Két évtizedes együttműködés a Waberer's és a TIMOCOM között

A Waberer's International Nyrt. 20 éve sikeres partnerségben áll az intelligens logisztikai rendszert üzemeltető TIMOCOM-mal.

A megbízhatóságot elsődleges szempontnak tartó Waberer's International Nyrt. számára kézenfekvő lépés volt ennek a partnerkapcsolatnak a kiépítése, hiszen a TIMOCOM fuvarbörzéjéről nem csupán az mondható el, hogy itt található a legtöbb szállítmányozó, illetve megbízó, hanem az is, hogy (a platform jellegének és a gondos előszűrési feltételeknek köszönhetően) nem jelenhetnek meg rajta a fuvarmegbízásokkal trükköző speditőrök.

Zárt fuvarozói csoportok, megbízható alvállalkozók

Bár akadnak bizonyos fuvarfeladatok, amelyek lebonyolítására a Waberer's a TIMOCOM nyílt fuvarbörzéjén is keres áruszállítókat, a vállalat már több mint két éve használja az úgynevezett zárt fuvarozói csoportokat (Closed User Group - CUG). Azáltal, hogy fuvarfeladatai döntő többségét először csak egy gondosan megválogatott, megbízható alvállalkozói kör számára hirdeti meg, a Waberer's maximális mértékben képes szem előtt tartani a piacvédelmi és biztonsági szempontokat, hiszen a fuvarajánlatait így csupán a vállalat által az adott csoportba meghívott alvállalkozók láthatják – ez az ügyfelek számára (az alvállalkozók szigorú minősítési rendszerének köszönhetően) nagyfokú biztonságot, a fuvarozók számára pedig exkluzív fuvarlehetőségeket jelent. A zárt csoportok tagjainak nem kell különdíjat fizetniük, és évente több ezer fuvarajánlathoz juthatnak hozzá.

„A Waberer's International Nyrt. két évvel ezelőtt keresett meg bennünket egy problémával, amelyre a fuvarbörzénken belül kifejezetten a cég számára kialakított, zárt csoportok létrehozása jelentette a megoldást” – mondta Heilmann Attila, a TIMOCOM Key Account Managere. „A feladat megoldása körülbelül egy hónapot vett igénybe, és a zárt csoportok abszolút mértékben beváltották a hozzájuk fűzött reményeket.” A CUG-k használatával a Waberer's egyaránt védi a saját, illetve az ügyfelei érdekeit is, mivel így az illetéktelen vagy a vállalat etikai kódexével nem összeegyeztethető üzletpolitikát folytató cégek és a piaci versenytársak nem ismerhetik meg a cég által meghirdetett fuvarajánlatok részleteit.

A vállalat jelenleg három zárt csoporttal dolgozik, amelyek tagjait a korábbi fuvarvállalások mennyisége, a fuvarozókkal való elégedettség, a CMR-biztosítás értéke illetve egyéb, szubjektív szempontok alapján válogatja meg. Az alvállalkozókat a Waberer's vállalatirányítási rendszere alapján három, egymásra épülő csoportba sorolják: a speditőrök egy szigorú, a megfelelő dokumentumok (többek között a regisztrációs adatlap, a cégbejegyzési dokumentumok és a szállítmányozási felelősségvállalásról szóló dokumentumok) ellenőrzéséből álló minősítési folyamatot követően először az úgynevezett C-csoportba kerülnek be, majd megfelelő teljesítmény esetén innen léphetnek feljebb a B- illetve az A-csoportba, amelyek tagjai már nagyobb értékű és nagyobb felelősségű fuvarmegbízásokat is teljesíthetnek.

Közös platformon 

Amikor mintegy két évvel ezelőtt megfogalmazódott az igény a Waberer's-nél, hogy a hatékonyabb ügyintézés érdekében létrehozzanak egy, a vállalat informatikai rendszerét, illetve egy fuvarbörzét integráló interfészt, a cég gondos mérlegelés után a TIMOCOM IT- és adatspecialista középvállalkozást választotta partnerként. Tekintve, hogy a sok éves együttműködés során a Waberer's munkatársai gyakran az elsők között tesztelték a TIMOCOM Marketplace különböző fejlesztéseit, alaposan ismerték a rendszert, így a gondos igényfelmérést és tervezést követően néhány hetes közös munka során elkészült az első, kereskedelmi és informatikai szempontból jóváhagyott tesztfelület. Mivel a tesztek mindkét fél megelégedésére szolgáltak, a platform hamarosan élesítésre került, és azóta is tökéletesen működik.

A kifejezetten a Waberer's igényeire szabott interfész létrehozása során az volt az egyik fő követelmény, hogy képes legyen a fuvarmegbízások nagy mennyiségben történő kezelésére (rögzítésére, módosítására és törlésére), hiszen a cég nap mint nap számos megbízást ad ki az alvállalkozói számára.

„Az új, felhasználóbarát platform használatával a fuvarmegbízásainkat egyetlen mozdulattal át tudjuk helyezni a vállalatirányítási rendszerünkből a fuvarbörzére, és ez jelentős mértékben csökkentette az adminisztrációs feladatokat, azaz lényegesen hatékonyabbá tette a mindennapos munkavégzést” – mondta el az interfész kapcsán Zámbó Nikolett, a Waberer's International Nyrt. szállítmányozási régióvezetője. „A TIMOCOM munkatársai ezúttal is professzionálisan, a Waberer's által megadott szempontokat maximálisan szem előtt tartva oldották meg a feladatot, új fejezetet nyitva ezzel a két cég sikeres együttműködésében.”

 

Fel