skip navigation

Szállítási lexikon

Szótár bejegyzések

A Á B C Cs D E É F G Gy H I J K L M N Ny O Ö P R S Sz T Ú Ü V

Mostantól Ön is gyorsan és egyszerűen tervezheti meg szállítási és logisztikai folyamatait. Legyen szó akár egy szállítás elindításáról, lebonyolításáról vagy megbízások kezeléséről, a TIMOCOM Smart Logistics Systemében megtalálja az Ön igényeinek és digitalizációs szintjének megfelelő alkalmazást.

Vállalati logisztika

A vállalati logisztika a vállalat teljes logisztikájának gyűjtőfogalma. Magába foglalja az összes belső és vállalatokon átívelő logisztikai szempontot. Ide tartozik a beszerzés, a termeléshez tartozó belső logisztika, valamint az előállított termékek elszállítása és disztribúciója.

A fogalom
Az üzemgazdaságtanban használt meghatározás szerint a "logisztika" a fizikai árumozgás és a hozzá tartozó információáramlás tervezése, irányítása, végrehajtása és ellenőrzése a vállalat teljes értékteremtési láncában.

Logisztikai feladatok alapvetően minden vállalatban vannak – ágazattól függetlenül. A vállalati logisztika az adott vállalat logisztikájával szemben támasztott sok különböző követelmény fölérendelt fogalma. A logisztikai iparban működő cégek a fizikai árumozgásra szakosodtak, és ezt ill. az ezzel járó feladatokat – a többi között az áruszállítást – szolgáltatóként elvégzik más vállalatok számára.

Legyen bennfentes az ágazatban

Iratkozzon fel itt, és rendszeresen releváns cikkeket küldünk Önnek, melyek megkönnyítik a mindennapi munkáját és bővítik üzleti látókörét.

Feliratkozás hírlevélre

A '*' csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező, feltétlenül kérjük kitölteni.

A feliratkozás elküldésével Ön elfogadja adatvédelmi irányelveinket

Feliratkozás hírlevélre:


Személyes adatait (e-mail cím, családi és utónév) a TIMOCOM az információk megküldése érdekében az SC-Networks GmbH (cégbíróság: Müncheni Alsófokú Bíróság, lajstromszám: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg adatbázisába továbbítja. Az SC-Networks GmbH tevékenységére a szövetségi adatvédelmi törvény rendelkezései és a TIMOCOM GmbH utasításai érvényesek.

Fel