TIMOCOM 24.10.2022
4

Fuvarbevitel könnyedén

A TIMOCOM Maps és egy kék alapú Európát ábrázoló térkép összeolvadása.


A TIMOCOM széles körű hálózatának köszönhetően a fuvarmegbízás kiadása a lehető leggyorsabban történik. A fuvarbevitelnél és a fuvaráttekintésnél az áruk jellegétől függetlenül tud keresni és kínálni. Könnyen megtalálhatók a követelményeknek pontosan megfelelő fuvarozóvállalatok, a fuvart keresők pedig növelhetik a jármű kihasználtságát, és elkerülhetik az üresjáratokat.

Ha a fuvarozási folyamatok lebonyolításához keres valaki egyetlen felületet többféle funkcióval, az előbb-utóbb a TIMOCOM Smart Logistics System fuvarbörzéjét választja, amivel számos más alkalmazást is elér. Egyetlen rendszer fogja össze a biztonságos, gyorsabb és egyszerűbb szállítási folyamathoz szükséges alkalmazásokat és szolgáltatásokat a fuvarajánlatoktól és raktérajánlatoktól a fuvar előkészítésén, a megbízás kiadásán át a szállítási költségek kiszámításáig.

„Mi azért használjuk a TIMOCOM rendszerét, hogy szállítmányozókat bízhassunk meg a fuvarozással, és hogy ne kelljen saját járműveket fenntartanunk” – mondta Markus Hollenhorst, az Egeplast logisztikai vezetője.

Ezért választotta a TIMOCOM fuvarbörzét eddig 147 ezer felhasználó

A fuvarbörzében naponta akár 1 millió fuvar- és raktérajánlatot találhatnak ügyfeleink, és több mint 147 ezer felhasználó között találhatnak maguknak üzleti partnereket.

A fuvarbörzén pontosan a megfelelő szállítmányozót lehet megtalálni rendkívül gyorsan és biztonságosan. A megfelelő partnerek párosítása majdnem automatikus. Egy-egy közzétett szállítandó fuvarra akár néhány percen belül ajánlatot kaphatnak a megbízók. Ugyanez fordítva is működik: a fuvarozók hosszadalmas, időrabló keresgélés nélkül találhatnak megbízást vagy ajánlhatják fel munkára a járművüket.

Így a rendszerben a megbízók és a fuvarozók számára is elérhetők azok a megoldások, amelyekkel stresszmentesen kezelhetők a mindennapos kihívások. Az integrált interfésztechnológia segítségével a rendszer egyrészt optimálisan beilleszthető ügyfeleink folyamataiba, másrészt számos lépés automatizálható.

Hogyan működik a fuvarbevitel a TIMOCOM SLS-ben?

A TIMOCOM széles körű hálózatának köszönhetően a fuvarmegbízás kiadása a lehető leggyorsabban megtörténik. A fuvarbevitelnél és a fuvaráttekintésnél az áruk jellegétől függetlenül tud keresni és kínálni. Megbízóként részletesen meg tudja adni a kínált áru méreteit, típusát, súlyát, indulási és érkezési pontját is. Ezzel megtalálhatók a követelményeknek pontosan megfelelő fuvarozóvállalatok. De a fuvarbevitel a fuvart keresők munkáját is megkönnyítheti, segít nekik a jármű kihasználtságának növelésében és az üresjáratok elkerülésében. Ha a megbízó szeretné, hogy nyomon követhető legyen a jármű, akkor ezt a paramétert is hozzá tudja adni a többihez a fuvarbevitelnél.

Az alap adatokon kívül megjelenik a megbízó elérhetősége egyaránt: a cégnév, a kapcsolattartó neve, telefonszáma, e-mail címe, egyéb elérhetősége. Az információk alapján a fuvarozók könnyen felvehetik a kapcsolatot a megbízókkal, és elindulhat az együttműködés.

Az ügyfeleink visszajelzései alapján a TIMOCOM SLS és benne a fuvarbörze óriási segítséget nyújt, valamint hatalmas mértékben leegyszerűsíti és megkönnyíti a fuvarmegbízások kezelését. A korábbi telefonos megkeresések helyett a digitális megoldással percek alatt lebonyolíthatók. És mivel az adminisztráció is intézhető a rendszeren keresztül is - például a szerződés és a dokumentumok küldése -, illetve a fuvarozóbörze menet közben is használható, tehát rengeteg idő spórolható meg.

Mekkora területet fed le a TIMOCOM fuvarbörze?

Egész Európát lefedi a rendszer, de a fő irány Nyugat- és Közép-Európa, miután az orosz-ukrán háború miatt a kelet európai régiók visszaszorultak. Ez egyébként nem csak a TIMOCOM fuvarszervezését érinti, hanem a többi európai vállalatét is.

Magyarország egyik legfontosabb stratégiai partnere Németország, számos iparágban, így a közúti szállításban és a fuvarozásban is. Ez a kapcsolat természetesen azért is erős, mert a TIMOCOM német tulajdonú cég. Néhány országra persze jellemző a szezonalitás, mint például az olasz piac, ahol a gabonaszállítás, illetve különböző iparágak nyári leállása hatással vannak a fuvarpiac alakulására.

Az európai kereslet és kínálat adatai egy külön alkalmazásunkból tudható meg, a fuvarpiaci barométerből. Az ingyenesen használható TIMOCOM fuvarpiaci barométer a közúti fuvarozás aktuális képét ábrázolja a fuvar- és raktérkapacitások tekintetében: megmutatja a raktér- és fuvarkapacitás megoszlásának arányát a rendszerben szereplő országokkal kapcsolatban 46 európai ország különféle viszonylataiban.

A fuvarpiaci barométer segítséget nyújt a hatékonyabb diszpozíciótervezéshez, valamint segítségével szemmel tarthatók a piaci ingadozások. Ezen kívül megbízható adatbázist jelent az ártárgyalásokhoz és a fuvardíj kalkulációkhoz.

További előnyökkel jár a fuvarbörze használata

Regisztrálás után ügyfeleink nem csak 147 ezer felhasználó közül választhatnak partnert, és nem csak a napi akár 1 millió ajánlathoz férhetnek hozzá, hanem megbízható partnerekkel találkozhatnak. Azok, akik csatlakoznak a TIMOCOM Smart Logistics Systemhez, ellenőrzési folyamaton mennek keresztül.

A biztonságot azzal is növelni kívánjuk, hogy a rendszeren belül megtekinthetők az adott partner adatai, feltöltött dokumentumai, például a fuvarozói engedélye vagy az áru kárbiztosításának fedezetigazolása. A nyomkövető alkalmazással pedig látható, éppen hol jár az autó, illetve az áru.

Olyan partner kapcsolatok építhetők ki a Tendszerek használatával, amelyek hosszú távon hozhatnak nyereséget.

Legyen bennfentes az ágazatban

Rendszeresen releváns cikkeket, értékes szakértői értekezéseket és exkluzív felhasználói jelentéseket kaphat tőlünk.

 

Feliratkozás a hírlevélre

Fel