TIMOCOM 31.08.2023
3

TST Logistik: Évente 12%-os fuvararány növekedés a TIMOCOM megoldásaival

A TST Logistics diszpécserei

A kiefersfeldeni TST Logistik GmbH két szállítmányozási és logisztikai munkatársa az asztalánál ül és a kamerába mosolyog. A számítógép képernyőjén a TIMOCOM honlapja látható.

Nemcsak a szállítmányozás napi kihívásainak szeretne megfelelni, hanem terjeszkedni is kíván? Akkor olvassa el, hogyan könyvelt el a TST Logistik a TIMOCOM-nak köszönhetően 12%-os fuvararány növekedést éves szinten — és hogy mitől lesz most még szórakoztatóbb a diszpécser munka.

Növelje a fuvarozási arányát a TIMOCOM-mal! Regisztráljon most az ingyenes tesztidőszakra!

Nagyobb hatékonyságot, nagyobb termelékenységet és kevesebb üresjáratot fog tapasztalni!

A TST Logistik GmbH európai logisztikai szolgáltatóról

A kiefersfeldeni székhelyű TST Logistik 13 éve foglalkozik közúti fuvarozással különböző méretű cégek számára. Ponyvás teherautókkal fuvarozzák az árucikkeket gyárakból, raktárakból és kikötőkből Európa-szerte. A logisztikai szolgáltató emellett saját vállalati telephelyén modern és ellenőrzött áruraktározást kínál ügyfelei számára.

A kihívás: A szállítási folyamat zavarainak észlelése

Teodora Teleaga osztályvezető és diszpécser-csapata nap mint nap számos kihívással küzd meg - például a legjobb teherautó-útvonalak megtalálásával és a szállítmányok időben való megérkezésének biztosításával. Emellett az összes érintettet, így a járművezetőket, az ügyfeleket és a raktárokat is folyamatosan tájékoztatniuk kell. „Olykor váratlan nehézségek merülnek fel, például forgalmi dugók és rossz időjárás – és máris füstbe mennek az addigi tervek” – mondja Teodora Teleaga. Ezért mindig gyors és okos döntéseket kell meghozniuk. „Végső soron arról van szó, hogy teljesítjük-e azt, amit az ügyfeleknek ígértünk” – folytatja az osztályvezető. Ugyanakkor a fuvarozási folyamat megszakításai és a tervek rövid időn belüli megváltoztatása sok időveszteséget és bosszúságot okoz a vállalatoknak, és legfőképpen költséget. Ugyanis: ha nem találnak alternatívát, az ügyfeleknek várniuk kell, és nem tudnak új megbízásokat sem vállalni.

A megoldás: A rakományok és a teherautók gyors társítása és a szállítmányok nyomon követése

A TST Logistik számára a TIMOCOM a napi útvonaltervezés részét képezi. A késések és komplikációk így hatékonyabban kezelhetők:

"Például, ha a járműveink már teljesen megrakodtak vagy még úton vannak, akkor a TIMOCOM találataira támaszkodunk, hogy a fennmaradó rakományt útnak indítsuk" - magyarázza Teodora Teleaga, a TST Logistik divízióvezetője.

A digitális fuvarbörze segítségével így mindig megtalálhatjuk a különböző útvonalakhoz leginkább megfelelő, ellenőrzött fuvarozó partnereket. Az intelligens szűrőknek és az optimalizált keresésnek köszönhetően akár másodpercek alatt. A TIMOCOM Marketplace-en keresztül számos fuvarozó teszi lehetővé teherautóinak nyomon követését. Az így megosztott GPS-adatoknak köszönhetően a háttérben kiszámításra kerül az áruk várható érkezési ideje (ETA).  Így minden érintett tudhatja, hogy hol van a rakomány. Ez nemcsak időt takarít meg, hanem nagyobb bizalmat is teremt, és erősíti a fuvarozó partnerek imázsát. A rámpák idősávjai jobban tervezhetők és a folyamatok pedig előrehozhatók vagy elhalaszthatók. Ez segít elkerülni az üresjáratokat és a várakozási időt, ugyanakkor javítja az időkihasználást.

Az együttműködés eredménye: 12%-kal több fuvararány évente

A digitális Marketplace segít Teodora Teleagának összerakni a kirakós darabjait. „Ez az, ami hajt: amikor látom, hogy a fuvarok zökkenőmentesen célba érnek, mert jól terveztem vagy jól ütemeztem át az utat. Ettől leszek boldog és elégedett. Így készen állok a következő kihívásokra.”

Amióta a logisztikai szolgáltató a Marketplace segítségével digitálisan kezeli a szállítmányokat, a nagymértékű időmegtakarítás egyértelműen érezhető.

„A TIMOCOM olyan, mint egy rövidítő, amely közvetlenül a kívánt eredményhez vezet, és minden más módszert háttérbe szorít" - foglalja össze Teodora Teleaga, a TST Logistik diszpozíciós osztályvezetője.

A TST Logistik a fennmaradó időt üzleti tevékenységének bővítésébe fekteti – méghozzá teljes sikerrel. A fuvarszolgáltató így a hálózaton keresztül számos új, értékes üzleti partnerre tett szert, valamint új alkalmazottakat vett fel és járműveket vásárolt.

Befejezésül a diszpozíciós osztály vezetője számol be a TIMOCOM-mal kapcsolatos tapasztalatairól: „Amióta a TIMOCOM-mal dolgozunk, évente mintegy 12%-kal tudtuk növelni fuvarjaink arányát.”

 

A TIMOCOM segítségével vállalkozása digitális löketet kap a fuvarozás területén:

 

Legyen bennfentes az ágazatban

Rendszeresen releváns cikkeket, értékes szakértői értekezéseket és exkluzív felhasználói jelentéseket kaphat tőlünk.

 

Feliratkozás a hírlevélre

Fel