TIMOCOM 26.05.2022
3

Digitális megoldásával szabadította meg az időrabló fuvarszervezési feladatoktól a TIMOCOM az egyik legrégebbi partnerét

A Trans-Sped 25 éve használja a TIMOCOM digitális fuvarbörzéjét

A Trans-Sped 25 éve használja a TIMOCOM digitális fuvarbörzéjét

A Trans-Sped 25 éve használja a TIMOCOM digitális fuvarbörzéjét: az egyedülálló újdonságnak számító platform segített összehozni a megrendelőket és a szolgáltatókat. A Trans-Sped és a TIMOCOM együttműködésének eredményeként a fuvarbörzével jelentősen nőtt a fuvarszervezők hatékonysága.

Komoly, időrabló kihívásokkal nézett szembe több mint 25 évvel ezelőtt a magyar tulajdonú, nemzetközi szállítmányozással és logisztikával foglalkozó Trans-Sped Kft. “A legnagyobb nehézséget az okozta, hogy nem volt egy központi rendszer, ami a fuvarozó partnerek keresését segítette” - fejtette ki Tóth Csaba, a vállalat fuvarozási igazgatója.

“A meglévő kapcsolatrendszerből kellett dolgozni, a sofőrök ajánlásaival kerestünk új partnereket. Ez a partnerkeresés még nehézkesebb volt a külföldi piacok esetében. Ebben a helyzetben a fuvarszervezők nem látták, hogy kinek van szabad kapacitása, nem rendelkeztek valós idejű információval” - tette hozzá Tóth Csaba. Akkoriban a Trans-Sped Kft. munkatársainak rengeteg értékes idejét vette el a szabad kapacitások felkutatása.

A fordulat 1997-ben következett be a Trans-Sped működésében, amikor megjelent a TIMOCOM egyedülálló fuvarszervezési platformjával, a digitális fuvarbörzével. Jens Thiermann szállítmányozó 1997 áprilisában európai fuvarmegbízási platformot keresett. De amit talált, az egyszerűen nem felelt meg elképzeléseinek és igényeinek. Elhatározásra jutott: akkor megcsinálja a saját fuvar- és raktárbörzéjét. Így alapította meg a TIMOCOM-ot, amely mára az európai logisztikai szakma egyik legsikeresebb adatspecialistájává és IT-középvállalatává vált.

“25 évvel ezelőtt, a már biztonságosan használt online világban jelent meg a TIMOCOM digitális fuvarbörzéje, amely egy teljesen új platform volt, ami összehozta a vevőket és a szolgáltatókat” - mondta Szántó Lajos, a Trans-Sped Kft. szállítmányozási igazgatója. “Ebben láttuk meg a fejlődés lehetőségét, hiszen a Trans-Sped mindig is innovatív vállalatnak tartotta magát. Akkor még nem rendelkeztünk megfelelő nemzetközi kitekintéssel, ám a csatlakozás után a TIMOCOM digitális fuvarbörze segítségével új partnereket ismerhettünk meg, ez pedig nagyban segítette a munkánkat.”

A 25 éves együttműködés során sok minden történt. Mi mindenben vált a Trans-Sped Kft. hasznára a TIMOCOM platformja? A digitális fuvarbörze volt az első szakmai szoftver ezen a területen” - magyarázza Konyári Antal, a Trans-Sped disztribúciós igazgatója. “A legnagyobb előrelépést a fuvarszervezők munkaidejének hatékonyság-növekedésében tapasztaltuk, hiszen sokkal több, valós idejű információhoz jutottunk hozzá a rendszerből.”

Konyári Antal azt is kifejtette, hogy a legrégebbi magyarországi partnerként a Trans-Spednek a következőket jelenti a TIMOCOM-mal közös munka: hosszú távú kapcsolatok, megbízhatóság, stabilitás, fejlődési lehetőség, rugalmasság, innováció és hatékonyság. A bizalmat pedig nagymértékben építette az is, hogy a Trans-Sped Kft. egyik akkori munkatársa, Hock-Ritter Ildikó lett a TIMOCOM magyarországi képviseletének első munkatársa, azóta pedig a vezetője.

Újabb 25 év elteltével, 2048-ban a TIMOCOM már az 50 éves évfordulóját ünnepli. Konyári Antal, Szántó Lajos és Tóth Csaba is megosztotta ezzel kapcsolatos gondolatait és kívánságait a TIMOCOM számára. “Az egyre gyorsabban változó világban mindenképpen szükség van a megújulásra, melyre egy jó irány lehet a vállalatirányítási rendszerekhez kapcsolódó interfészek kiépítése. Bízunk benne, hogy továbbra is megmaradnak szakmai szervezetnek: kimondottan a szállítmányozókra és fuvarozókra koncentrálnak, emellett pedig hasznos nyitási iránynak tartjuk a kombinált és interkontinentális szállítás felé történő elmozdulást is. Sok sikert kívánunk a következő 25 évhez! Ha továbbra is ilyen nyitottak az innovációk felé, akkor jó esélyük van megérni az 50. évfordulót.”

 

A Trans-Sped tisztán magyar tulajdonban lévő vállalat, 1990 óta van jelen a logisztikai piacon. Kezdetben nemzetközi szállítmányozó vállalkozásként indult, ám az elmúlt több mint 30 évben a logisztika különböző ágait kiszolgáló leányvállalataival, országos irodahálózatával és divízióival egy közel 800 főt foglalkoztató cégcsoporttá fejlődött. Az ország egész területén nyújtanak komplex logisztikai szolgáltatást, 16 regionális központ révén gondoskodnak a megrendelők gyors és hatékony kiszolgálásáról, legyen szó fuvarozásról, szállítmányozásról, raktározásról, vagy akár vámügyintézésről, termelési, illetve értéknövelő logisztikai tevékenységekről.

 

2022 márciusában ráadásul növekedésének újabb állomásához érkezett a Trans-Sped Kft. Az e-kereskedelem területén tapasztalható kedvező piaci folyamatok eredményeként nemzetközi terjeszkedésbe kezdett, egy új 100%-os tulajdonában lévő leányvállalatot hozott létre, TS Fulfillment s.r.o. néven. Így Szlovákiában is elindítja komplex logisztikai tevékenységét, partnerei e-kereskedelmi logisztikájának közvetlen kiszolgálását.

Legyen bennfentes az ágazatban

Rendszeresen releváns cikkeket, értékes szakértői értekezéseket és exkluzív felhasználói jelentéseket kaphat tőlünk.

 

Feliratkozás a hírlevélre

Fel