14.09.2020

A fuvarozókat érintő aktualitások

beszámoló a Fuvarozói Roadshow-ról

Kerekasztalbeszélgetés a Roadshow nyitó eseménye

A TIMOCOM, iData és az UTA közös szervezésében került sor szeptember 9-én, Székesfehérváron a Fuvarozói Roadshow rendezvényre, melyen közel 100 résztvevő volt kíváncsi a szakmát érintő aktualitásokra, újdonságokra.

Az esemény első részében kerekasztal-beszélgetés keretében a fuvarozói szakma kiemelt képviselői osztották meg tapasztalataikat, véleményüket a fuvarozói piacot érintő kihívásokról, jövőbeni tervekről, kilátásokról. A beszélgetést Lajkó Ferenc, a DigiLog tulajdonosa moderálta.

A TIMOCOM, iData és az UTA közös szervezésében került sor szeptember 9-én, Székesfehérváron a Fuvarozói Roadshow rendezvényre, melyen közel 100 résztvevő volt kíváncsi a szakmát érintő aktualitásokra, újdonságokra.

Megosztás itt:

Az utóbbi időben a fuvarozókat leginkább foglalkoztató kérdés a Mobilitási Csomag volt, melybe tartozó jogszabályok egy része augusztus 20-án lépett életbe. Styaszni Gyula az AETR Control ügyvezetője húsz perces előadásában próbált rávilágítani és közérthetővé tenni a legfontosabb változásokat.

Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt-től, Kibédi-Varga Lajos szolgáltatási igazgató tájékoztatta a résztvevőket, hogy milyen újdonságok vannak az útdíj területén.

A TIMOCOM képviseletében Hock-Ritter Ildikó ügyvezető igazgató mondta el tapasztalatait a koronavírusnak a szállítmányozásra gyakorolt hatásáról. A koronavírus járvány első hulláma érthető módon felkészületlenül érte a gazdaságot, vele együtt a fuvarozási ágazat szereplőit. A második hullám már megváltozott piaci környezetben érintette ezt a szegmenst, de minden bizonytalanság ellenére már vannak biztató jelek arra vonatkozóan, hogy ennek hatása nem lesz annyira negatív, mint az elsőé volt. Sőt, akár még jóval kedvezőbben is alakulhatnak a dolgok. 

Réthy Kinga, az UTA Magyarország ügyvezetője az UTA boxok előnyeire hívta fel a hallgatóság figyelmét.

Az iData értékesítési vezetője, Zölei Nikolett mutatta be, hogyan támogatja az új NaviTrack szolgáltatásuk a fuvarszervezést, adminisztrációt és a számlázást. A prezentációban részletes információkat hallhattunk, a NaviTrack-kel történő útvonaltervezésről és annak leküldéséről a gépjárművezetőnél kihelyezésre került tabletre.

A Fuvarozói Roadshow egyik legfőbb célja az interaktivitás. Az esemény végén az érdeklődők kérdezhettek az előadóktól az őket leginkább foglalkoztató témákkal kapcsolatban.

A Roadshow jövőre újraindul! A szervezők újabb aktualitásokkal várják a résztvevőket!

Preuzimanje izvješća za tisak
Fel