skip navigation

Szállítási lexikon

Szótár bejegyzések

A Á B C Cs D E É F G Gy H I J K L M N Ny O Ö P R S Sz T Ú Ü V

Mostantól Ön is gyorsan és egyszerűen tervezheti meg szállítási és logisztikai folyamatait. Legyen szó akár egy szállítás elindításáról, lebonyolításáról vagy megbízások kezeléséről, a TIMOCOM Smart Logistics Systemében megtalálja az Ön igényeinek és digitalizációs szintjének megfelelő alkalmazást.

Raktárhasznosítás

A raktárhasznosítás mindenekelőtt függ a raktárépület vagy raktárhelység adottságaitól. Aszerint, hogy milyen terméket tárolunk, olyan kialakításúnak kell lennie a raktárnak. Fagyasztott áruk tárolására pl. egy olyan raktár szükséges, amely egy hűtőrendszerrel van felszerelve, azért hogy az elhelyezett áru ne romoljon meg. Ha rendszerezni szeretnénk a készletet, mindenképpen egy raktárvezetőre van szükségünk, aki professzionális tudással rendelkezik. Továbbá a raktárak használata előírt jogi, biztonságrechnikai követelményekhez kötött. Így Pl. a robbanóanyagok csakis olyan raktárban tárolhatóak, amelyek egy adott biztonsági zónában helyezkednek el, távol a lakóépületektől és közutaktól. Ebben az esetben szigorú előírások vannak érvényben. A raktárakat szigorú előírások szerint építik, rendezik és biztosítják be, ahol meghatározott árukat és termékeket lehet tárolni. Egy szakszerű raktározáshoz képzett személy párosul. A raktári dolgozók felelőssége, hogy az áruk szabályszerűen legyenek bevételezve, elhelyezve és ellenőrizve. Ezen kívül felelős a raktárhelység megkívánt hőmérsékletének és páratartalmának a biztosításáért. Éppen ezért egy raktárbörze nagy segítséget nyújthat abban, hogy az adott áru megfelelő körülmények között legyen tárolva a kézbesítésig.

Lásd még:

  • Raktárbörze

    Egy internet alapú raktárbörze nem más, mint egy keresőmotor szabad raktárakhoz. Itt szabadon levő raktárakat tesznek közzé. Az ajánlattevők arra használják a programot, hogy szabad kapacitásaikat [...]

Legyen bennfentes az ágazatban

Iratkozzon fel itt, és rendszeresen releváns cikkeket küldünk Önnek, melyek megkönnyítik a mindennapi munkáját és bővítik üzleti látókörét.

Feliratkozás hírlevélre

A '*' csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező, feltétlenül kérjük kitölteni.

A feliratkozás elküldésével Ön elfogadja adatvédelmi irányelveinket

Feliratkozás hírlevélre:


Személyes adatait (e-mail cím, családi és utónév) a TIMOCOM az információk megküldése érdekében az SC-Networks GmbH (cégbíróság: Müncheni Alsófokú Bíróság, lajstromszám: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg adatbázisába továbbítja. Az SC-Networks GmbH tevékenységére a szövetségi adatvédelmi törvény rendelkezései és a TIMOCOM GmbH utasításai érvényesek.

Fel