05.06.2019

Út az új digitális korszak felé

A TIMOCOM bemutatja az új intelligens alkalmazások logisztikai rendszerét

(1)

A TIMOCOM lehetővé teszi, hogy a szállítmányozó- és logisztikai cégek be tudjanak kapcsolódni a digitalizáció világába. A müncheni 2019-es transport logistic kiállításon az informatikai szolgáltató olyan átfogó rendszert mutat be új alkalmazások, interfészek és partnerek területén, amelyek digitálisan támogatják a logisztikusokat a szállítási folyamat minden pontjánál. "Azt szeretnénk, hogy a fejlesztéseinktől az ügyfeleink minden nap új ötletektől vezérelve keljenek fel", nyilatkozta a TimoCom szóvivője, Gunnar Gburek. 

"Célunk, hogy az európai logisztikai iparág digitális alapszolgáltatójává váljunk ügyfeleink és partnereink hálózatában" - mondja Gunnar Gburek.

A jövőképünk: a TIMOCOM egy kihívások nélküli logisztika elérése érdekében bővíti a Smart Logistics System-ét. Az innovatív digitális alkalmazások, mint például a  megbízás-lebonyolítás, kiegészíti Európa vezető fuvar- és raktérbörzéjét, amely a rendszer része. "Célunk, hogy az európai logisztikai iparág digitális alapszolgáltatójává váljunk ügyfeleink és partnereink hálózatában" - mondja Gburek.

Az informatikai vállalat 2030-ig tervezi, hogy mintegy 100 millió eurót fektet be a rendszer bővítésébe, és több mint kétszeresére növeli az ügyfelek számát ebben az időszakban. A további nemzetközivé válás során az alkalmazottak száma 300-ról 800-ra nő a következő tizenegy évben.

A Smart API-k lehetővé teszik az intelligens logisztikai rendszerrel történő adatcserét

Az új interfészek megkönnyítik a vállalatok hozzáférését a Smart Logistics System-hez. Az úgynevezett Smart API-k lehetőséget nyújtanak az ügyfelek számára, hogy meglévő logisztikai szoftverük segítségével csatlakozzanak a rendszerhez. Az alkalmazásokhoz való hozzáférés mindig egyetlen interfészen keresztül történik. Például a vállalatok használhatják a Smart API-t a fuvarmegbízások összekapcsolására több mint 43.000 potenciális üzleti partnerrel a rendszerben és saját logisztikai szoftveréből küldhet ill. fogadhat fuvarmegbízásokat is.

Adatok megosztása a hálózati partnerekkel

A rendszerkoncepció része az erős partnerek integrációja. A Cargoclix és a Krone Telematics partnerségével a TIMOCOM két másik ismert vállalattal együtt halad tovább a digitalizáció jegyében, amelyekkel az útvonalhoz kapcsolódó GPS-adatok megoszthatók a rendszeren keresztül. Például a TIMOCOM-ot használó ügyfelek valós idejű adatok alapján képesek tervezni, kezelni és optimalizálni a szállítmányokat. európa-szerte már 246 telematikai szolgáltatót integráltunk a Smart Logistics System-be. Az új partnerek közé tartozik a Doll + Leiber logisztikai szoftverszolgáltatók, a Lavid Software, a Transdata, a C-Informationssysteme és a Logistiqo. "A logisztika része a hálózatépítés. A rendszerünkbe integrált partnerekkel ma már szinte folyamatos digitális szolgáltatást garantálhatunk ”- mondja a TIMOCOM portfóliókezelője, Philipp Schmidt. A háttere ennek, hogy megnyitjuk a rendszert a jövőben harmadik féltől származó alkalmazásokhoz is.

Felhasználóbarát System-kezdőoldal

A TIMOCOM új rendszerének látható jele a teljesen újratervezett és strukturált kezdőoldal, amely bemutatja a rendszer különböző Smart App-jait. A rendszer sokféleségén keresztül néhány kattintással vezeti a több mint 130.000 felhasználót és könnyű hozzáférést biztosít a kívánt alkalmazásokhoz. "Az új System-kezdőoldal sokkal érthetőbb és intuitívabb, mivel kifejezetten a különböző felhasználói csoportokra és szükséghelyzetekre irányul" - magyarázza a TIMOCOM marketingigazgatója, Pélagie Mepin. Például a vállalatok közvetlenül kiválaszthatják a tenderkiírások ellenőrzésére, az útvonal optimalizálására vagy nyomonkövetésre szolgáló digitális alkalmazásokat.

"Szeretnénk ügyfeleinknek lehetőséget biztosítani a logisztika bővítésére, javítására és cselekvési lehetőségeik növelésére" - mondja Mepin. Az ígéret, amelyet a TIMOCOM új vállalati szlogenje is tükröz: a kiterjesztett logisztika (Augmented Logistics).

 

További információk a TIMOCOM-ról: www.timocom.hu

Preuzimanje izvješća za tisak
Fel