skip navigation

Szállítási lexikon

Szótár bejegyzések

A Á B C Cs D E É F G Gy H I J K L M N Ny O Ö P R S Sz T Ú Ü V

Mostantól Ön is gyorsan és egyszerűen tervezheti meg szállítási és logisztikai folyamatait. Legyen szó akár egy szállítás elindításáról, lebonyolításáról vagy megbízások kezeléséről, a TIMOCOM Smart Logistics Systemében megtalálja az Ön igényeinek és digitalizációs szintjének megfelelő alkalmazást.

Raktárlogisztika

A raktárlogisztika egyik részosztálya a logisztikának olyan vállalkozásoknál, amelyek raktározási lehetőségekkel rendelkeznek. Ez a termékek rendszerezéséről, megőrzéséről, leltározásáról szól. A raktári ügyintézés optimalizálásának érdekében a vállalkozások logisztikai szoftvereket használnak. Igy gazdaságosabbá tehetik az olyan folyamatokat, mint: beérkezés, szállítás vagy raktározás. A raktárlogisztikán belül ráadásul van egy egyéni szakma is: Egy raktárlogisztikai szakma. Aki a raktározás logisztikai folyamat tervezéséért és szervezéséért felelős. Feladatai közé tartoznak: árubevételezés, komissiózás, elhelyezés, raktározás, szállítás és csomagolás. Az árut állagától és tulajdonságaitól függően szakszerűen kell tárolni (Pl. tömör, folyékony, robbanó, mérgező, veszélyes). Továbbá a raktározási folyamat megtervezésekor figyelembe kell venni az adott ország hatályos jogi előírásait. A raktárlogisztika a beszerzéstől az értékesítésig szabályozza a termék, információ- valamint értékáramlást.

Lásd még:

  • Raktárhasznosítás

    A raktárhasznosítás mindenekelőtt függ a raktárépület vagy raktárhelység adottságaitól. Aszerint, hogy milyen terméket tárolunk, olyan kialakításúnak kell lennie a raktárnak. Fagyasztott áruk [...]

Legyen bennfentes az ágazatban

Iratkozzon fel itt, és rendszeresen releváns cikkeket küldünk Önnek, melyek megkönnyítik a mindennapi munkáját és bővítik üzleti látókörét.

Feliratkozás hírlevélre

A '*' csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező, feltétlenül kérjük kitölteni.

A feliratkozás elküldésével Ön elfogadja adatvédelmi irányelveinket

Feliratkozás hírlevélre:


Személyes adatait (e-mail cím, családi és utónév) a TIMOCOM az információk megküldése érdekében az SC-Networks GmbH (cégbíróság: Müncheni Alsófokú Bíróság, lajstromszám: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg adatbázisába továbbítja. Az SC-Networks GmbH tevékenységére a szövetségi adatvédelmi törvény rendelkezései és a TIMOCOM GmbH utasításai érvényesek.

Fel