól.

Legyen bennfentes az ágazatban

Rendszeresen releváns cikkeket, értékes szakértői értekezéseket és exkluzív felhasználói jelentéseket kaphat tőlünk.

 

Feliratkozás a hírlevélre

Fel