08.11.2016

Tanulmány: a TimoCom fuvarozói platformja csökkenti a CO2-kibocsátást

Jelentős CO2-kibocsátás csökkenés és nyereségnövekedés a TimoCom-mal

(3)

Európa legnagyobb fuvarozói platformja a különböző alkalmazásaival hozzájárul a járművek optimális kihasználásához, ezzel meghatározó részt vállal a környezetvédelemben. Azt, hogy a logisztikai szoftvereknek milyen hatása van a gazdaságra, illetve a CO2 károsanyag-kibocsátásra, nem olyan régen az olasz GreenRouter vizsgálta, jövőbe mutató eredményekkel.

Apró különbség ökológia és ökonómia között

A tanulmány, a TimoCom olaszországi fuvarozó ügyfelének, Ernesto Rampinini srl a megbízásából jött létre. Lényege, hogy meghatározza a természeti erőforrások használatát az egyes járművek kihasználtságával összevetve, a megtett kilométerek tekintetében. Hogy megfelelő adatokat kapjon, két különböző időtartományt vizsgált meg: Egyet 1999-2003-ig, amikor még a vállalkozás nem használta az IT-szolgáltatók által kínált alkalmazásokat, és egy másikat 2004-től, amikor már a TimoCom fuvarozói platformját használta.

 

Az olasz GreenRouter Start-up vállalkozás az azonos nevű eszközök segítségével mérte és elemezte a CO2 károsanyag-kibocsátását az ellátási láncban szereplő egyes logisztikai vállalatoknak. Az általuk végzett esettanulmány kimutatja, hogy a CO2-kibocsátás (szén-dioxid és azonos gázok) kilométerenként 23%-al csökkent azokhoz az évekhez képest, amikor még nem használták Európa legnagyobb fuvarozói platformját. Ez nem csak 30%-os kihasználtság-növekedést eredményezett a TimoCom termékei használatának köszönhetően, hanem 15%-os bevételnövekedést is jelentett az ügyfelek számára, az üres járatok elkerülésével. Az ember azt gondolná, hogy mivel a TimoCom átalánydíjas és egyszerre több fuvarszervező, egyidejűleg több munkaállomásról, különböző járművek irányítását teszi lehetővé, a környezetbarát technológiáknak egyértelműen drágának kell lenniük és profitcsökkenést okoznak. Ellenkezőleg! 

 

A "zöld logisztika" nem az úton, hanem az irodában kezdődik

A klasszikus raktér- és fuvarbörze funkció mellett, mellyel elkerülhetjük a környezeti szempontból káros és költséges üresjáratokat, további alkalmazások tartoznak a TimoCom portfóliójába, amelyek használatával hozzájárulhatunk környezetünk védelméhez.

 

Említsünk meg itt csak egyet, az új „Dokumentumok“-funkciót, ami a cégjegyzéken belül található. A gyakran használt, egyszer feltöltött iratok segítségével, melyek a fuvar lebonyolításánál nélkülözhetetlenek, minőségi időt takarít meg a fuvarszervező. Ugyanakkor a dokumentumok digitalizációja csökkenti a papírfelhasználást, ami értékes természeti erőforrások megóvását jelenti.

 

Ezen felül a fuvarozói platformba a TimoCom Messenger is integrálva lett, amivel a felhasználó nemcsak személyes hangvételű, de ajánlatközpontú beszélgetéseket is folytathat a lehetséges üzleti partnerével. Mivel itt egyszerre több beszélgetést is véghezvihetünk, a lehetőség adott, hogy rövid idő alatt több fuvarmegbízást bonyolítsunk le, így redukáljuk az üres fuvarok számát, növeljük a bevételt, üzemanyagot takarítsunk meg és csökkentsük a CO2 károsanyag-kibocsátást is.

 

Az ellátási láncban résztvevő vállalkozások számára elkerülhetetlen, hogy saját folyamatait a környezetvédelem figyelembevételével átgondolja. Mindazoknak, akik az új, hatékony technológiák felé nyitnak, nem csak egyetlen út vezet az Ipar 4.0 idejében a saját versenyképességük fenntartásához. Ezek a cégek, ezekkel az alkalmazásokkal, csakúgy, mint a TimoCom a fuvarozói platformjával, támogatják a „zöld logisztiká“-t a mai digitális időkben.

Preuzimanje izvješća za tisak
Fel