12.06.2017

Női történetek a logisztikából - 2. rész Iveta Povilovskytė-vel

Szenvedéllyel és szakértelemmel a csúcs felé

(1)

A TimoCom egy jövő-orientált vállalkozás, amely célul tűzte ki önmaga elé, hogy a közlekedési ágazatot pozitívan formálja. Ehhez az is hozzá tartozik, hogy a régi szokásokkal szakítva teret engedjünk az új ötletek megvalósításához. Tehát egy férfiak uralta ágazatban, a „Női történetek“ sorozat támogatást érdemel.

TimoCom

Üdvözlöm Povilovskytė asszony, lenne olyan kedves kérem, hogy bemutatná magát és cégét olvasóinknak?

 

Povilovskytė:

A nevem Iveta Povilovskyte, én vagyok az UAB Ivelina, egy 2012-ben alapított, családi tulajdonban levő szállítmányozó cég ügyvezetőnője. Mivel az orosz piac majdnem teljesen telített volt, mi a nyugat-európai ügyfelekkel való közös munkavégzésre specializálódtunk. Ez a döntés, ha a jelenlegi helyzetet vesszük alapul Oroszországban, teljesen helyénvaló volt. Kilenc munkavállalót foglalkoztatunk, ebből hat sofőr. 

 

 

TimoCom

Hogyan került a közlekedési ágazatba?

 

Povilovskytė:

Ezért a férjem a felelős. Ő szenvedélyből fuvarozó és a lelkesedése engem is megfertőzött. Ha most megkérdezné, hogy hogyan tud egy nő egy férfiak uralta ágazatban boldogulni, csak azt tudom mondani: nagyon jól.  Litvániában már megszokott, hogy fuvarozó cégeknél vezető pozíciókat nők töltenek be. Nyilván ezen a területen kevesebb előítélettel találkozhatunk, mint máshol. Nem sokkal ezelőtt hivatalosak voltunk egy külföldi rendezvényre - természetesen nem árulom el pontosan hová - ahová egyértelműen férfi résztvevőket vártak. A meghívott vendégek között rajtam kívül egyetlen nő sem volt. Személy szerint engem ez nagyon meglepett. Természetesen jónak találnám, ha több nő dolgozna ebben az ágazatban, mert azon a véleményen vagyok, hogy a szakértelemnek semmi köze a nemhez. Én minden esetre nem tudnám elképzelni, hogy valami mást csináljak. Ez a munka elég izgalmas és változatos.

 

 

TimoCom

Hogy gondolja, kiemelkedően változatos, vagy inkább izgalmas?

 

Povilovskytė:

Erre egy jó például szolgálnak a fuvarok Nagy-Britanniába. Itt jelenleg nagyon ügyelnünk kell a potyautasokra, sok menekült megpróbálkozik azzal, hogy elbújik a pótkocsiban és így bejut az országba. Ez a beutazás természetesen illegális és hatással van ránk, mert nekünk kell bizonyítanunk, hogy nem csempészünk embereket. Mindegy, hogy mi történik a világban, a fuvarozói ágazat ezekben a változásokban minden esetben közvetlenül érintett. Sosem ismételhetjük elégszer, hogy rugalmasnak és elővigyázatosnak kell lenni! Szükségem van erre a kihívásra a munkám során.

 

 

TimoCom

Miben látja jelenleg a legnagyobb kihívást az UAB Ivelina-nál?

 

Povilovskytė:

Számunkra jelenleg a legnagyobb problémát a biztosítási díjak jelentik. Tavaly nyáron a díjak hirtelen három hét alatt megváltoztak. Korábban a biztosítás összege körülbelül 3.000 Euró volt, jelenleg 13.000 és 32.000 Euró között mozog. Ez átlagosan közel 600 százalékos növekedés. Az olyan kis szállítmányozóknál, mint mi érződik ez először.

 

 

 

TimoCom

A digitalizáció az év címszava, amely minden bizonnyal nagy kihívást tartogat. Hogy látja ezt Ön?

 

Povilovskytė:

A vontatók számának növekedését követően, gyorsan észleltük, hogy a megszokott munkafolyamatok, mint például a megtett kilométerek vagy az üzemanyag-fogyasztás jegyzése egyre több időt vesz igénybe. Ebből kifolyólag elhatároztuk, hogy kifejlesztünk egy saját szoftvert, amely lehetővé teszi sofőrjeink számára, hogy hasonló adatokat okostelefonon kezeljenek és az elkészült jelentést nekünk elküldjék. Ez jelentősen csökkenteni fogja az erre a folyamatra fordított időt. Mondhatjuk tehát, hogy megálltuk a helyünket a kihívás során és bizakodóan tekintünk a jövőre.

 

 

TimoCom

Köszönjük a beszélgetést, Povilovskytė asszony! Sok sikert kívánunk Önnek és cégének a jövőre nézve!

 

Preuzimanje izvješća za tisak
Fel