skip navigation

Szállítási lexikon

Szótár bejegyzések

A Á B C Cs D E É F G Gy H I J K L M N Ny O Ö P R S Sz T Ú Ü V

Raktárbörze

Egy internet alapú raktárbörze nem más, mint egy keresőmotor szabad raktárakhoz. Itt szabadon levő raktárakat tesznek közzé. Az ajánlattevők arra használják a programot, hogy szabad kapacitásaikat meghirdessék, minden szükséges információval. Azon vállalkozások, amelyek nem rendelkeznek elegendő alkalmas raktárhelységgel, egy börze segítségével ezt a problémát orvosolni tudják. Egy célirányos keresés olyan eredményeket hoz, amelyben a raktározandó árut tökéletesen és megfelelően el lehet helyezni. Ehhez a felhasználónak a kívánt kritériumok, úgymint raktárfelhasználás- és típus, nagyság és helyszín alapján ajánlott keresnie. Ezután a rendszer megjeleníti az egyezőségeket az ajánlat és a már előzőekben megadott szabad raktárkapacitások között. Egy internet alapú raktárbörze segítségével a vállalkozások gyorsan és rugalmasan reagálhatnak egy keletkező raktárhiányra. Ezáltal raktáraik nem fognak üresen állni és kapacitásukat mindig ki tudják használni. A lehetőség, hogy raktárbörzén keresztül megfelelő megoldást találunk annál magasabb, minél nagyobb és átfogóbb az ajánlati rész. Amióta már nem csak szállítmányozási- és logisztikai vállalkozásoknak van szükségük rakterekre, azóta a raktárbörze más ágazatoknak is érdekes lehet.

Lásd még:

  • Raktárlogisztika

    A raktárlogisztika egyik részosztálya a logisztikának olyan vállalkozásoknál, amelyek raktározási lehetőségekkel rendelkeznek. Ez a termékek rendszerezéséről, megőrzéséről, leltározásáról szól. A [...]

Legyen mindig naprakész

Itt feliratkozhat az ingyenes hírlevelünkre.

Feliratkozás a hírlevélre

A '*' csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező, feltétlenül kérjük kitölteni.

A feliratkozás elküldésével Ön elfogadja adatvédelmi irányelveinket

Feliratkozás hírlevélre:


Személyes adatait (e-mail cím, családi és utónév) a TIMOCOM az információk megküldése érdekében az SC-Networks GmbH (cégbíróság: Müncheni Alsófokú Bíróság, lajstromszám: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg adatbázisába továbbítja. Az SC-Networks GmbH tevékenységére a szövetségi adatvédelmi törvény rendelkezései és a TIMOCOM GmbH utasításai érvényesek.

Fel