07.11.2018

TIMOCOM: továbbra is nagy a szabad rakterek iránti kereslet Európában

Nem volt érezhető az "uborkaszezon" a 3. negyedévben

(2)

Az Euro-zónán belüli magasan szárnyaló gazdasági állapot a 3. negyedévben is tartós keresletet eredményezett a fuvarpiacon. "A rakterek utáni kereslet a nyári hónapok alatt sem csökkent", mondja a TIMOCOM szóvívője, Gunnar Gburek. "Folyamatosan magas szinten mozog."

2018 júliusától augusztusig átlagosan Európa legnagyobb fuvarozói platformján, ami a TIMOCOM Smart Logistics System része, a fuvarajánlatok 71:29 arányban álltak a raktérajánlatokkal szemben. Az előző éves adatok alapján 2017-ben is hasonlóképpen alakultak az arányok. A 2016 harmadik negyedévének adatai 55:45 százalékpontos aránnyal jóval kiegyenlítettebbnek látszódtak akkor.

 

Több, mint 40 millió fuvar- és raktérajánlat

2018 harmadik negyedévében a platformra a 127.000 felhasználó Európa-szerte összesen több, mint 40 millió (pontosan 40.836.838) fuvar- és raktérajánlat töltött fel. A fuvarajánlatok száma (33.696.838) így jócskán meghaladta a raktérajánlatok (7.140.018) számát, ami 83% a 17%-hoz arányt eredményezett.

 

"Ebben az évben még uborkaszezon sem volt, teszi hozzá Gburek a számok láttán. Az elkövetkezendő hetekben megindul a szezon és így még nagyobb kereslettel számolhatunk a rakterek tekintetében. Így köszöntött be a szokatlanul meleg ősz a logisztikai szektorban.

 

A hiányzó kamionsofőrök a legfőbb okai a szállítási torlódásoknak

A legfőbb probléma még manapság a nagy "bumm" közepette is: a hiányzó kamionsofőrök. Rövid idő alatt még több fuvarkapacitást nyerni csak úgy lehet, hogy a rendelkezésre álló teherautókat még jobban kihasználjuk és az üresjáratokat lehetőleg elkerüljük, vélekedik Gburek. Hatékonyságot még úgy tudnánk nyerni, hogy a torlódásokat az utakon és a fel- ill. lerakókon elkerüljük, így a felesleges várakozást a lehető legminimálisabbra korlátozzuk.

 

Az itt feltüntetett adatok a TIMOCOM Smart Logistic System fuvarpiaci barométerének az adatai, az IT-infrastruktúra a digitálisan behálózott logisztikai világért. Ahol naponta 750.000 nemzetközi fuvar- és raktérajánlat kerül feltöltésre.

 

 

 

 

A TIMOCOM-ról


A TIMOCOM GmbH az Augmented Logistics számítástechnikai és adatszakértője. Az első európai okos logisztikai rendszer (smart logistics system) szolgáltatójaként okos, biztonságos és egyszerű megoldásokkal segíti ügyfeleit logisztikai céljaik elérésében. A rendszeren keresztül több, mint 40.000 ellenőrzött cég áll kapcsolatban egymással, amelyek naponta 750.000 nemzetközi szállítmány- és raktérajánlatot tesznek közzé.

 

Preuzimanje izvješća za tisak
Fel