22.02.2017

Újdonság: TimoCom TruckBan

Európa legnagyobb fuvarozói platformja ingyenes portálon jeleníti meg a közlekedési-korlátozásokat

(1)

Az Európában érvényben levő közlekedési-korlátozások nagyon összetettek. A különböző országokban a közlekedési-korlátozások más-más úthálózatokra, utakra és autópálya-szakaszokra vonatkoznak és ezen felül is bizonyos időtartamokra. Majdnem lehetetlen figyelemmel kísérni ezeket. Azonban ez nem maradhat így, ezért a TimoCom létrehozta az európai közlekedési-korlátozások áttekinthető portálját, a TimoCom TruckBan-t, amely a kezdetektől fogva 14 nyelven elérhető.

Csak vegyük szemügyre a németországi közlekedési-korlátozások szabályait, gyorsan megállapíthatjuk, hogy milyen fontos téma ez. Ott például vasárnapokon és ünnepnapokon 0-tól 22 óráig nem közlekedhet 7,5 t feletti össztömeggel rendelkező gépjármű, illetve utánfutós sem. Azok a járművek, amelyek meghatározott árucikkeket szállítanak, azonban kivételt képeznek. Az előírások megszegése 120 € pénzbírságot von maga után. Amennyiben a szabálysértést nem a jármű tulajdonosa követte el, akkor a bírság mértéke akár 570 € is lehet. Ezeket a körülményeket a nyári vezetési tilalom tovább nehezíti. E szerint a 7,5 t-át meghaladó össztömeggel rendelkező, valamint az utánfutós tehergépjárművek július 1-jétől augusztus 31-éig, szombatonként 7 és 20 óra között bizonyos autópályákon és főutakon nem közlekedhetnek.

 

Véget vetünk a zűrzavarnak!

Azt gondolnánk, hogy mivel minden európai országban sajátos közlekedési-korlátozások vannak érvényben, ezért nehéz ezeket észben tartani. Valóban komplikált, ha a nyár folyamán, a szünidőben aktuális nemzetközi közlekedési-szabályokat is hozzávesszük. Így vélekedett Európa legnagyobb fuvarozói platformja, a TimoCom is, éppen ezért létrehozta az Európa-szerte érvényben levő közlekedési-korlátozások ingyenes portálját, a „TimoCom TruckBan“-t (www.truckban.info). Itt bármikor, gyorsan, minden szükséges információt megtalálhat a szállítmányozással vagy a logisztikával kapcsolatban és 14 nyelven informálódhat az Európa-szerte érvényben levő hétvégi, nyári- és szünidei közlekedési-korlátozásokról. Ehhez csupán a megfelelő dátumot és országot kell kiválasztania és az érvényben levő korlátozások strukturált nézetben jelennek meg. A TimoCom TruckBan különösen érdekes lehet a fuvarszervezők és a gépjárművezetők számára. Ez a portál tehát támogató médiaként szolgál az útvonal-tervezéshez és a mobileszközökre való optimalizálásnak köszönhetően hasznos információ-forrást biztosít minden sofőrnek Európa útjain.

 

További információkat a TimoCom-ról itt találhat: www.timocom.hu.

TimoCom TruckBan-t itt érheti el: www.truckban.info.

Preuzimanje izvješća za tisak
Fel