skip navigation

LTL (Less than truckload)

Az LTL (less than truckload) egy teherautó részrakományát jelenti. Egy csak részben megrakodott teherautóba további részrakományokat keresnek, hogy megérje a szállítás. További részrakományok alternatívájaként kínálkozik a gyűjtőáru.

Elméletileg lehetséges ugyan, hogy több részrakomány több pénzt jelent a szállítónak, mint egy azonos súlyú és térfogatú komplett rakomány, ezzel szemben áll viszont, hogy minden egyes fel- és lerakodási helyen várakozási idő adódhat, amelyek összességében jelentős mértékben késleltethetik a szállítást. Különösen sürgős, határidős áru esetén ezért az is előfordulhat, hogy egy teherautó hosszabb szakaszon is csupán részrakománnyal fut.

A konténer részrakományának elnevezése LCL („less than container load“).

Legyen mindig naprakész

Itt feliratkozhat az ingyenes hírlevelünkre.

Feliratkozás a hírlevélre

A '*' csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező, feltétlenül kérjük kitölteni.

A feliratkozás elküldésével Ön elfogadja adatvédelmi irányelveinket

Feliratkozás hírlevélre:


Személyes adatait (e-mail cím, családi és utónév) a TIMOCOM az információk megküldése érdekében az SC-Networks GmbH (cégbíróság: Müncheni Alsófokú Bíróság, lajstromszám: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg adatbázisába továbbítja. Az SC-Networks GmbH tevékenységére a szövetségi adatvédelmi törvény rendelkezései és a TIMOCOM GmbH utasításai érvényesek.

Fel