28.07.2017

A női megérzés még a logisztikán is lendít egyet

(1)

A TimoCom egy jövő-orientált vállalkozás, amely önmaga elé célul tűzte ki, hogy a közlekedési ágazatot pozitívan formálja. Ehhez az is hozzá tartozik, hogy a régi szokásokkal szakítva teret engedjünk az új ötletek megvalósításához. Tehát egy férfiak uralta ágazatban, a „Női történetek“ sorozat támogatást érdemel.

 

A beszélgetőpartner Vaida Stelingienė asszony

Kedves Stelingienė asszony, röviden összefoglalná nekünk, hogy mivel foglalkozik a cége?

 

 

Üdvözlöm. A szállítmányozásban dolgozom már 20 éve. AZ UAB "Mobiletrans" céget 5 évvel ezelőtt alapítottam. Öt munkatárssal dolgozunk együtt és fuvarszervező szolgáltatást nyújtunk. Ügyfeleink számtalan országban megtalálhatóak, úgy mint Kelet- és Nyugat Európában is.

 

Olyan szolgáltatásokkal is foglalkoznak, amelyeket más speditőrcégek nem alkalmaznak? Miben másak?

 

Így igaz, expressz-szállítással is foglalkozunk. Miután központunk a Litván kikötővárosban, Klaipédában található, ezek a szolgáltatások multimodálisan épültek ki. A rakományokat a Klaipéda-i kikötőből Németországig szállítjuk, majd közúton vagy vasúton tovább Keletre.

 

Hogyan őrzik meg versenyképességüket?

Első körben egy versenyképes árral kalkulálunk a szolgáltatásaink esetében. Valamint gyorsan reagálunk a piaci változásokra. Ezen kívül pedig igyekszünk minden esetben a legtöbb fuvarajánlatot levenni a börzéről. Valamint olyan támogató szolgáltatásokkal szolgálni, hogy ügyfeleink minden esetben visszatérjenek hozzánk. A jó üzleti kapcsolat köztünk és az ügyfeleink között a legfontosabb számunkra.

Mit gondol, mi a legizgalmasabb a mindennapi munkájában?

 

Elsősorban az, hogy azt csinálom, amit szeretek. Minden nap új ismeretekkel gyarapszom és ez által tanulok. Persze, alkalomadtán előfordulnak túl komplikált logisztikai szituációk is. A kihívás ebben az, hogy megtaláljam a legoptimálisabb megoldást ezekben a kritikus szituációkban és meg is tudjam őket oldani.

 

Mit gondol, hol lehetnek nehézségeik a nőknek a logisztikai szakmákban?

 

Az én véleményem szerint egy-két olyan állásnál, ahol előfordulhatnak technikai kérdések - ott találkozhatnak nehézségekkel. De ha valakiben nagy a lelkesedés és érdeklődik a technológiai fejlesztések irányába, illetve a speciális logisztikai esetek megoldásai után, akkor nincsen semmi probléma. 

 

Ezen szempontok alapján ön milyen tapasztalatokat szerzett?

 

A fuvarozói szakmában nem létezik olyan, hogy "tessék várni". Itt mindent "azon nyomban" meg kel oldani. Mint tulajdonos elég szigorú vagyok magammal szemben és sok mindent egyedül oldok meg. Ezen kívül sok, különböző emberrel ismerkedtem meg az évek során. A logisztikai szakmában nem csak a munkához kell jól érteni, hanem mindent viszonylag gyorsan el is kell tudni végezni. Én személy szerint egy aktív, kommunikatív személy vagyok és itt minden ilyen képességemet kiélhetem.

 

Mit gondol, több női szereplőre lenne szükség a vezető pozíciók betöltésénél, ha igen, miért?

 

Igen. A vezető pozícióban lévő nőkre jobban odafigyelnek. Sok kapcsolatom van hasonló vezető beosztásban dolgozó nővel. Az a tapasztalatom, hogy mindegyiknek olyan tulajdonságai vannak, mint a kötelességtudat és a gondoskodás. Sokszor még a női megérzés is besegít.

 

Mi a kapcsolat az ön cége és a TimoCom között?

Már nagyon régóta rátaláltam a TimoCom - ra. Annak nagyon örülök, hogy a TimoCom széles spektrumú modern szolgáltatásokat kínál. A TC eMap® - et minden nap használjuk. Most fontolgatjuk azt is, hogy igénybe vesszük az inkasszó szolgáltatást is. És örülünk annak is, hogy sok új partnerre találunk a TimoCom által.

 

Preuzimanje izvješća za tisak
Fel