Mostantól Ön is gyorsan és egyszerűen tervezheti meg szállítási és logisztikai folyamatait. Legyen szó akár egy szállítás elindításáról, lebonyolításáról vagy megbízások kezeléséről, a TIMOCOM Marketplace-ben megtalálja az igényeinek és digitalizációs szintjének megfelelő alkalmazást.

Vállalati logisztika

A vállalati logisztika a vállalat teljes logisztikájának gyűjtőfogalma. Magába foglalja az összes belső és vállalatokon átívelő logisztikai szempontot. Ide tartozik a beszerzés, a termeléshez tartozó belső logisztika, valamint az előállított termékek elszállítása és disztribúciója.

A fogalom
Az üzemgazdaságtanban használt meghatározás szerint a "logisztika" a fizikai árumozgás és a hozzá tartozó információáramlás tervezése, irányítása, végrehajtása és ellenőrzése a vállalat teljes értékteremtési láncában.

Logisztikai feladatok alapvetően minden vállalatban vannak – ágazattól függetlenül. A vállalati logisztika az adott vállalat logisztikájával szemben támasztott sok különböző követelmény fölérendelt fogalma. A logisztikai iparban működő cégek a fizikai árumozgásra szakosodtak, és ezt ill. az ezzel járó feladatokat – a többi között az áruszállítást – szolgáltatóként elvégzik más vállalatok számára.

Legyen bennfentes az ágazatban

Rendszeresen releváns cikkeket, értékes szakértői értekezéseket és exkluzív felhasználói jelentéseket kaphat tőlünk.

 

Feliratkozás a hírlevélre

Fel