Hírek 17.01.2023
3

Techno-Druck: Az eredményes működés elképzelhetetlen a TIMOCOM nélkül

Szász Tamás a Techno-Druck Kft. ügyvezetője


Az elmúlt 25 évben minimálisra csökkentették az állásidőket és üres kilométereket a TIMOCOM segítségével.

A nemzetközi és belföldi közúti áruszállításra és fuvarszervezésre alapított Techno-Druck Kft. nem csak az üresjáratokat minimalizálta a TIMOCOM rendszereinek használatával, hanem számos megbízható, leinformálható partnert is szerzett.

“Magyarországon a TIMOCOM  legelső felhasználóinak egyike vagyunk” - mondja az együttműködés kezdeteiről Szász Tamás, a Techno-Druck ügyvezető igazgatója. “Megelőlegeztük a bizalmat valami teljesen újnak, amit akkor még mindenki fenntartással kezelt, vagy egyszerűen elutasított. Ma már a hatékony, eredményes működés elképzelhetetlen lenne a TIMOCOM nélkül.”

A Techno‑Druck Kft.-t nemzetközi és belföldi közúti áruszállításra és fuvarszervezésre alapították 1991‑ben. Mivel a cég számára mindig is az volt a legfontosabb, hogy a partnerei problémáira, feladataira mindig találjanak megoldást. Ezért nyújtanak ma már széles körű közúti áruszállítási és szállítmányozási szolgáltatást a raklapos, az ömlesztett, és az érzékeny áru szállítás területén. Többek közt GMP+B4 engedéllyel és megfelelő eszközökkel rendelkeznek a  takarmányozásra szánt alapanyagok, valamint a hulladék elszállításához.

Alvállalkozóik körében a vevői igényekhez igazítva minden szükséges járműtípus megtalálható a 1.5 tonna teherbírású furgontól a billencs, túlsúly-, túlméret szállító szerelvényeken keresztül az ADR engedéllyel rendelkező eszközökig. A Techno-Druck minden szerelvényén műholdas nyomkövető rendszer van, hogy bármikor ellenőrizhető legyen a helyzetük. Logisztikai képességük lehetővé teszi, hogy minden rakományméretet gyűjtsenek, szállítsanak és terítsenek az egészen kis csomagoktól a 27 tonna súlyig. Szállítmányozó kollégáik kiemelkedő szakmai tudással rendelkeznek, munkájukat a vállalat modern, speciálisan fejlesztett célszoftverekkel támogatja.

Gazdaságilag is stabil, megalapítása óta minden évben eredményesen működő társaságként a Techno-Druck Bisnode AAA, Opten A minősítéssel is rendelkezik.

Melyek voltak a legnagyobb időpazarló tényezők a fuvarszervezésben 25 évvel ezelőtt? Szász Tamás úgy látja, hogy a mai működésükkel összevetve gyakorlatilag minden lehetetlenül lassú és nehézkes volt. “Lassabb és nehezebb volt telematika; vállalatirányítási rendszer, digitalizált nyilvántartás és fuvarbörze nélkül működni, vagy éppen korábbi fuvarok adatait, részleteit visszakeresni, ha szükség volt rá” meséli. “Természetes dolog volt telefonon fuvart értékesíteni vagy keresni. Nem tudtuk minden pillanatban, hogy merre jár az autó, tudott volt, hogy adott távolságra mennyi a járati idő, és nem kértek a partnerek sem lehetetlen beérkezést.”

1997-ben a TIMOCOM a digitális fuvarbörzével lépett a piacra. Milyen kihívásokkal kellett akkoriban szembenéznie a Techno-Drucknak? Mi miatt bíztak ebben az új formátumban, és miért lettek az első ügyfelek egyike? “Szász Imre reform gondolkodásával már akkor látta, hogy ez milyen nagy segítség lehet a szervezésben” - magyarázza Szász Tamás. “Kihívások persze még a TIMOCOM használata mellett is akadtak a kezdetekkor, hiszen betárcsázós volt az internet, és a TIMOCOM akkori partneri köre szűkebb volt.”

A Techno-Druck ügyvezető igazgatója úgy tapasztalta, rengeteg időt takarítanak meg a TIMOCOM megoldásaival. “Teljesen normális, hogy egy export fuvar indításkor közölni tudjuk a gépjárművezetővel, hogy mi lesz az átálló és az import fuvar. A mai piaci körülmények között hatékony működés nélkül nem lehet profitot termelni. Pontos százalékok becslésébe nem mennék bele, de az állásidők és üres kilométerek minimalizálása a TIMOCOM nélkül megoldhatatlan feladat lenne. Partnerek számában sokszoros a különbség, és az sem elhanyagolható, hogy a TIMOCOM által a partnerek előszűrése is megtörténik. Biztos vagyok benne, hogy emiatt a be nem hajtható követelések számában is jelentős a különbség.”

2057-ben a TIMOCOM 50 éves évfordulóját ünnepli. Mit adna útravalóul a Techno-Druck a következő 25 évre? Szász Tamás szerint az innovációra és folyamatos fejlesztésre nem kell felhívni a TIMOCOM figyelmét, mert a vállalat ebben mindig is élen járt. “Kívánságunk a bizonyíthatóan nem, vagy pontatlanul fizető partnerek láthatóvá tétele, pontozással minősítése lehetne a még hatékonyabb működés érdekében.”

Legyen bennfentes az ágazatban

Rendszeresen releváns cikkeket, értékes szakértői értekezéseket és exkluzív felhasználói jelentéseket kaphat tőlünk.

 

Feliratkozás a hírlevélre

Fel