TIMOCOM 25.10.2022
4

Spóroljon időt és pénzt a TIMOCOM SLS-el, növelje bevételét!

A fuvarbörze funkciói közül választó kéz


Mit tud a TIMOCOM Fuvarbörze? Egyetlen rendszert kínál többféle feladathoz a fuvar meghirdetésétől annak nyomon követésén át a lerakodásig, időrabló keresgélés nélkül.

A TIMOCOM Smart Logistics System egy komplex rendszer többféle funkcióval és ezeknek megfelelő alkalmazásokkal. Talán a leginkább egy okostelefon menü rendszeréhez hasonlítható.

Amikor egy új ügyfelünk megkapja a hozzáférést a Fuvarbörzéhez, és elindítja a programot, akkor egy olyan kezdőképernyő fogadja, amelyen a Smart Logistics System egyes alkalmazásai láthatók: Fuvarok, Raktér, Raktár, Útvonalak és költségek, Fuvarmegbízások, Ajánlatkérések, Küldeménykövetés stb. Az ügyfelünk az igényei és pillanatnyi feladatai szerint döntheti el, hogy melyik modult használja. Például fuvart szeretne kínálni, vagy fuvart szeretne keresni, a saját autóját kínálná, vagy a meglévő árura keresne egy megfelelő paraméterekkel rendelkező teherautót.

Hogyan kereshet fuvart vagy ajánlhatja magát fuvarozóként a Fuvarbörzében?

A TIMOCOM Smart Logistics System rendszerén belül regisztráció után a Fuvarok alkalmazásban találhat rövid határidővel szállítmányozót vagy megfelelő fuvarajánlatot a napi akár 1 millió ajánlat között. A fuvarozók a Fuvarkeresés gombra kattintva böngészhetnek a megbízások között, aki pedig fuvarozót keres, a Fuvarbevitel gombra kattintva adhatja meg, mely desztinációra, milyen típusú járművel, milyen időpontban szeretne szállítót találni.

Nézzünk egy példát! Ha fuvarozóként szeretné kihasználni a teherautója kapacitását, a Fuvarkeresés menüponton belül a különféle paraméterek beállításával szűrhet az ajánlatok között. Beállítja a helyszínt - hogy például Székesfehérvár és 50 kilométeres vonzáskörzetéből vállalja a szállítást -, azt, hogy hová vállal fuvart - például Olaszországba, Horvátországba vagy Németországba -, és azt, hogy milyen típusú járművel vállalja a munkát.

Ezek után a Keresésre kattintva már látható is a lista az ajánlatokkal. Itt további szűrésre adódik lehetőség: kizárhatja például a hűtős rakományokat, vagy éppen ellenkezőleg, beállíthatja, hogy a rendszer kizárólag hűtős ajánlatokat dobjon fel Önnek. Sőt, az is beállítható, hogy a TIMOCOM SLS értesítést küldjön Önnek minden alkalommal, amikor egy hűtős fuvarajánlat felkerül a rendszerbe. De az is személyre szabható, hogy minden új ajánlatról automatikus frissítést kapjon a böngészőbe.

A másik típus a passzív keresés, amikor nem konkrét ajánlatokat keres, hanem az autóját kínálja fel fuvarozásra. Például Magyarországról Olaszországba rendelkezik szállítási kapacitással ponyvás teherautóval a hónap első és 15. napja között, és ezekkel a paraméterekkel teszi fel a járművet. Beállítja, milyen elérhetőségeken kereshetik, majd közzéteszi az ajánlatot, és várja a megbízásokat.

A megbízó oldaláról ugyanez úgy néz ki, hogy felteszi azt a fuvart, amelyikre vállalkozót keres. Például 15 raklapnyi, hűtést nem igénylő árut kell elszállítani Olaszországból Franciaországba egy adott időpontig.

Akár az autóját hirdette meg, akár fuvarajánlatokat keresett, akár megbízóként, akár megbízott vállalkozóként használja a rendszert, ha felvették a kapcsolatot a partnerrel, és megállapodtak az időpontban, a fuvardíjban és a szállítás részleteiben, az adminisztrációt is a Smart Logistics Systemen belül bonyolíthatják le, újabb időt és energiát megspórolva.

Hogyan vehetik fel egymással a kapcsolatot a fuvarozók és a megbízók a Fuvarbörzében?

A TIMOCOM SLS további előnye, hogy a rendszeren belül kommunikálhatnak egymással a partnerek a beépített Messenger funkciónak köszönhetően. Így nem kell kilépni az alkalmazásból a kapcsolatfelvételhez.

Ezen kívül természetesen látható a partner adatlapján az összes olyan elérhetőség, amelyet megadott: e-mail, telefonszám, Skype stb. Ha például a partner hozzárendelte az adatlaphoz a Skype elérhetőséget, akkor a TIMOCOM SLS-en belül egy kattintással hívható.

A gyártás és a kereskedelem is profitál a TIMOCOM Fuvarbörze interfész használatából

Azok a gyártó és kereskedő cégek, amelyek nem rendelkeznek a szállításhoz megfelelő járművel, a TIMOCOM fuvarbörzében találhatnak megfelelő fuvarozót a különböző paraméterek megadásával. A TIMOCOM SLS interfész integrálható a vállalatirányítási rendszerbe, így nem kell az ajánlatíráshoz vagy a kereséshez kilépni belőle. Ezzel nem csak időt takarítanak meg, de a hibalehetőségeket is csökkentik, mivel nincsen szükség arra, hogy újra beírják az adatokat egy újabb programba vagy felületre. Ha pedig már nem aktuális az ajánlat, pár kattintással törölhető.

További időt takaríthat meg a TIMOCOM SLS többi funkciójával

Küldeménykövetés segítségével nyomon követhető, éppen mely fázisnál tart a munka, megtörtént-e a felrakodás, elindult-e a jármű, és ha igen, merre jár.

Ajánlatokat lehet bekérni a leendő partnerektől, például egy nagyobb megbízás esetén, ha azt nem szeretné a Fuvarbörzén meghirdetni. Ebben az esetben a partnercégeknek küldhető el a fuvarmegbízás árajánlat bekérésével. A Tenderek menüpont alatt pedig a hosszú távra szóló, állandó megbízásokat lehet megpályáztatni a fuvarozókkal.

Nagyon hasznos alkalmazás a kívülről is elérhető fuvarpiaci barométer, amely heti szinten mutatja, hogy a rendszerben az egyes országok között mennyi a rakománykínálat és autókínálat egymáshoz viszonyított aránya. Például egy adott viszonylatban több rakomány van-e, mint amennyi autó el tudná vinni, vagy éppen fordítva.

A TIMOCOM Smart Logistics Systeme tehát egyetlen rendszerbe fogja össze a biztonságos, gyorsabb és egyszerűbb szállítási folyamathoz szükséges alkalmazásokat és szolgáltatásokat. Attól függetlenül, hogy előkészítésről, megbízás kiadásáról vagy végrehajtásról van-e szó, a rendszerben eléri azokat a megfelelő megoldásokat, amelyekkel stresszmentesen kezelheti a mindennapos kihívásokat.

Az integrált interfésztechnológia segítségével a rendszer optimálisan integrálható az Ön folyamataiba és számos lépés automatizálható.

Legyen bennfentes az ágazatban

Rendszeresen releváns cikkeket, értékes szakértői értekezéseket és exkluzív felhasználói jelentéseket kaphat tőlünk.

 

Feliratkozás a hírlevélre

Fel