Transzportlexikon

Transzportlexikon

A Á B C Cs D E É F G Gy H I J K L M N Ny O Ö P R S Sz T Ú Ü V

Raktárhasznosítás

A raktárhasznosítás mindenekelőtt függ a raktárépület vagy raktárhelység adottságaitól. Aszerint, hogy milyen terméket tárolunk, olyan kialakításúnak kell lennie a raktárnak. Fagyasztott áruk tárolására pl. egy olyan raktár szükséges, amely egy hűtőrendszerrel van felszerelve, azért hogy az elhelyezett áru ne romoljon meg. Ha rendszerezni szeretnénk a készletet, mindenképpen egy raktárvezetőre van szükségünk, aki professzionális tudással rendelkezik. Továbbá a raktárak használata előírt jogi, biztonságrechnikai követelményekhez kötött. Így Pl. a robbanóanyagok csakis olyan raktárban tárolhatóak, amelyek egy adott biztonsági zónában helyezkednek el, távol a lakóépületektől és közutaktól. Ebben az esetben szigorú előírások vannak érvényben. A raktárakat szigorú előírások szerint építik, rendezik és biztosítják be, ahol meghatározott árukat és termékeket lehet tárolni. Egy szakszerű raktározáshoz képzett személy párosul. A raktári dolgozók felelőssége, hogy az áruk szabályszerűen legyenek bevételezve, elhelyezve és ellenőrizve. Ezen kívül felelős a raktárhelység megkívánt hőmérsékletének és páratartalmának a biztosításáért. Éppen ezért egy raktárbörze nagy segítséget nyújthat abban, hogy az adott áru megfelelő körülmények között legyen tárolva a kézbesítésig.

Lásd még:

Legyen mindig naprakész

Itt feliratkozhat az ingyenes hírlevelünkre.

Feliratkozás a hírlevélre

Még fontos információk hiányoznak. Kérjük a mezőket teljesen kitölteni, hogy elindulhasson a letöltés.

Kérjük a megjelölt mezőket helyesen kitölteni.

A '*' csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező, feltétlenül kérjük kitölteni.

A regisztrációs űrlap (Regisztráció most) elküldésével megerősíti, hogy elfogadja Adatvédelmi irányelveinket.

Feliratkozás hírlevélre:


Személyes adatait (e-mail cím, családi és utónév) a TIMOCOM az információk megküldése érdekében az SC-Networks GmbH (cégbíróság: Müncheni Alsófokú Bíróság, lajstromszám: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg adatbázisába továbbítja. Az SC-Networks GmbH tevékenységére a szövetségi adatvédelmi törvény rendelkezései és a TIMOCOM GmbH utasításai érvényesek.

Fel

Hozzájárulok, hogy az oldal elemzésekhez, személyre szabott tartalmakhoz és hirdetésekhez sütiket használjon. Tudjon meg többet