skip navigation

Szállítási lexikon

Szótár bejegyzések

A Á B C Cs D E É F G Gy H I J K L M N Ny O Ö P R S Sz T Ú Ü V

Mostantól Ön is gyorsan és egyszerűen tervezheti meg szállítási és logisztikai folyamatait. Legyen szó akár egy szállítás elindításáról, lebonyolításáról vagy megbízások kezeléséről, a TIMOCOM Smart Logistics Systemében megtalálja az Ön igényeinek és digitalizációs szintjének megfelelő alkalmazást.

CEMT-engedély

A CEMT-engedély (CEMT = Conférence Européenne des Ministres des Transports: Közlekedési Miniszterek Európai Konferenciája) birtokában a vállalkozások a CEMT-tagállamok (az OECD-tagállamokon kívül számos kelet- és dél-kelet-európai állam) közötti nemzetközi áruforgalomban árukat szállíthatnak. A CEMT-engedély nem jogosít CEMT-tagállamon belüli belföldi, valamint egy CEMT-tagállam és egy nem tagállam közötti nemzetközi szállításra.
Az engedélyt az illetékes szállítási, vagy kereskedelmi minisztérium adja ki. Használatára szigorú szabályok érvényesek, amelyek többek között a jármű kategóriájára (EURO 1–4) is kiterjednek. Az engedély kiadásáról szóló jogi igény nem áll fenn. Az engedélynek minden egyes úton – akár rakománnyal, akár rakomány nélkül – a járműben kell lennie, és a hozzá tartozó nyomtatványt az utazás megkezdése előtt ki kell tölteni. Az engedély egy naptári évre szól.

Legyen bennfentes az ágazatban

Iratkozzon fel itt, és rendszeresen releváns cikkeket küldünk Önnek, melyek megkönnyítik a mindennapi munkáját és bővítik üzleti látókörét.

Feliratkozás hírlevélre

A '*' csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező, feltétlenül kérjük kitölteni.

A feliratkozás elküldésével Ön elfogadja adatvédelmi irányelveinket

Feliratkozás hírlevélre:


Személyes adatait (e-mail cím, családi és utónév) a TIMOCOM az információk megküldése érdekében az SC-Networks GmbH (cégbíróság: Müncheni Alsófokú Bíróság, lajstromszám: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg adatbázisába továbbítja. Az SC-Networks GmbH tevékenységére a szövetségi adatvédelmi törvény rendelkezései és a TIMOCOM GmbH utasításai érvényesek.

Fel