21.12.2016

A TimoCom munkatársai moldovai gyerekeket ajándékoztak meg

146 ajándékot juttattak el a rászoruló gyerekeknek

(1)

Az idei évben is elindult a karácsonyi ajándékkonvoj Németországból Ukrajnába, Romániába és Moldáviába. A TimoCom munkatársai ezt már második alkalommal vitték véghez Jochen Dieckmann kamionsofőrrel, aki már nyáron felhívta kollégái figyelmét Erkrath-ban az adakozásra. 146 ajándékot gyűjtöttek össze szociális létesítményekben élő gyermekek számára és december elején adták át ezeket.

A munkatársak gyerekeitől gyerekeknek

A munkavállalók jelentős összefogásának köszönhetően 2016 nyarán az az elhatározás született, hogy a TimoCom ettől kezdve támogatja a karácsonyi ajándékkonvojt. Ez biztos, hogy nem csak Dieckmann úr pozitív előző éves jelentésének köszönhető. Mindenek előtt a gesztus, hogy saját környezetben szervezzünk dolgozói adománygyűjtést és a tudat, hogy az ajándékok megérkeznek a kitűzött célba, motiválóan hat a részvételre.

 

Sokan kihasználták a kivételes alkalmat, hogy gyermekeikkel a nyári szünet ideje alatt karácsonyi csomagokat pakoljanak és ezzel felhívják a figyelmet a hátrányos helyzetű fiatalokra. Tehát ruhaneműket, játékokat, tisztálkodási szereket, édességeket és tartós élelmiszereket csomagoltak nagy cipősdobozokba, és szállították el előző héten mínusz 9 fokban a fiataloknak.

 

Egy darabka emberség karácsonyra

Kettő az összesen 40 kamionból, melyek mindegyike színültig volt pakolva adomány-ajándékokkal, 44 órás utazás után megérkezett Moldáviába. A rakományban: 146 ajándék a TimoCom munkavállalóktól, amelyeket a helyszínen osztottak szét a „Speranta“ (jelentése: remény) egyesület pártfogoltjainak.

„Speranta az intézmény neve, hihetetlenül jelentőségteljes“, számolt be Jochen Dieckmann, miközben a helyszín okozta érzései kavarogtak benne. „Az egyesület árvákat és hajléktalan középkorúakat lát el. Közülük minden egyes gyermek, minden nap abban reménykedik, hogy egy család magához veszi. A karácsonyi csomagokkal hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a gyerekek egy darabka emberséget kapjanak. Tudniillik az emberség a karácsony valódi ajándéka. A hálát, ami a kicsikből áradt, nem lehet szavakkal kifejezni. Hiszem, hogy a gyerekek ezt a pillanatot épp úgy fogják a szívükben őrizni, ahogy én az enyémben.“

A TimoCom és minden munkavállalója örül a pozitív visszajelzéseknek és ebben a hangulatban kíván Boldog Ünnepeket!

Preuzimanje izvješća za tisak
Fel