Adam Transport: „Sok sikeres együttműködést köszönhetünk a TIMOCOM-nak.”

Adam trans logó

 

A vállalat számos megbízást teljesít romániai, bulgáriai és szerbiai desztinációkba, és ezekhez a viszonylatokhoz nélkülözhetetlen a TIMOCOM használata.

Az Adam Transport Services Kft. nemzetközi szállítmányozási cégként komplex logisztikai megoldásokat nyújt ügyfelei részére. Munkájukhoz évek óta a TIMOCOM rendszerét használják, és ennek számos értékes üzleti kapcsolatot köszönhetnek.

Büszkék arra, hogy export és import területen is jelen vannak, és hogy jelentős szerepet töltenek be Magyarországon a nemzetközi szállítmányozás szereplői közt. De arra is, hogy 100 százalékban magyar tulajdonú vállalkozásként évről évre bővül az ügyfélkörük.

Himmer Lászlóval, az Adam Transport Services Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk a cég víziójáról, a szállítmányozási szektor jelenlegi kihívásairól, és arról, miként segíti a cég napi működését és fejlődését a TIMOCOM.

Hogyan jött létre a vállalat, és melyek a specialitásai?

Cégünk a logisztikai szolgáltatások szinte teljes palettáját lefedi. Különlegessége pedig, hogy a magját családtagok és barátok alkotják, emiatt a munkahelyi légkör is közvetlen és baráti, már-már családias.

Az Adam Transport Services Kft.-t még 1998-ban alapította egy magyar tulajdonú befektetőcsoport, mi pedig 2012-ben vettük át két üzlettársammal.

Hiszünk abban, hogy vállalati értékeink megkülönböztetnek minket versenytársainktól. Óvjuk, folyamatosan ápoljuk és tiszteletben tartjuk ezeket az értékeket, mert hisszük, hogy a „logisztika személyre szabva” szlogenünk nemcsak egy hangzatos ígéret, hanem egyben garancia is szolgáltatásunk minőségére. Kiemelt hangsúlyt fektetünk az ügyfél kommunikációra és folyamatosan azért dolgozunk, hogy megbízóink elégedettek legyenek velünk.

Mi az, amit szeret a munkájában? És mi az, ami nehézséget okoz? 

A szállítmányozás természetszerűleg stresszes szakma, hiszen rengeteg olyan faktor befolyásolja a szolgáltatások színvonalát és költségeit, amire csak korlátozottan, vagy egyáltalán nincs ráhatásunk. A piac folyamatosan változik, sokszor váratlanul és kiszámíthatatlanul, ami a covid óta eltelt időszakra hatványozottan igaz.

A folyamatos változás azonban új lehetőségeket is teremt, így volt ez a covid, az ukrajnai háború, és most a vörös-tengeri konfliktus kapcsán is.

A mindennapi életben, különösen a fuvarozási logisztikát tekintve milyen kihívásokkal találkozik az Adam Transport Services Kft. és mi motiválja arra, hogy ezekkel a kihívásokkal foglalkozzon?

A nemzetközi szállítmányozás világa egy állandóan formálódó terület. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi technikai, technológiai változás történt az elmúlt években, amikhez a logisztika területén dolgozó vállalkozásoknak alkalmazkodniuk kellett.

Ráadásul nem csak az innovációval és az átalakulással kell lépést tartanunk, hanem az ügyfélkörünk egyedi igényeivel is. A rugalmasság, az állandó megújulás és a dinamika tart bennünket folyamatosan mozgásban. Ezek azok a mozgatórugók a szakmánkban, amelyek miatt minden nap kihívásokkal nézünk szembe, és ezekből nyerjük a motivációt is.

Miért választotta a TIMOCOM-ot, és hogyan segít a TIMOCOM abban, hogy jobban megfeleljen a kihívásoknak?

Speditőr cégként megvan az az előnyös helyzetünk, hogy nem okoz gondot ügyfeleink egyedi igényeinek teljesítése, amikor speciális járműigényű közúti szállítások szervezésére van szükség. Számos olyan együttműködő partnerünk van, akiket a TIMOCOM révén ismertünk meg, és akikkel több éve sikeres az üzleti kapcsolatunk.

Ezen kívül számos megbízást teljesítünk Románia, Bulgária és Szerbia irányába, és ezekhez a viszonylatokhoz a TIMOCOM használata nélkülözhetetlen számunkra, mivel meglehetősen erős a kínálata e desztinációk terén.

A TIMOCOM interfészek használata sem okoz gondot nekünk, mivel átlátható és logikus felépítésű. Így rendkívül gyorsan és hatékonyan tudjuk a fuvarokat szervezni.

Kik az ügyfeleik és jellemzően milyen igényekkel lépnek fel?

Mindig is ügyeltünk arra, hogy ne függjünk túlságosan egy adott megbízótól, szektortól, vagy akár szállítási módtól, hiszen ez a fajta kitettség óriási kockázatot jelent.

A belföldi ügyfeleken kívül jelentős mennyiségű megbízást kapunk külföldi szállítmányozó partnereinktől is a világ minden tájáról. Ezeket a gyümölcsöző nemzetközi kapcsolatokat igyekszünk aktívan ápolni a folyamatos kapcsolattartással, személyes találkozókkal, illetve a különböző nemzetközi szakmai hálózatok konferenciáin való részvétellel.

Mire tanították meg az Adam Transport Services Kft.-t a folyamatos változások és az olyan nehézségek, mint amilyeneket a háború vagy a koronavírus-járvány okozott?

Az utóbbi évek legnagyobb tanulsága számunkra az, hogy ha nyitottak vagyunk az új lehetőségekre, és gyorsan tudunk alkalmazkodni a folyamatosan változó piaci környezethez, a legnegatívabb változások közben is szert tehetünk új üzleti kapcsolatokra.

Az ukrajnai háború miatt átrajzolt gabonaexport-útvonalak például hozzásegítettek bennünket a tavalyi év utolsó negyedévében az ország legnagyobb full konténeres export projektjéhez. Egy szó mint száz, ebben a szakmában a lehetőségek tényleg határtalanok.

Milyen célokat és irányt követnek vállalatként? 

Alapvető cél számunkra egy olyan üzleti modell követése, ami garanciát jelent az ügyfeleink számára a minőségi szolgáltatásra. Azt gondolom, hogy a mai világban a nyílt, őszinte, asszertív kommunikációnak rendkívül nagy szerepe van nemcsak a társas kapcsolatokban, hanem az üzleti világban egyaránt. Lehetőségeinkhez mérten szeretnénk ezt az irányt képviselni és ezzel megalapozni a belénk vetett bizalmat. Hisszük, hogy a befektetett munka meghozza az eredményét és e cél eléréhez nem sajnáljuk az energiát.

 

Csatlakozzon a TIMOCOM Marketplace-hez még ma!

 

adam-transport
Fel