14.09.2018

IAA Haszongépjármű-kiállítás 2018: A TIMOCOM új márka-megjelenésével a Smart Logisitcs System éllovasa lesz

Kiterjesztett logisztika az európai logisztikáért

(1)

A vezető európai logisztikai IT-vállalat, a TIMOCOM egymás után 8. alkalommal vesz részt kiállítóként a 2018. évi IAA Haszongépjármű-kiállításon Hannoverben. A TIMOCOM idén különleges eseményre használja ki ezt az alkalmat. A vezető mobilitási, szállítási és logisztikai vásáron a vállalat új, rugalmas logójával az első okos logisztikai rendszert mutatja be (smart logistics system), és mostantól a kiterjesztett logisztika (augmented logistics) képviselője.

A TIMOCOM már több mint húsz éve, tartósan változtatja és digitalizálja ügyfeleivel együtt a logisztikai szakmát. A vállalat ügyfeleivel közösen most megteszi a következő lépést, és átalakul. Ennek alapja a vállalat jövőképe és küldetése. A TIMOCOM egy logisztikai kihívások nélküli világban hisz, és küldetésévé teszi, hogy okossá, biztonságossá és egyszerűvé tegye a logisztikát (smart, safe and simple). Ez a stratégiai irány természetesen az új márka-megjelenésben is tükröződik.
De pontosan mik ennek az átalakulásnak a fontos tényezői?

Az okos logisztikai rendszer (smart logistics system)


Ansgar Max informatikai igazgató ismerteti a változást, amellyel a vállalat fuvarbörzéből a logisztika jövőjének útmutató rendszerévé vált: „A TIMOCOM már jó ideje több egyszerű fuvarbörzénél vagy platformnál, amely egyedül a szállításra összpontosít. Az okos logisztikai rendszer (smart logistics system) sok különböző alkalmazás, szolgáltatás és interfész összessége. Műszaki szempontból itt micro- vagy REST-services alkalmazásokról, docker-konténerektől és orkesztrációs eszközökről beszélünk, mint például a Kubernetes.
Folyamatos integrációs és folyamatos szállítási rendszerünkkel (continous integration, continous delivery), valamint agilis fejlesztési folyamatainkkal összekapcsolva nagyon hatékonyan tudunk reagálni a piaci követelményekre.” A TIMOCOM számára az okos logisztikai rendszer a következő logikus lépés ahhoz, hogy ügyfelei profitáljanak egy intelligens szolgáltatásból.   

A jövő kiterjesztett logisztikája


Mint az közismert, a TIMOCOM sok éve „összehozza a fuvart és a rakteret“. Európa legnagyobb fuvarbörzéjének hozzáadott értékeit és előnyeit az ügyfelek továbbra is használhatják. A kiterjesztett logisztika (augmented logistics) ezen felül még nagyobb rugalmasságot és hatékonyságot kínál a több mint 127 000 felhasználónak logisztikai folyamataik támogatásában. A TIMOCOM által az új stratégiai irányra megalkotott fogalmat a vállalat szóvivője, Gunnar Gburek ismerteti: „Folyamatosan a logisztikai folyamatok automatizálására és ügyfeleink rendszereinkhez történő egyszerű csatlakozására koncentrálunk. Az „augmented” jelentése: bővített, javított, megnagyobbított. Ugyanis a rendszerünk minden egyes digitális továbbfejlesztése intelligensebbé teszi ügyfeleink folyamatait, és ezzel tovább növelhetik versenyelőnyüket. A TIMOCOM számára ez azt jelenti, hogy a jövőben fokozottan az okos logisztikai rendszer bővítésére és ügyfeleinkkel hálózatba szervezésére összpontosítunk.”

Rugalmas logó, új márka-megjelenés


Az új, rugalmas logó vizuális szinten teszi teljessé az átdolgozott márka-megjelenést. Pélagie Mepin marketing-igazgatónő ezt mondja az új, innovatív márkajelről: „Új logónk önképünk kifejezése: a logisztika vezető és mindenekelőtt jövőbe mutató informatikai vállalata. Tudatosan döntöttünk a korszerű, rugalmas dizájn mellett. Ezzel a TIMOCOM, a logisztikai szakma, de főként több mint 40 000 ügyfelünk sokoldalúságát és dinamikáját akarjuk leképezni.” A rugalmas logó így még célzottabb és specifikusabb kommunikáció megvalósítását teszi lehetővé az ügyfelekkel.

A TIMOCOM új márka-megjelenését hivatalosan a 2018. évi IAA Haszongépjármű-kiállításon a 13-as csarnok C29-es standján mutatták be először. A vezető német vásár látogatói itt megtudhatnak minden részletet a TIMOCOM új stratégiai irányáról, és tájékozódhatnak az okos logisztikai rendszer nyújtotta sok lehetőségről.

További információk a TIMOCOM-ról: www.timocom.hu.

Preuzimanje izvješća za tisak
Fel