Fuvarpiac 18.05.2021
3

Sikertörténet: hogyan használja az Egeplast a fuvarbörzét

a műanyag csőrendszereket gyártó Egeplast hogyan adja ki digitálisan és egyszerűen a fuvarmegbízásait

A greveni székhelyű vállalat a TIMOCOM fuvarbörzéjének köszönhetően saját járműflotta nélkül is boldogul

A digitális fuvarkiosztás révén gyorsan és hatékonyan megtalálható a megfelelő fuvarozó

Egyre elterjedtebb a digitalizáció a logisztikában. Ez kiváló esélyeket jelent azoknak a gyártóknak és kereskedelmi vállalatoknak, akik egyszerű és hatékony logisztikai folyamatokat szeretnének fenntartani. A fontos részfeladataikat, például a megrendelések leadását ennek köszönhetően digitális úton, rendkívül gyorsan tudják elvégezni. Olvassa el blogbejegyzésünkben, hogy az Egeplast középvállalkozás hogyan adja ki fuvarjait egyszerűen, digitálisan, és hogyan találja meg mindig pntosan a megfelelő szállítmányozót. 

Megoldás folyamatosan változó viszonylatokra

Ha Prágában fel kell újítani a történelmi belváros és a Moldva folyó között egy régi gázvezetéket, az Egeplast vállalat kapja a megbízást. A 400 főt foglalkoztató vállalatcsoport Európa legnagyobb műanyagcső-gyártója, és több mint 30 országban vannak megrendelői. A tulajdonosok által irányított, víz, gáz és adatok továbbítására szakosodott vállalat közműveket és hálózatüzemeltetőket lát el a szükséges csőrendszerekkel. Bordeaux, Hongkong, Szingapúr – az Egeplast ezeken a helyszíneken gyártja csőrendszereit, és innen szállítja ki azokat a megrendelő által kívánt helyszínre. A nem mindennapi áru szállításában két éve a TIMOCOM Fuvarbörze szolgáltatására bízzák magukat – sikerrel.

 

Az akár 30 méter hosszú csövek diszpozícióját a greveni szállítási logisztikai központban kezdik meg. Itt koordinálják a speciális áru növelhető hosszúságú nyerges pótkocsival, nyitott járművekkel vagy darus teherautókkal történő szállítását. A viszonylatok szinte mindig változnak. – tudtuk meg Markus Hollenhorsttól, az Egeplast logisztikai vezetőjétől. „Norderneybe, Rügenbe vagy a hegyekbe kell szállítanunk. Az úti cél és a kiszállítandó termékek megrendeléstől függően változnak.” Ezért mindig új fuvarozót kell találnunk, és ez teszi olyan vonzóvá a fuvarok alkalmazást az Egeplast számára. A hét minden napján, a nap 24 órájában működő vállalat az azonnali piacot használja a megrendelések gyors lebonyolításához és a fuvarok különböző szolgáltatók közötti szétosztásához.

A legeslegjobb a piacon

A fuvarozási folyamatok lebonyolításában a logisztikai vezető a több mint 45 000 ügyfelet összefogó hálózatra esküszik.

„Mi azért használjuk a TIMOCOM rendszerét, hogy szállítmányozókat bízhassunk meg a fuvarozással, és hogy ne kelljen saját járműveket fenntartanunk.” – hangsúlyozta Markus Hollenhorst. 

A fuvarbörzén pontosan a megfelelő szállítmányozót lehet megtalálni „rendkívül gyorsan, és e tekintetben a TIMOCOM a legeslegjobb a piacon.” A megfelelő partnerek párosítása majdnem automatikus. „Ha közzéteszünk egy Franciaországba szállítandó fuvart, kevesebb mint egy percen belül kapunk ajánlatokat.” Így naponta akár 30–50 teherautót is be tudunk rakodni és el tudunk indítani üzleti partnereinkhez. Az Egeplast számára ez valós előny. A TIMOCOM széles körű hálózatának köszönhetően a fuvarmegbízás kiadása a lehető leggyorsabban megtörténik. A fuvarbevitelnél az olyan megrendelők, mint a greveni vállalat, a küldeményüket annak méretével, típusával, tömegével, az elszállítás és a kiszállítás helyének megadásával rendkívül részletesen tehetik közzé. Ezzel megtalálhatók a követelményeknek pontosan megfelelő fuvarozóvállalatok.

A fuvarok alkalmazás számunka más módon nem elérhető terjedelemben biztosít hozzáférést a megfelelő partnerekhez. Ennek köszönhetően közzétehetjük a rakományainkat, üzleti partnereink pedig megkapják a megbízást, és csökkenthetik üresjárataikat. Ez mindkét fél számára nyerő helyzet.”

Biztosan megtalálni a megfelelő szállítót

„Amikor 20 éve dolgozni kezdtem a logisztikában, még sok mindent telefonon bonyolítottak le. Ma a kapcsolatfelvétel digitálisan történik, és minden sokkal gyorsabban zajlik.” Ez ugyancsak azt bizonyítja, hogy mennyire fontosak a digitális megoldások a szállítási folyamatokban. Az Egeplast számára kifizetődő a fuvarok alkalmazás használata. Biztosak lehetnek abba, hogy a fuvarokat gyorsan és rugalmasan ki tudják szervezni.

 

Legyen bennfentes az ágazatban

Rendszeresen releváns cikkeket, értékes szakértői értekezéseket és exkluzív felhasználói jelentéseket kaphat tőlünk.

 

Feliratkozás a hírlevélre

Fel