14.03.2017

Megcáfolhatatlan a logisztikában

Az építőipari vállalat a TimoCom-mal optimalizálja szállításait

(4)

A betont, mint a modern kor építőanyagát nem tudjuk nélkülözni. Többek között az MC-Bauchemie Müller GmbH & Co. KG által is előállított speciális anyag erőteljes, tartós és sokoldalúan felhasználható. Lars Laskowski, az MC-Bauchemie logisztikai vezetőjének január végén tett látogatása a TimoCom-nál egyértelművé tette, hogy milyen logisztikai költségekkel is jár az, hogy az áru eljusson a megrendelőhöz.

A TimoCom érkezett erősítésnek a rendszeres partnerek mellé

Mindegy, hogy a „Taiwan High Speed Railway“ gyorsvasútról, a stetti-i filharmóniáról vagy a híres riói Maracanã stadionról van-e szó. Mindegyik hasonló különleges építménynél betont használtak. Méghozzá az MC-Bauchemie által fejlesztett, előállított és szállított terméket és javítóanyagot. 

A termékek fejlesztése és kutatása mellett az MC-Bauchemie megfogalmazta a saját szállítási kompetenciáját, „amivel a vevők megrendelését a kívánt időpontban és minőségben teljesíteni tudják“, mondta Lars Laskowski logisztikai vezető. Az MC-Bauchemie a folyékony és poros termékeknél a szállítások nagy részét szállítmányozó partnereivel végezteti. A jármű berakodását illetve a túrák összeállítását mindig a cégen belüli diszponensek szervezik: „A projektmunkáknál, pl: építkezéseknél is mi szervezzük a fuvarokat, legyen az részrakó vagy teljes rakomány - esetleg raktárfeltöltés.“ Így jön össze a napi 500 vagy 600 tonnás, évi 120.000 tonnás mennyiség, melyet közúton szállíttatunk. Azokat a megrendeléseket, melyek nem férnek bele a napi, megszokott üzleti ritmusba, az MC-Bauchemie más fuvarozókkal végezteti. Ebben az esetben a fuvarszervező részleg többek között a TimoCom fuvarozói platformjához fordul. „A fuvarszervezők vezetője nagyon meglepődött nem sokkal az után, miután belépett. Nem akarta elhinni, hogy a fuvar bevitele után 30 másodperccel már égnek nálunk a vonalak“, emlékszik vissza Laskowski a saját élményeire a TimoCom-mal.

 

Megnövekedett költségcsökkentés

Az MC-Bauchemie eddig rengeteg belföldi és nemzetközi megbízáson van túl, melyet a fuvarozói platformon keresztül bonyolítottak le és ezzel egyértelműen csökkentették a költségeiket. Emellett a fuvarozói platform használatának költsége nem igazán döntő tényező. „A rendkívüli minőség, stabil és reális teljesítmény, valamint a rugalmas, ügyfélközpontú megoldások mellett ez az egyszerű kulcs a sikeres ügyfélkapcsolatokhoz", mondta Laskowski.

Laskowski szerint a saját fuvarszervezői részleget vagy a rendszeres partnereket nem kell és nem is szabad egy fuvarozói platformra lecserélni. Az MC-Bauchemie-csoport a különleges szállításait bonyolítja le a TimoCom segítségével.

 „Pont erre lett a TimoCom platformja kitalálva: segít a vállalkozásoknak a piac és az ügyfelek különleges igényeire rugalmasan reagálni anélkül, hogy a szokásos munkamenetet felborítanánk“, világított rá Gunnar Gburek, a TimoCom szóvivője.

 

A TimoCom figyelemmel kíséri ügyfelei visszajelzéseit például, hogy az MC-Bauchemie miként tudná még hatékonyabban kihasználni a fuvarozói platformot a digitalizáció jegyében.

 

 

További információkat a TimoCom-ról itt talál: www.timocom.hu.

Preuzimanje izvješća za tisak
Fel