23.05.2017

TimoCom – A jövő fuvarozói platformja

Hatékony, digitális, kiterjedt: a TimoCom elkíséri ügyfeleit a Logisztika 4.0-ig

(2)

A digitális ipar időszaka elkezdődött és új kihívások elé állítja a gazdaságot. A Logisztika 4.0 fogalma megjelent az ágazatban és mindemellett meghatározza a munkafolyamatok, adatok, emberek és eszközök hálózattá alakulását és optimalizációját, tehát az átláthatóság és a hatékonyság malmára hajtja a vizet. Jó, hogy Európa legnagyobb fuvarozói platformja, a TimoCom már 20 évvel ezelőtt meglátta azt, hogy a digitalizációnak valóban nagy jelentősége lesz a jövőben és átvette ezen területen az úttörő szerepét. Az IT-szolgáltató az ajánlott alkalmazások útjáról letér és a hatékonyságot helyezi előtérbe - nem csupán a Business to Business kapcsán, ami által bevezette a raktér- és fuvarbörzét cégjegyzékkel, hanem az eszközök az eszközökkel való kommunikáció terén is, az intelligens interfészek segítségével. A naponta közel 750.000 nemzetközi raktér- és fuvarajánlattal a TimoCom fuvarozói platform az ideális támogató-rendszer a kihasználtságoptimalizáláshoz, Európában piacvezető éppúgy a raktárak, mint a rakterek tekintetében.  

Áttekinthetőség, biztonság és versenyképes előnyök

Minden, ami digitalizálható, a jövőben digitalizált lesz. Az információáramlás minden érintett fél között optimalizálható, így egyszerre lesznek a munkafolyamatok gyorsabbak és átláthatóbbak. Az új technológiák alkalmazása egy fontos ismertetőjegye a TimoCom-nak, mely nagy alkalmazkodóképességet követel meg a fuvarozói platform felhasználóitól – ez egy követelmény az egyébként rugalmas logisztikai ágazatban, amely tapasztalati úton be fog igazolódni. Nem utolsó sorban azért célozza meg az újdonságokat a TimoCom az alkalmazás-portfóliójában, mert ez mindig hatékony a felhasználók számára, a hálás fogadtatásnak és gyors elterjesztésnek köszönhetően.

 

Így 2016 szeptemberében az IT-szolgáltató a 44 európai országból több, mint 38.500 céget tartalmazó cégjegyzékét a Dokumentumkezelő funkcióval egészítette ki. Az ügyfelek ennek segítségével a gyakran használt okmányokat egyszeri feltöltéssel a többi felhasználó számára elérhetővé tehetik profiljukban. A fuvarmegbízással kapcsolatosan így a várakozási idő jelentősen csökken, például amikor a szükséges fejléces papírra, fuvarozói engedélyre vagy a rakománybiztosításra várunk. Az időmegtakarítás mellett versenyelőnyre is szert tehetnek azok a cégek, melyek dokumentumaikat rendelkezésre bocsátják. Ez pedig az: átláthatóság. Minél részletesebben és körültekintőbben mutatkozik be egy ügyfél a céges profiljában, annál több bizalmat ébreszt. Megnövekszik annak az esélye, hogy üzleteket köthetnek. Mivel az ellenőrzött partnerek csak a TimoCom  alkalmazásainak biztonságos SSL-kapcsolatán keresztül férhetnek hozzá a dokumentumokhoz, így az adatok biztonsága biztosított.

 

Interfész az időmegtakarításhoz és a tervezés biztonságához

Míg a cégjegyzék az optimális megoldást biztosítja a fuvarozói platformon belül a már ismert és potenciális üzleti partnerek számára, addig a TimoCom a különböző technológiákat is összeköti. Az alkalmazásokon belül két területre oszthatóak az interfészek:

a felhasználók a TC Connect segítségével egy kattintással vihetik át fuvar- és raktérajánlatait a speditőrszoftverükből. A többi ügyfél közvetlenül férhet hozzá az ajánlatokhoz és kapcsolatba léphetnek a megbízóval.

A másik interfész segítségével eddig több, mint 210 telematikai szolgáltatónak tette lehetővé, hogy a pozició-adataikat a TimoCom Tracking-ben leképezzék. Közös ügyfeleink részesei lehetnek annak, hogy járműveiket egyetlen térképen, a TimoCom Tracking-en keresztül követni tudják. Ez azt jelenti, hogy a különböző szolgáltatóktól származó programok közötti váltások feleslegessé válnak. Ezen felül lehetőség van arra is, hogy egy üzleti partnerünknek hozzáférést adjunk gépjárművünk pozíciójához. Ebben az esetben mind ketten rajta tudják tartani a szemüket. Itt kerül előtérbe a biztonság, ami fontos szerepet játszik a jármű sofőrjénél is.

 

Adatvédelem „Hosted in Germany“

Ennek a rengeteg új digitális szolgáltatásnak a bevezetése mellett a TimoCom az ügyfelek biztonságára helyezi a legnagyobb hangsúlyt: Csak ellenőrzött cégek kaphatnak hozzáférést a fuvarozói platformhoz és csak egy engedélyezett TimoCom ID-val lehetséges. A platformon a felhasználók a már említett SSL-kapcsolaton keresztül tudnak csak tevékenykedni. Ez biztosítja, hogy minden adat, amit az ügyfelek megadnak, harmadik fél számára nem látható. Erről az óriási adatmennyiség kezelésről szervereink gondoskodnak, melyek elérhetősége 99,9%-os. Mivel az IT-szolgáltató adatközpontjai Németországban találhatóak, ezért minden tartalom a német adatvédelmi törvény hatálya alá tartozik, ami a világ egyik legszigorúbbjai között van.

 

Aki megbízóként vagy megbízottként szeretne a TimoCom teljesítményéből profitálni, az IT-szolgáltató honlapján, vagy anyanyelven, személyes kapcsolatfelvételen keresztül kaphat részletes információkat az ügyfélszolgálattól.

 

További információkat a TimoCom-ról itt talál: www.timocom.hu.

 

 

Preuzimanje izvješća za tisak
Fel