TIMOCOM 25.10.2022
4

Spóroljon az útdíjakon a TIMOCOM út- és költségtervezőjének segítségével

Egy tenyér fölött egy költség mérő


Az útvonaltervező és a kalkuláció funkció segítségével közvetlenül a fuvarok és raktér alkalmazásból, a fuvarmegbízás vagy egy tenderkiírás alapján határozhatja a meg az adott viszonylathoz tartozó útvonalat, és számíthatja ki a fuvarköltségeket és a járulékos költségeket.


Talán nem sok olyan szakma maradt mára, ahol ne lenne szükség digitális megoldásokra. Ez a logisztikára, a fuvarszervezésre és ahhoz kapcsolódó útdíjszámításra is igaz. A különféle online útvonaltervezőket a szállítmányozásban pontosan olyan természetességgel használjuk, mint ahogyan a privát életben a Google térképet vagy a Waze alkalmazást.

Egyszerűen felbecsülhetetlen az a kényelem, az az időmegtakarítás és az a hatékonyság, amit az online rendszerek nyújtanak. A minőség, a szolgáltatás és a határidők betartása olyan alapkövetelmény, amelyeknek csak számtalan adat feldolgozásával és kezelésével lehet megfelelni.

A fuvarszervező alkalmazásokat, amelyek segítségével a termelő, gyártó vagy speditőr cégek és a fuvarozók a megbízásokat és szerződéseket kezelik, már bemutattuk. Most egy kicsit részletesebben a TIMOCOM Útvonalak, költségek alkalmazását mutatjuk be. Ez az útdíj kiszámítására szolgáló online eszköz a TIMOCOM Smart Logistics System része, ahol a regisztráció után egyetlen rendszer a teljes szállítási folyamat lebonyolításában segítségére lehet Önnek.

Mit nyújt az Útvonalak & költségek alkalmazás a TIMOCOM SLS-en belül?

Használatával kiszámítható az útvonal hossza, a szállítás költsége, valamint az, hogy körülbelül mennyi idő (hány óra) alatt tehető meg az út. Precíz útvonal- és költségkalkuláció készíthető néhány kattintással, percek alatt, kifejezetten az Ön teherautóira szabva.

A modul térképet is tartalmaz, ami nem csak az útvonalat mutatja meg, hanem egyetlen felületen gyűjti össze a legfontosabb információkat, például azt, hogy az adott útvonalon hol talál benzinkutakat vagy szervízeket.

Az útvonaltervező és a kalkuláció funkció segítségével közvetlenül a fuvarok és raktér alkalmazásból, a fuvarmegbízás alapján határozhatja a meg az adott viszonylathoz tartozó útvonalat, és számíthatja ki a fuvarköltségeket és a járulékos költségeket.

Hogyan működik az útdíj kiszámítására szolgáló alkalmazás?

Útvonal tervezéséhez először az indulási helyszínt, majd a végcélt kell megadnia, például azt, hogy Budapest VI. kerületéből Törökországba, Isztambulba indul. Ezután beállítható, hogy milyen díjazással, kilométerenként mekkora költséggel megy a járműve, és megadhatók az egyéb költségek is.

Az Útvonalak & költségek alkalmazás ezután megmutatja, hogy mely országokon halad keresztül, és az egyes országokban mennyi kilométert tesz meg. Ha megadta, hogy mondjuk 1,8 eurós kilométer díjért vagy kisebb jármű esetén 0,8 eurós díjazással vállalja a fuvart, és Ön beírja, az egyéb költségeket is (például az autópálya díját), a kalkulátor kiszámolja Önnek a végösszeget. A kilométer díj el is menthető a sablonba, hogy Önnek legközelebb már ne kelljen külön beírnia.

Fontos, hogy a felület azt is megmutatja, hogy az adott útvonalon mely szakaszon fordul elő magasság- vagy súlykorlátozás, illetve azt, hogy hol van éppen forgalmi korlátozás vagy hol számíthat torlódásra. A korlátozásokkal kapcsolatos információk azért lényegesek, mert ezek ismeretében Ön a torlódások elkerülésére áttervezheti az egyes útszakaszokat.

Az útvonalon Ön azt is beállíthatja, hol tart pihenőt, hol fogja megszakítani az utat.

Az útdíjszámítás mellett nyomon követheti a járműveit

A programhoz minden járművét hozzá tudja rendelni, és ellenőrizheti, melyik sofőr merre tart, milyen sebességgel halad. A nyomon követeshez természetesen nem kell kilépnie a TIMOCOM SLS-ből, hanem ezt is a rendszeren belül találja.

Sőt: a járművek adatait megoszthatja igény esetén a megbízójával, időszakos hozzáférést biztosítva a nyomon követeshez. Így a megrendelő is láthatja a térkép megnyitásával a rakományát szállító autó pozícióját. Ez nem csak a bizalmat növeli, hanem egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi a kommunikációt, valamint a megrendelő számára információt nyújt arról, hogy mikorra ér a végcéljához a jármű. De arról is tájékoztatja a térkép Önt vagy a megrendelőt, hogy egy baleset vagy más ok miatt megállt-e éppen a forgalom.

A rendszer az adatokat - amelyek egész Európát lefedik - a Here nevű térképszolgáltatótól kapja.

Ezért regisztráljon még ma az alkalmazás használatához!

Az útvonaltervező és a kalkuláció funkció segítségével közvetlenül a fuvarok és raktér alkalmazásból, a fuvarmegbízás vagy egy tenderkiírás alapján határozhatja meg az adott viszonylathoz tartozó, az Ön teherautójára szabott útvonalat, és számíthatja ki a fuvarköltségeket és a járulékos költségeket.

Megjelenik az Ön számára a megbízáshoz tartozó optimális útvonal, amely figyelembe veszi a lehetséges korlátozásokat az adott járműtípusra vonatkozóan, és megjeleníti az útdíjköteles szakaszokat. Az alkalmazásba integrált térképen láthatja az esetleges építkezéseket és közlekedési zavarokat, az UTA-benzinkutakat, szervízeket és DocStopokat.

Az útvonal beállításai között az útszakasz megtervezését tetszés szerint a saját igényeihez igazíthatja.

Az útvonaltervező legfontosabb előnye, hogy biztosabban tervezhet a napi munkavégzés során, úgy, hogy végig egyetlen rendszert használ, akár okoseszközön is.

Legyen bennfentes az ágazatban

Rendszeresen releváns cikkeket, értékes szakértői értekezéseket és exkluzív felhasználói jelentéseket kaphat tőlünk.

 

Feliratkozás a hírlevélre

Fel