03.04.2015

Eseménydús év volt 2014 a TimoCom számára

Könnyen elértük a célokat

(2)

Tovább nőnek az európai online fuvarpiacterek

Az Európa piacvezető fuvarbörzéjét kínáló szolgáltató szilárd talajon áll és sikeres évet tudhat maga mögött. A folyamatos érdeklődést és gazdasági növekedést a TimoCom Soft- und Hardware GmbH nem csak a börzén található számos fuvar- és raktérajánlatnak, hanem az egyre növekvő ügyfélkörnek köszönheti. A mobil hozzáférés bevezetése, az egyre több telematikai szolgáltató integrálása, a hosszú távú kiírások nagy száma, valamint a jó üzleti hangulat is hozzájárult az IT-cég sikeréhez. A TimoCom a 2015-ös évre is bizakodóan tekint előre. A szállítmányozási lánc minden résztvevője a számára megfelelő szolgáltatást kapja. 

 

Várakozásokon felül

Az Düsseldorf melletti, erkrathi székhelyű cég a, TC Truck&Cargo® fuvarbörzével 1997 óta sikeresen leegyszerűsítette a napi fuvarszervezői munkát Európa számos diszponensének. A szoftverszolgáltató platformján 2014-ben összesen 58,9 millió fuvar- és raktérajánlatot tettek közzé. Ez 2013-hoz képest 7,6 százalékos növekedést (azaz 4,1 millió ajánlattal többet) jelent. Ez az ajánlatszám 451 millió méter hosszú rakományt jelent, ami 11-szer körbeéri a Földet. 647 millió tonna áru cserélt gazdát TC Truck&Cargo®-n az iparág képviselőinek köszönhetően. A tavalyi évben újabb 6.903 cég döntött úgy, hogy a TimoCom platformjait használja. "Várakozásainkon beigazolódtak és örömmel vettük, hogy az új ügyfelekkel még több ajánlatot lehet majd a börzén találni", fejti ki Marcel Frings, a TimoCom vezető képviselője. Ha az ügyfelek a hosszú távú szerződések adta előnyök akarják kihasználni, akkor a TC eBid® európai tenderkiírási platformon tudják előre lekötni munkáikat.  Ezt bizonyítja a 2014-ben összesen 6.022 közzétett tenderkiírás is. Frings így magyarázza: "Megbizonyosodtunk arról, hogy ügyfeleink még jobban tudnak a kiírásokból profitálni. 33.000 fuvarozó, szállítmányozó és logisztikai szolgáltató áll az üzleti partnerek rendelkezésére, akik tevékenységi köre lefedi az egész logisztikai láncot."

Nagyobb forgalom a jó ötleteknek köszönhetően

Az általános növekedést jól mutatja az is, hogy az 54 millió Eurós árbevételt is várakozáson felülinek volt tekinthető. Frings hozzáfűzi: "A kitűzött célunkat nemcsak a számok tekintetében léptük túl. Visszatekintve az évre az innovációknak és az újabb üzleti területek meghódításai tekintetében, sikeres és pozitív eredményekben gazdag esztendőt zártunk." Elég, ha csak a mobilhozzáférést említjük, amivel lehetőség van a TimoCom felületeit bárhonnan és bármikor elérni. Mérleg az első hónapok után: Több, mint 4.200 mobil hozzáférést használó lép be naponta a börzére az okostelefonra és tabletre ingyenesen letölthető fuvarpiaci barométer alkalmazáson keresztül. Az egyedi PIN-kódnak köszönhetően a hozzáférést biztosító szoftver különlegesen magas biztonsági szabványt képvisel. Hasonlóan sikeres a TC eMap® nyomkövető megoldása, amely egy fedél alá hozta az ismert telematikai szolgáltatókat. "2014-re már 120-ra bővült velünk szorosan együttműködő európai szolgáltatók száma", fejezi ki örömét Frings.

Szolgáltatás, mint minőségi kritérium

Sok szállítmányozó és logisztikai cég számára a mindennapi munkát a TimoCom máshogy is megkönnyíti. Az ügyfelek 2003 óta követeléskezelési megbízást is adhatnak a cégnek. A 2014-es évben 88%-os sikeraránnyal végezték el a peren kívüli megegyezéssel a beérkező ügyeket a késlekedő fizetők ellen. "Ügyfeleinknek nem kell aggódniuk, hanem meg kell bízniuk a követeléskezelési osztályunkat", emeli ki Frings. Az ügyfelek bizalmát növelte a folyamatos kérdőíves megkeresés is, amit 2014-ben egész évben folyamatosan végeztek. "Állandóan kapcsolatban vagyunk a felhasználóinkkal, így szoftvereinket igyekszünk a felmerülő igények szerint fejleszteni", foglalja össze Frings. Számos nagy nevet meggyőzött az iparágból a középvállalat a sokszínűségével. "A Pirellivel együttműködve a még mindig aktuális pénzvisszafizető kampányunkkal értéktöbbletet nyújtottunk ügyfeleinknek és felhívtuk a figyelmüket a CO2 kibocsátás hátrányaira", fejti ki Frings. A 2015-ös évben is azon fogunk dolgozni, hogy a TimoCom online piactereit tovább bővíthessük: biztonságosabb, folyamat-támogatott szállítmányozási megoldásokkal - Európa határai kívül is. Végül Frings hozzáteszi: "Ügyfeleink nagyfokú elégedettsége természetesen arra sarkall minket, hogy továbbra is minél többet tegyünk értük, így ez 2015-ben sem történhet másként."

Preuzimanje izvješća za tisak
Fel