A TIMOCOM olyan eszközt kínál, amivel szolgáltatásaink körét bővíthetjük

OGL

Az OGL Hungary a közúti export és import szállítmányaihoz több mint tíz éve használja sikerrel a TIMOCOM rendszerét.

Több mint tíz éve használja a TIMOCOM platformot az export és import szállítással, logisztikai megoldásokkal foglalkozó OGL Hungary. A vállalat alapítását a változó piaci igények kiszolgálása hívta életre, amelyeket igyekeznek a lehető legrugalmasabb szolgáltatási megoldásokkal kezelni. Minősített alvállalkozóikkal végeznek szállítást a világ bármely kiindulópontjára és végpontjára, több mint 30 éves szállítmányozási szakmai tapasztalattal. E feladatok lebonyolításában partner a TIMOCOM.  Az együttműködésről Ódor Gergely, az OGL Hungary alapítója és ügyvezető igazgatója beszélt.

Hogyan indult az OGL Hungary és a TIMOCOM együttműködése? 

Mielőtt megalapítottam a saját cégemet, sok helyen dolgoztam; az utolsó munkahelyem egy légi és tengeri szállítmányozással foglalkozó vállalat volt. Amikor kiléptem, 2007-ben saját céget alapítottam, légi és tengeri szállításokkal foglalkoztam. 
Közúti szállítást is vállalni kezdtünk, ám amikor megnövekedett a forgalom, nem volt meg hozzá kellő alvállalkozói háttér, ezért a TIMOCOM-hoz fordultunk. Először a kipróbáltuk, hogyan működik és hogyan válik be, majd 2013-ban csatlakoztunk a TIMOCOM fuvarbörzéhez

Mielőtt megalapítottam a saját cégemet, sok helyen dolgoztam mind megbízói, mind szolgáltatói vonalon. Az utolsó munkahelyem egy légi és tengeri szállítmányozó vállalat volt. Amikor kiléptem a saját cégem is légi és tengeri fuvarok szervezésével kezdett foglalkozni. Viszont igény jelentkezett a közúti fuvarok szervezésére is. Ezt a megnövekedett forgalmat már nem tudtam a saját kapcsolataimmal megoldani, ezért a TIMOCOM-hoz fordultunk. Először kipróbáltuk, igyekeztünk megérteni a működését. Nem vált be! Egy hónap alatt nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Többször egyeztettünk, de nem rendeltük meg. Egy ügyfél találkozóra mentem el a Székesfehérvári központba. Átbeszéltük a működést, hogy hogyan lehet jól használni a TIMOCOM fuvarbörzét. 2013-ban végül csatlakoztunk, és azóta is sikeresen használjuk.

Az OGL Hungary milyen szolgáltatásokat kínál a TIMOCOM platformon keresztül?

Mi nem fuvarozók vagyunk, hanem szállítmányozók, ezért nekünk áruink vannak, közúti export és import szállítmányaink. A normál áruk mellett akadnak túlméretesek is, illetve előfordul, hogy a meglévő konténerek nem megfelelőek egy szállítmány lebonyolításához. Ilyenkor a TIMOCOM platformhoz fordulunk.

Az állandó szállításainkhoz általában megvan a stabil alvállalkozói kör. Emellett pedig előfordulnak ad-hoc jellegű, nem rendszeres fuvarok. Ezekre szoktunk keresni a TIMOCOM-on keresztül alvállalkozót. Illetve olyan szállításokra, amelyekre a meglévő fuvarjainkat lebonyolító alvállalkozói kör sem tud megoldást nyújtani. Például ha nem szokványos időben történik a fuvar, vagy ha nagyobb méretű az áru, ha speciális járműre van szükség a szállításhoz és a többi.

Mi szállítmányozási cég vagyunk, nem fuvarozók, tehát nekünk nincsenek szállító eszközeink, mi a megbízóink áruit szállíttatjuk, közúton export és import irányba. A normál áruk mellett foglalkozunk túlméretes, veszélyes vagy hűtős árukkal, illetve nemzetközi viszonylatban tengeri konténerek szállítására keresünk megoldásokat. Ilyenek főként akkor fordulnak elő, amikor a meglévő alvállalkozók, nem megfelelő időben vannak a felrakó közelében, vagy nem olyan tehergépjárművel. Ilyenkor a TIMOCOM platformjához fordulunk.

