Mostantól Ön is gyorsan és egyszerűen tervezheti meg szállítási és logisztikai folyamatait. Legyen szó akár egy szállítás elindításáról, lebonyolításáról vagy megbízások kezeléséről, a TIMOCOM Marketplace-ben megtalálja az igényeinek és digitalizációs szintjének megfelelő alkalmazást.

FTL (Full truck load)

Az FTL (full truck load) olyan szállítást jelöl, amelyben a teherautó egyetlen rakományt szállít és ezzel teljes a kihasználtsága. Magyarul komplett rakománynak nevezzük.

A komplett rakomány a járművezető, a fuvarozó és a megrendelő számára egyaránt nagyon kedvező. A fuvarozónál nem merül föl többletráfordítás: nincs értesítés, számlázás és várakozási idő több fel- és lerakóhelyen. A járművezetőnek kevesebb ráfordításába kerül a fel- és lerakodás, valamint a rakomány biztosítása. A megrendelőnek az az előnye a dologból, hogy ez a lehető leggyorsabb szállítási változat, az áru további átrakodás nélkül, közvetlen úton szállítható ill. szállíttatható a felrakodás helyéről a címzetthez.

Az FTL ellentéte a részrakomány vagy LTL (less than truckload). A teljes konténer neve FCL (full container load), a vasúti közlekedésben vagonrakományról beszélünk.

Legyen bennfentes az ágazatban

Rendszeresen releváns cikkeket, értékes szakértői értekezéseket és exkluzív felhasználói jelentéseket kaphat tőlünk.

 

Feliratkozás a hírlevélre

Fel