07.01.2016

A TimoCom bemutatja: „Kéz a kézben az országon keresztül“

Az informatikai szolgáltató támogatja azt a kezdeményezést, amely teherautó és személyautó sofőrök között kialakult sztereotípiákat igyekszik mérsékelni.

(2)

Mindenkinek érdeke, hogy a fuvarozási szektor imidzsét feljavítsuk. Különböző kampányokkal ki lehet emelni a  gazdaság motorjának erősségét, de hosszútávon nem segít rajta.

A TimoCom egy másfajta kezdeményezést támogat, ahol a felhívás a szakmát értékeli fel.Amíg a nagy tömeg nem érti meg teljesen azt, hogy a teherautóval való közlekedés mit jelent, addig a köztudatban mindig az lesz, hogy hangosak, lassúak és feleslegesek a közutakra.

"A közösségi médiának köszönhetően a teherautó sofőrök hangot tudnak adni az őket ért frusztrációnak", mondja Marcel Frings a TimoCom vezető képviselője. „Az egyik oldalon a teherautó sofőrök szenvedélye és lelkesedése áll, akik ezt a szakmát gyakorolják. A másik oldalon pedig az ő és a szakma negatív, előítéletes besorolása.“

Itt jön a képbe a „Kéz a kézben az országon keresztül“ (Hand in Hand over Land) akció. Ezt a kezdeményezést 2012-ben a teherautósofőrök és a szakma iránt érdeklődök legnagyobb német nyelvű internetes fóruma a „TruckerFreunde” (kamionbarátok) keltette életre. Ez a kampány az autóvezetőknek szemlélteti, hogy a teherautó sofőrök mit látnak vezetés közben a közúti forgalomból. Valamint megfordítva, a teherautó sofőröknek szemléltetve, hogy ők a hatalmas járműveikkel hogyan hatnak a személyautók vezetőire.
„Ez a kezdeményezés a kölcsönös megértést hivatott erősíteni valamint az előítéleteket lerombolni. Ez a terv minket is meggyőzött és ezért is támogatjuk nagy erővel a „Kéz a kézben az országon keresztül“ kampányt, meséli Marcel Frings. „Így ezt a kezdeményezést először Franciaországra, Spanyolországra és Magyarországra terjesztjük ki Németországon kívül, mert az ottani képviseleteink is úgy látják, hogy szükség van felhívni a figyelmet a közúton közlekedők számára az adott országban.“

Akik érdeklődnek a kampányunk iránt és támogatni szeretnének ebben minket, azok egyszerűen online megrendelhetik az ingyenes matricáinkat személy- vagy teherautóikra. Minden egyes megrendeléshez mellékelünk egy tájékoztatót is részletes információval ellátva a kampányunkról. A nemzetközi felhívás érdekében a szövegeket angolul fogalmaztuk meg. A kampány motívuma magáért beszél: egy személy és egy teherautó, akik mosolyogva kezet fognak egymással. Fogadjuk el egymást és közeledjünk egymás felé megértéssel, valamint kevesebb agresszióval és érkezzünk meg biztonságban a célunkhoz.

Itt rendelheti meg a „Kéz a kézben az országon keresztül“ matricát ingyenesen: https://www.facebook.com/timocom.hu/app/1536569119969187/

Preuzimanje izvješća za tisak
Fel