Milyen új lehetőségeket teremt az OGL számára a TIMOCOM-mal való együttműködés?

Ami számunkra a TIMOCOM-mal való együttműködésben nagyon jó, hogy – mint említettem – olyan fuvarokat is tudunk vállalni, amelyek eseti jellegűek és/vagy különlegesek, eltérnek a szokványos ügymenettől.

Ha mondjuk valamelyik ügyfelünknél egy új vagy rendhagyó fuvar merül fel, amire alapesetben az alvállalkozói körünkben nincsen fix fuvarozó, a TIMOCOM platformján keresztül keresünk rá alvállalkozót. Ilyen, a szokványostól eltérő reláció lehet például egy nagyon északi vagy nagyon déli, esetleg egy távoli keleti.

Milyen hatással van a TIMOCOM rendszerének használata az OGL működésére? 

A TIMOCOM platform számtalan lehetőséget rejt magában, mert rajtuk keresztül nagyon sok és sokféle járművel rendelkező alvállalkozót el tudunk érni. Ez azért lényeges, mert így tudunk mi is rugalmasan alkalmazkodni az ügyfeleink igényeihez. Ha például jellemzően kisebb autói vannak a partnereinknek, ám mondjuk félévente egyszer nagyobb járműre van szükség egy szállítmányhoz, a TIMOCOM-on megkereshetjük hozzá a megfelelő alvállalkozót.

Ez különösen a jelenlegi gazdasági helyzetben fontos, hiszen tartogat azért kihívásokat a vállalkozásoknak. A korábbinál kevesebb a fuvarkapacitás, kevesebb a jármű, és az áru is kevesebb, így nehezebb megtalálni a partnereket.

Milyen konkrét lépéseket tettek az együttműködés hatékonyságának növelésére, maximalizálására?


Igyekszünk rendszeresen visszajelzést adni a platform működésével, esetleges hiányosságaival kapcsolatban. Ha bármilyen problémát jeleznek a kollégáim, akkor azokat igyekszem közvetíteni a TIMOCOM felé. Így mi is segíthetjük a TIMOCOM működését, illetve a platform fejlesztését. Részt veszek a TIMOCOM által szervezett eseményeken is, mert fontosnak tartom a személyes kapcsolattartást.

A partnerséget hosszútávon hogyan lehet fenntartani?

Többek közt a már említett visszajelzésekkel: azzal, hogy a megfelelő fórumon a megfelelő emberekhez eljussanak azok az információk, amelyekkel tovább fejleszthető a platform, hogy mindig ugyanazt a stabil, egyenletes és színvonalas működést biztosítsa a partnerek számára. Azok a fejlesztések pedig, amelyeket a TIMOCOM végez a platformon, természetesen számunkra is kedvezőek, mivel így még hatékonyabban tudjuk kiszolgálni a felmerülő igényeket.

A TIMOCOM-mal való együttműködés eddigi tapasztalatait hogyan tudják felhasználni a jövőbeni stratégiához és a további lépésekhez? 

Számunkra kedvező, hogy a TIMOCOM sok alvállalkozóval dolgozik együtt, és ezzel lehetőséget nyújt számunkra, hogy olyan helyekről és olyan helyekre vállaljunk munkát, amelyek nem jelentkeznek a szokásos, napi működésben. Ha fejtörést okoz egy szállítmány a kapacitás vagy a technikai paraméterek miatt, akkor a TIMOCOM-on keresztül találhatunk rá megoldást.

A stratégiánkba ez úgy illeszthető be, hogy egyrészt rövid és hosszú távon is folyamatosan vállalni tudunk eseti megbízásokat, különleges fuvarokat, másrészt rugalmasak tudunk maradni és alkalmazkodhatunk egy-egy új helyzethez. Ezért úgy tudjuk kiszolgálni az ügyfeleinket, hogy elégedettek legyenek.

A TIMOCOM olyan eszközt kínál a partnereinek, amelyekkel azok a már meglévő szolgáltatásaik palettáját tovább bővíthetik, és az ügyfeleik igényeit szélesebb körben elégíthetik ki.


Csatlakozzon a TIMOCOM Marketplace-hez még ma!

 

Fel