02.07.2019

TIMOCOM: „A közlekedés jobb digitális hálózatba szervezése a cél.“

Sofőrhiány és üresjáratok Németország útjain

Az aktuális iparági problémák, mint a sofőrhiány és az üresjáratok Németország útjain jelentős mértékben csökkenthetők lennének a közlekedés jobb digitális hálózatba szervezésével.

A néhány nappal ezelőtt rekordlétszámú látógatóval véget ért nemzetközi szakvásár, a "Transport Logistic" amely megmutatta, hogy az évek óta fennálló iparági problémák nagy része továbbra is megoldatlan maradt. A vásár keretében a német Szövetségi Szállítmányozási és Logisztikai Szövetség, a DSLV olyan fennálló problémákra figyelmeztetett, amelyek az egyre nagyobb sofőrhiány miatt tovább súlyosbodhatnak. A Szövetségi Gépjárműügyi Hivatal számai alapján a német teherautóknak 2017-ben 154,2 millió üresjáratuk volt. „A meglévő kapacitások optimális kihasználására jobban hálózatba kell szerveződnie a közlekedésnek“, kommentálja az aktuális helyzetet Gunnar Gburek, a TIMOCOM vállalati szóvivője.

„Ellátási lánc helyett ellátási áramlás (Supply Chain helyett Supply Flow)“

A mesterséges intelligencia, ahogy azt gyakran emlegetik, önmagában nem fogja tudni megoldani a problémát. Partnerek és folyamatok logisztikai szállítási hálózatokban történő, vállalatokat átfogó együttműködéséről van szó. Ehhez digitális alapellátottságra van szükség, kis- és középvállalkozások esetében is. Arra van szükség, hogy a szállítási láncban az adatok és információk megbízásalapon okosan, biztonságosan és egyszerűen cserélhetők legyenek.

A gyakorlatban még mindig gyakran előforduló fax vagy akár az e-mailben elküldött pdf-fájl akadályozzák a fenntartható hálózatba szerveződést. Gburek: „Minden egyes médiumtörés fékezi a digitalizálást és ezáltal a meglévő erőforrások lehető legjobb felhasználásának esélyét is.“ Az ellátási láncnak ellátási áramlássá kellene válnia, amely az ellátási lánc összes adatát és szereplőjét egy digitalizált infrastruktúrában célirányosan és hatékonyan együttműködésre bírja. A szállítási mennyiség így sokkal jobban becsülhető és előre jelezhető lenne.

A TIMOCOM a szállítási és logisztikai vállalatok digitális korszakba vezető útjának megkönnyítésére a "Transport Logistic 2019"-en bemutatott egy logisztikai alkalmazásokból álló, átfogó rendszert, a TIMOCOM Smart Apps-ot (TIMOCOM Okos Alkalmazások). A felhasználók a rendszer segítségével egy több mint 43 000 potenciális üzleti partnerből álló hálózatban egyetlen interfészen keresztül bonyolíthatnak le szállítási megbízásokat digitálisan.

 

További információk a TIMOCOM-ról: www.timocom.hu

 

Preuzimanje izvješća za tisak
Fel