Mostantól Ön is gyorsan és egyszerűen tervezheti meg szállítási és logisztikai folyamatait. Legyen szó akár egy szállítás elindításáról, lebonyolításáról vagy megbízások kezeléséről, a TIMOCOM Marketplace-ben megtalálja az igényeinek és digitalizációs szintjének megfelelő alkalmazást.

Raktárlogisztika

A raktárlogisztika egyik részosztálya a logisztikának olyan vállalkozásoknál, amelyek raktározási lehetőségekkel rendelkeznek. Ez a termékek rendszerezéséről, megőrzéséről, leltározásáról szól. A raktári ügyintézés optimalizálásának érdekében a vállalkozások logisztikai szoftvereket használnak. Igy gazdaságosabbá tehetik az olyan folyamatokat, mint: beérkezés, szállítás vagy raktározás. A raktárlogisztikán belül ráadásul van egy egyéni szakma is: Egy raktárlogisztikai szakma. Aki a raktározás logisztikai folyamat tervezéséért és szervezéséért felelős. Feladatai közé tartoznak: árubevételezés, komissiózás, elhelyezés, raktározás, szállítás és csomagolás. Az árut állagától és tulajdonságaitól függően szakszerűen kell tárolni (Pl. tömör, folyékony, robbanó, mérgező, veszélyes). Továbbá a raktározási folyamat megtervezésekor figyelembe kell venni az adott ország hatályos jogi előírásait. A raktárlogisztika a beszerzéstől az értékesítésig szabályozza a termék, információ- valamint értékáramlást.

Lásd még:

  • Raktárhasznosítás

    A raktárhasznosítás mindenekelőtt függ a raktárépület vagy raktárhelység adottságaitól. Aszerint, hogy milyen terméket tárolunk, olyan kialakításúnak kell lennie a raktárnak. Fagyasztott áruk tárolására pl. egy olyan raktár szükséges, amely egy hűtőrendszerrel

Legyen bennfentes az ágazatban

Rendszeresen releváns cikkeket, értékes szakértői értekezéseket és exkluzív felhasználói jelentéseket kaphat tőlünk.

 

Feliratkozás a hírlevélre

Fel