TIMOCOM 06.06.2023
4

5 ok, amiért érdemes fuvarozó cégként fuvarbörzét használni

Egy sofőr kinéz a kamionból és mutat egy like-ot.


A fuvarbörzék lehetőséget nyújtanak a szállítmányozóknak és a fuvarozóknak arra, hogy kiajánlják a rendelkezésre álló fuvarozási kapacitásaikat és egyúttal megfelelő fuvarokat keressenek. Ezeket a platformokat ma már széles körben használják a logisztikai ágazatban és számos előnyt biztosítanak. Elárulunk Önnek öt okot arra, hogy fuvarozóvállalatként miért érdemes mindenképp fuvarbörzét használnia.

Már eldöntötte, hogy fuvarbörzét szeretne használni, de még keresi a megfelelő szolgáltatót? Akkor a TIMOCOM az ideális partner az Ön számára. A TIMOCOM Marketplace átfogó kínálatával nemcsak a szállítási és logisztikai folyamatait optimalizálhatja, de növelheti kapacitása kihasználtságát, elkerülheti az üresjáratokat, új piacokat hódíthat meg és értékes időt takaríthat meg. Mire vár még?

A kihasználtság növelése

A fuvarozóvállalatok számára az egyik legnagyobb kihívás a fuvarkapacitások optimális kihasználása. A fuvarbörzék lehetőséget kínálnak a fuvarozóvállalatoknak arra, hogy növeljék kapacitásuk kihasználtságát, és ezzel nyereségesebbé tehessék üzleti tevékenységüket. A fuvarkapacitások a fuvarajánlatok széles köréhez való hozzáférésnek köszönhetően gyorsan és hatékonyan kihasználhatók. A nagyobb kihasználtság jobb tervezhetőséget, hosszú távú megbízásokat és stabil üzleti kapcsolatokat is lehetővé tesz, így hozzájárul a piaci pozíció erősítéséhez.

Az üresjáratok csökkentése

Az üresjáratok jelentős problémát képviselnek a logisztikai ágazatban. Nagy hatással lehetnek a fuvarozóvállalatok jövedelmezőségére, mivel mind az üzemeltetési költségeket, mind pedig a környezetre gyakorolt hatást növelik.

A fuvarozóvállalatok és a megrendelők egyetlen platformon történő összekapcsolásával az üresjáratok minimalizálhatók, mivel a fuvarkapacitások könnyen és hatékonyan a körülményekhez igazíthatók. Rakományok átvételével a visszaútra vagy más fuvarozóvállalatokkal folytatott együttműködéssel elkerülhetők az üresjáratok, így csökkenthető a környezetszennyezés és költségmegtakarítás érhető el.

Új piacok meghódítása

A fuvarbörzék lehetővé teszik, hogy gyorsan és egyszerűen szerezzen új ügyfeleket és piacokat. A platformon megjelenő számos fuvarajánlatnak köszönhetően fuvarkapacitásait más régiókban és országokban is használhatja. Így bővítheti vállalkozását, és új bevételi forrásokhoz juthat.

Időmegtakarítás

A megfelelő fuvar felkutatása rendkívül időigényes lehet. Míg korábban a folyamat rengeteg papírmunkával és számtalan telefonhívással járt, a fuvarozóvállalatok az online fuvarkereséssel és -kiosztással időt és erőforrásokat takaríthatnak meg.

Az olyan folyamatok automatizálásával, mint a megbízások kiosztása, a számlázás és a dokumentáció, a fuvarozóvállalatok optimalizálhatják a munkafolyamataikat és növelhetik a hatékonyságukat. Mindez lehetővé teszi számukra, hogy több megbízást vállaljanak, és csökkentsék a működési költségeiket. Általánosságban az időmegtakarítás abban segít a fuvarozóvállalatoknak, hogy jobban összpontosíthassanak a fő tevékenységükre, és hatékonyabban tudják felhasználni értékes idejüket.

Rugalmasság

A fuvarbörzék használata nagyobb rugalmasságot biztosít a fuvarozóvállalatoknak a fuvarajánlatok kiválasztásában és elfogadásában. Az online platformon a fuvarozóvállalatok számos fuvarajánlat közül választhatnak, és igényeiknek, valamint kapacitásuknak megfelelően fogadhatják el vagy utasíthatják el azokat.

Ezáltal könnyebben tervezhető és átalakítható a tevékenységük és a kapacitásuk. Gyorsan a változó piaci követelményekhez tudják igazítani a kapacitásukat anélkül, hogy hosszú távú szerződésekre lennének utalva. Ez elősegíti a nagyobb rugalmasságot és az alkalmazkodó képességet, ami összességében nagyobb nyereségességet és versenyképességet eredményez.

Összegzés

A fuvarbörzék használata számos előnyt biztosít a fuvarozóvállalatok számára. Növelhetik kapacitásaik kihasználtságát, elkerülhetik az üresjáratokat, új piacokat hódíthatnak meg, időt takaríthatnak meg, és rugalmasan végezhetik a tevékenységüket. A TIMOCOM fuvarbörze mellett a TIMOCOM Marketplace számos további olyan alkalmazást is kínál, amelyek segítségével Ön új szintre emelheti üzleti tevékenységét és növelheti a jövedelmezőségét.

A TIMOCOM olyan megoldást kínál, amellyel átláthatóbban és hatékonyabban bonyolíthatók le a fuvarozási és logisztikai folyamatok. A szállítási lánc mentén használható számos alkalmazással optimalizálhatja folyamatait és növelheti hatékonyságát. A TIMOCOM interfészek segítségével zökkenőmentesen integrálhatja a saját szállításirányítási rendszerét a TIMOCOM Marketplace-be, így még eredményesebben végezheti a munkáját. Ezzel az integrálással nemcsak az átláthatóságot növelheti, hanem jelentős mértékben egyszerűsítheti a fuvarozói hálózat üzleti partnereivel folytatott együttműködést is.

A TIMOCOM valós idejű küldeménykövetés szolgáltatásával Ön a valós idejű GPS-adatoknak, a becsült érkezési idő (ETA) kiszámításának és az automatikus státuszjelentéseknek köszönhetően mindig tudja, hogy hol jár éppen a szállítmánya. 

  • Találja meg a megfelelő fuvarajánlatokat és kapacitásokat – egyszerűen és gyorsan
  • Digitális megbízáskezelés papírmunka nélkül
  • A torlódások elkerülése a rámpáknál az átfogó időbeli szabályozásnak köszönhetően
  • A járművek kihasználtságának optimalizálása
  • Az adminisztratív terhek csökkentése azáltal, hogy a kísérő információkat nem kell többszörösen rögzíteni
  • Megszűnnek az adatátviteli hibák vagy kézi adatbevitel következtében felmerülő hibák
  • A valós idejű információk lehetővé teszik a szállítási lánc gondos megtervezését és ellenőrzését 

A TIMOCOM Marketplace lehetővé teszi mindezt – próbálja ki most és győződjön meg arról, hogy többről van szó, mint egy fuvarbörzéről!


Legyen bennfentes az ágazatban

Rendszeresen releváns cikkeket, értékes szakértői értekezéseket és exkluzív felhasználói jelentéseket kaphat tőlünk.

 

Feliratkozás a hírlevélre

Fel