19.11.2019

Ha nemcsak áru, hanem nyereség is rejtőzik a raktárban

Tudjon meg többet a raktárbörze előnyeiről

(1)

A szezonális üzletág máris rákapcsolt – a húsvétra. A raktárak kihasználtsága hamarosan eléri a maximumot, alig vannak már szabad raktárterületek. Úgy tűnik, hogy rövid- és középtávon alig lehet raktárterületet találni. A megfelelő szolgáltató felkutatása rengeteg időt vesz igénybe, és az idő pénz. Nem lenne észszerű egy olyan alkalmazás, amely egyszerűen összehozza a raktár- és logisztikai területek szolgáltatóit és a potenciális igénybevevőket? Egyetlen kattintással?

A szabad raktárterületek nem csak szezonálisan keresettek. A raktárbörze segítségével a raktár- és logisztikai felületet kínálók és a szolgáltatást igénybe vevők egyszerűen és gyorsan egymásra találhatnak.

Hová kerüljön az áru?

Nap mint nap előfordul: a teherautó a tervezettnél később érkezik a kirakodás helyére. A gépkocsivezető a helyszínen szembesül azzal, hogy nem tudja kirakodni az árut, mert az áruátvételi hely bezárt. A gépkocsivezetőnek pedig gondoskodnia kell arról, hogy a raktér szabad legyen, hiszen máris mennie kell a következő rakodási helyre, és szorítja az idő. Minden perc, amíg a tehergépkocsi áruval megrakodva áll, pénzbe kerül. Megoldásra van szükség, mégpedig gyorsan. A raktárbörze ebben nyújt segítséget. Függetlenül attól, hogy kirakodási hellyel kapcsolatos akut probléma miatt vagy szezonális okok miatt rövid távra van szükség további raktárterületre: a raktárbörze segítségével a raktár- és logisztikai felületet kínálók és a szolgáltatást igénybe vevők egyszerűen és gyorsan egymásra találhatnak.

 

Hogyan működik a raktárbörze?

Az internet alapú raktárbörze ugyanúgy működik, mint egy keresőmotor. Az üresen álló raktárhelyiségek és raktárterületek ajánlhatók fel és közvetíthetők a felületen. A szolgáltatók arra használják a rendszert, hogy szabad kapacitásaikat meghirdessék, minden szükséges információval. Azok a vállalkozások, amelyek nem rendelkeznek elegendő vagy megfelelő raktár- vagy logisztikai területtel, egy börze segítségével ezt a problémát orvosolni tudják. Egy keresés olyan eredményeket hoz, amelyben a raktározandó árut megfelelően el lehet helyezni. A raktárbörze felhasználói először beírják a keresőmaszkba a kívánt követelményeket, pl. a raktár típusát, méretét vagy a telephelyet. Ezután a rendszer megkeresi az egyezéseket a keresés és a már megadott szabad raktárkapacitás-ajánlatok között. Az eredmény: a potenciális, szabad raktár- vagy logisztikai területek listája az összes releváns adattal és közvetlen kapcsolatfelvételi lehetőséggel.

 

Miért használjak raktárbörzét?

A válasz egyszerű: Egy internet alapú raktárbörze segítségével a vállalkozások gyorsan és rugalmasan reagálhatnak egy keletkező raktárhiányra. Raktáraik nem fognak üresen állni, és kapacitásukat mindig ki tudják használni. Az üres terület ugyanis nem más, mint kihasználatlan tőke. A raktárbörze nem csak csúcsidőszakban előnyös a logisztikusok számára. Még ha a kereslet gyengül is, a raktárak akkor is optimálisan kihasználhatók. A raktábörzével egész évben a lehető leginkább elkerülhetők az üres területek, így növelhető a rejtőzködő nyereség. A szállítmányozók és a vállalkozások szempontjából is az előnyök dominálnak. Ők ugyanis a raktárbörzével gyorsan és csekély emberi erőforrás felhasználásával találhatnak raktárakat egész Európában, és összehasonlíthatják azok költségeit.

A lehetőség, hogy raktárbörzén keresztül megfelelő megoldást találjanak, annál magasabb, minél nagyobb és átfogóbb az ajánlatok köre. A TIMOCOM például a Smart Logistics System keretein belül is működtet raktárbörzét, ami a különböző raktárterületek és -típusok messze legnagyobb hálózatát fedi le Európában – mindezt plusz költségek nélkül. A rendszer felhasználói automatikusan hozzáférnek a raktárbörzéhez, és 44 európai ország több mint 7000 szolgáltatójának raktárkínálatához. Messzemenően teljesülnek a legkülönfélébb igények: a hosszú távú betárolástól a rövid- és középtávú foglalásokig. Ennek köszönhetően az olyan szezonális áru, mint a húsvéti dekorációként használt porcelánnyuszi számára is megtalálhatja a megfelelő raktárat.

 

Preuzimanje izvješća za tisak
Fel