09.05.2017

Az április történelmi magaslatokon lévő fuvarajánlatokat hozott a TimoCom-nál

Több, mint 750.000 raktér- és fuvarajánlat a fuvarozói platformon

(5)

A gazdasági emelkedés egyértelmű jeleként értelmezhetjük a múlt hét szerdán, április 19-én történelmi magaslatokban levő, 766.620 nemzetközi raktér- és fuvarajánlatot a TimoCom fuvarozói platformján. Ez a legmagasabb ajánlatszám, ami az elmúlt 20 évben egyetlen nap alatt itt megjelent. A TimoCom fuvarozói platformján naponta több, mint 110.000 felhasználó tesz közzé egész Európából szabad raktereket és fuvarajánlatokat. Európa legnagyobb fuvarozói platformján lévő kínálat tükrözi a közúti árufuvarozói piac aktuális helyzetét.

A megjósolt gazdasági emelkedés egyértelműen érezhető

A Kereskedelmi Világszervezet (angolul World Trade Organization, WTO) jelentése szerint a globális árukereskedelem idén 2,4 százalékkal emelkedni fog. A pozitív változást már az elmúlt két húsvéti héten is megfigyelhettük. A TimoCom fuvarpiaci barométere Európa-szerte április 19-én így 87:13-as fuvar-raktérarányt mutatott. 766.620 ajánlat esetén ez több, mint hét fuvarajánlatot jelent szabad járművenként. Ezzel egy magas túlkínálati helyzet alakult ki az elszállítandó fuvarok javára a szabad raktérkapacitásokkal szemben.

 

Húsvéti meglepetés az utakon és a fuvarozói platformon

Gunnar Gburek, a TimoCom szóvivője két fontos tényezőt említ azzal kapcsolatban, hogy miért növekedett meg a kereslet a szabad kapacitások iránt: „A húsvéti ünnepek és a tavaszi szünet egyértelműen fogyasztás-növekedést eredményezett. A legkedvezőbb tényező azonban az enyhe időjárás volt, ami vásárlási hajlandóságot generált. A jövőben gyakrabban számíthatunk piaci növekedésre. Éppen ezért fontos a fuvarozói- és logisztikai ágazat megbízói és megbízottai számára, hogy digitális kapcsolatokkal hidalják át a bonyolult helyzeteket. A TimoCom fuvarozói platformja egy megfelelő eszköz ahhoz, hogy rugalmasan, hatékonyan és biztonságosan reagáljunk az ilyen piaci változásokra.“

 

 

További információkat a TimoCom-ról itt talál: www.timocom.hu

Preuzimanje izvješća za tisak
Fel