skip navigation

Szállítási lexikon

Szótár bejegyzések

A Á B C Cs D E É F G Gy H I J K L M N Ny O Ö P R S Sz T Ú Ü V

Mostantól Ön is gyorsan és egyszerűen tervezheti meg szállítási és logisztikai folyamatait. Legyen szó akár egy szállítás elindításáról, lebonyolításáról vagy megbízások kezeléséről, a TIMOCOM Smart Logistics Systemében megtalálja az Ön igényeinek és digitalizációs szintjének megfelelő alkalmazást.

FTL (Full truck load)

Az FTL (full truck load) olyan szállítást jelöl, amelyben a teherautó egyetlen rakományt szállít és ezzel teljes a kihasználtsága. Magyarul komplett rakománynak nevezzük.

A komplett rakomány a járművezető, a fuvarozó és a megrendelő számára egyaránt nagyon kedvező. A fuvarozónál nem merül föl többletráfordítás: nincs értesítés, számlázás és várakozási idő több fel- és lerakóhelyen. A járművezetőnek kevesebb ráfordításába kerül a fel- és lerakodás, valamint a rakomány biztosítása. A megrendelőnek az az előnye a dologból, hogy ez a lehető leggyorsabb szállítási változat, az áru további átrakodás nélkül, közvetlen úton szállítható ill. szállíttatható a felrakodás helyéről a címzetthez.

Az FTL ellentéte a részrakomány vagy LTL (less than truckload). A teljes konténer neve FCL (full container load), a vasúti közlekedésben vagonrakományról beszélünk.

Legyen bennfentes az ágazatban

Iratkozzon fel itt, és rendszeresen releváns cikkeket küldünk Önnek, melyek megkönnyítik a mindennapi munkáját és bővítik üzleti látókörét.

Feliratkozás hírlevélre

A '*' csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező, feltétlenül kérjük kitölteni.

A feliratkozás elküldésével Ön elfogadja adatvédelmi irányelveinket

Feliratkozás hírlevélre:


Személyes adatait (e-mail cím, családi és utónév) a TIMOCOM az információk megküldése érdekében az SC-Networks GmbH (cégbíróság: Müncheni Alsófokú Bíróság, lajstromszám: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg adatbázisába továbbítja. Az SC-Networks GmbH tevékenységére a szövetségi adatvédelmi törvény rendelkezései és a TIMOCOM GmbH utasításai érvényesek.

Fel