TIMOCOM 21.10.2022
3

Fuvarpiaci barométer: az aktuális piaci helyzet áttekinthetően, az optimális fuvarbörze ajánlatért

Áru és fuvar arányát ábrázoló mérő


Ha a TIMOCOM fuvarbörzében talált megfelelő fuvarajánlatokat, a fuvarpiaci barométer applikációval rögtön képet kap a szállítmányozási helyzetről, így segítséget kap a fuvardíj kalkulációhoz. Az alkalmazás ugyanis megmutatja a raktér- és fuvarkapacitás megoszlásának arányát a rendszerben szereplő országokkal kapcsolatban.

Fuvarozáskor kulcsfontosságú az árazás: egyrészt azért, hogy pontosan el tudjuk magunkat helyezni a piacon a többi vállalkozóhoz képest, másrész reális árat tudjunk kialkudni a munkáért.

A fuvarbörze és a fuvarpiaci barométer segít a megfelelő fuvarajánlatok megtalálásában

A TIMOCOM fuvarbörze segít megtalálni a megfelelő partnereket, akár fuvart, akár rakteret keres vagy kínál Európában. A díjazás megállapításához viszont számtalan adat kell, aminek a megkeresése, összegyűjtése és elemzése hosszadalmas feladat, és nem is egyszerű. Ezt a feladatot veszi át a fuvarozóktól a fuvarpiaci barométer. 

A fuvarpiaci barométer megmutatja a raktér- és fuvarkapacitás megoszlásának arányát a rendszerben szereplő országokkal kapcsolatban.

Mit tud a fuvarpiaci barométer?

A TIMOCOM fuvarpiaci barométer a közúti fuvarozás aktuális képét ábrázolja a fuvar- és raktérkapacitások tekintetében. 46 európai ország országos viszonylatai is lekérdezhetők. A fuvarpiaci barométer segítséget nyújt Önnek a hatékonyabb diszpozíciótervezéshez, valamint segítségével szemmel tarthatók a piaci ingadozások. Ezen kívül megbízható adatbázist jelent az ártárgyalásokhoz és a fuvardíj kalkulációkhoz.

Hogyan működik a fuvarpiaci barométer?

Nézzünk néhány példát! A TIMOCOM fuvarpiaci barométer oldalra kattintva úgy követhető nyomon hétről hétre a fuvarok és a rakterek százalékos megoszlása “A kiválasztott viszonylathoz tartozó fuvar- és raktérarány” alcím alatt, ha beállítjuk a Honnan és Hová pontok alatt a legördülő menüben a kívánt úti célokat. 2022. augusztus 15-én például Szlovéniából Romániába tartva az látható a grafikonon, hogy a fuvarok és rakterek aránya 50-50 százalék. Lejjebb görgetve “A fuvararányok alakulása ezen az útviszonylaton éves összevetésben (%-ban)” alcím alatt a grafikon a 2020-as évtől kezdve jelzi az adatokat.

Ugyanezen a napon a Magyarországról Németországba irányuló fuvarok esetén fuvartöbblet figyelhető meg (az arány 78-22 a fuvar javára), Németországról Magyarországra irányuló fuvaroknál viszont valamivel kisebb a fuvartöbblet aránya a raktérhez képest (73-27).

De nemcsak a nemzetközi fuvar, hanem a belföldi fuvar és raktér arány is lekérdezhető az egyes országokról, például Franciaország, Románia vagy Üzbegisztán tekintetében.

Így használhatja okostelefonján az alkalmazást

A mutatószámok ismerete szerződések előkészítésekor hasznos segítség lehet, hiszen mindig szemmel tarthatja hazánk és a többi európai ország fuvarpiaci helyzetének alakulását számítógépen és okostelefonon is.

A fuvarpiaci barométer használata ingyenes, a TIMOCOM applikáció Google Playből és AppStore-ból is díjmentesen letölthető.

A különböző alkalmazásokat összefogó Smart Logics System használatához pedig erre a linkre kattintva töltheti le a szoftvert.

A fuvarpiaci barométer adatai mintegy 300 ezer fuvarajánlat által vannak meghatározva

Mivel folyamatos rálátásunk van a piacra, szakembereink testközelből ismerik a fuvarpiaci trendeket. Az európai fuvar- és raktérbörzék között piacvezető cégként számos adatot dolgozunk fel és teszünk elérhetővé.

A TIMOCOM Smart Logistics Systeme egyetlen rendszerbe fogja össze a biztonságos, gyorsabb és egyszerűbb szállítási folyamathoz szükséges alkalmazásokat és szolgáltatásokat. Függetlenül attól, hogy előkészítésről, megbízás kiadásáról vagy végrehajtásról van szó, a rendszerben eléri azokat a megfelelő megoldásokat, amelyekkel stresszmentesen kezelheti a mindennapos kihívásokat. Az integrált interfésztechnológia segítségével a rendszer optimálisan integrálható az Ön folyamataiba és számos lépés automatizálható.

A Smart Logistics Systembe, vagyis az Okos logisztikai rendszerbe integrált fuvarozási és raktérajánlati Smart Appokban megjelenő kereslet és kínálat alakulását 2009 óta elemezzük a fuvarpiaci barométerrel. Az adatok a napi 85.000 felhasználó által megosztott 300.000 fuvar- és raktérajánlatból származnak, melyet rendszer valós időben elemez, értékel, majd továbbítja az okostelefon kijelzőjére.

A kis szoftverből egy olyan piaci ár meghatározásához alkalmas eszközt kap, amelynek használatával rögtön reagálhat a fuvar- és raktérajánlatokra.

Legyen bennfentes az ágazatban

Rendszeresen releváns cikkeket, értékes szakértői értekezéseket és exkluzív felhasználói jelentéseket kaphat tőlünk.

 

Feliratkozás a hírlevélre

Fel