Sajtóközlemények

Itt talál aktuális sajtóinformációkat a TIMOCOM-ról, ügyfeleinkről és az iparágról, különböző témákban.

A mai európai közúti árufuvarozási vezető Anthony Valentine közel 30 éve tevékenykedik a szállítmányozás területén. Négy évvel ezelőtt, sokéves kollégáival együtt, a nemzetközi légi és tengeri árufuvarozás mellett felépítette a multimodális szállítási szolgáltatók Cargo Overseas európai közúti fuvarozási részlegét. Nem utolsósorban az erős csapatának köszönhetően a kapitány mutatja az új menetirányt a viharos Brexit-tengeren. 

Tovább olvasom >

Új idők az értékláncok számára. A logisztikai események láncolata kimeríthetetlen adat- és információárammá válik. Az együttműködésen alapuló értékteremtési folyamatok összekötő elemévé. Üdvözöljük a digitális világban. Aki részese kíván lenni a digitális transzformációnak, annak elsősorban egy dologra van szüksége: egy semleges, cégen átívelő rendszerre, amely egyszerűen és biztonságosan összekapcsolja az érintett partnereket és folyamataikat az értéklánc komplex hálózati struktúráiban. 

Tovább olvasom >

A nagy és a kis, illetve közepes fuvarozó és logisztikai cégek digitalizációjának szintje között még mindig nagy a szakadék. Míg a logisztikai óriások már régóta digitálisan működnek, addig a kis és közepes fuvarozó cégek általában nem engedhetik meg maguknak egy komplex szoftver beszerzését. Mire van szükség a piaci igények és trendek követéséhez, és a szakma nagyjaival való versenyképesség megtartásához?

Tovább olvasom >

Jelenleg Németországot, Franciaországot és a Benelux-államokat érinti legerősebben a globális gazdasági lassulás. Ezt dokumentálják a TIMOCOM fuvarpiaci barométer aktuális számai, amellyel az informatikai vállalat negyedévente rögzíti Európa legnagyobb fuvarbörzéjében a fuvarkínálat és a fuvar iránti kereslet alakulását.

Tovább olvasom >

Az aktuális iparági problémák, mint a sofőrhiány és az üresjáratok Németország útjain jelentős mértékben csökkenthetők lennének a közlekedés jobb digitális hálózatba szervezésével.

Tovább olvasom >

A TIMOCOM lehetővé teszi, hogy a szállítmányozó- és logisztikai cégek be tudjanak kapcsolódni a digitalizáció világába. A müncheni 2019-es transport logistic kiállításon az informatikai szolgáltató olyan átfogó rendszert mutat be új alkalmazások, interfészek és partnerek területén, amelyek digitálisan támogatják a logisztikusokat a szállítási folyamat minden pontjánál. "Azt szeretnénk, hogy a fejlesztéseinktől az ügyfeleink minden nap új ötletektől vezérelve keljenek fel", nyilatkozta a TimoCom szóvivője, Gunnar Gburek. 

Tovább olvasom >

Amikor a logisztikai világ június 4-7 között a transport logistic kiállításon találkozik, az azt jelenti a TIMOCOM IT-vállalkozásnak az idei jelmondatával "One system. One network. One future.", hogy mindenképpen képviselteti ott magát. A transzportszektorban érdekelteknek így a Halle A5-ben található 317/418-as Stand elkerülhetetlennek ígérkezik.

Tovább olvasom >

A Nagy-Britannia megegyezés nélküli EU-kilépésétől való félelem hatására robbanásszerűen nő az EU-ból a brit félszigetre irányuló áruszállítás mennyisége. Az előző év azonos időszakához képest az Európa minden részéből Nagy-Britannia felé irányuló fuvarok mennyisége 112 százalékos növekedéssel több mint kétszeresére emelkedett. Ezt dokumentálják a TIMOCOM fuvarpiaci barométer aktuális számai, amellyel az informatikai vállalat negyedévente dokumentálja Európa legnagyobb fuvar- és raktér-alkalmazásában a fuvarkínálat és a fuvar iránti kereslet alakulását.

Tovább olvasom >

Kedves Partnerünk!

Ezúton meghívjuk Önt a(z) Ipar Napjai 2019 (2019. május 14-17. Hungexpo) kiállításra, mely rendezvényen cégünk is részt vesz.

A rendezvényre itt regisztrálhat:

http://eregistrator.hu/ereg/link.php?lid=L10332851A2D

Tovább olvasom >

A TIMOCOM-nál továbbra is a növekedés az irány. A Smart Logistics System üzemeltetőjénél nem csak a fuvarbörzében volt változtatás az utóbbi évben. A nagy ugrást az Európa-szerte tevékeny IT-válallat 2018-ban tette meg a megbízás-kezelésben történt digitalizációjával.

Tovább olvasom >

Mező Tünde kiismeri magát a szállítmányozás területén. A magyar vállalkozó 2018 májusában alakította át családi tulajdonban levő cégüket és azóta a Leonetwork Kft-vel erősíti a belföldi- ill. nemzetközi fuvarozás és raktározás piacát. 2018 egy nagyon sikeres év volt a Leonetwork Kft életében. Május és december között mintegy 1054 fuvarmegbízást bonyolított le, kb. 101 Millió Ft értékben (Kb. 318.000 Euro). Amiből 741 megbízás, azaz 70 % a TIMOCOM megbízáskezelőjén a TC Transport Order ®-en keresztül zajlott. "Most jutottam el odáig, hogy bővítsem a céget", meséli a cégvezető. A Leonetwork Kft. a gyűjtő-, részrakó- és direkt fuvarokra specializálódott. "Egész Európában ott vagyunk."

 

Tovább olvasom >

A szállított áru jellegétől függően gyorsan összejön akár hét- vagy nyolcjegyű áruérték is. Ha valami rosszul sül el és nem vagyunk megfelelően biztosítva, annak végzetes következményei lehetnek. De hogyan kerülhetjük el az ilyen helyzeteket? És hogyan választhatjuk ki a megfelelő biztosítást saját szállítmányozó cégünk számára? Fontos tippjeinket Klaus Schäfer biztosítja, a KRAVAG német fuvarbiztosító cég szakértője.

Tovább olvasom >

Sajtókapcsolat:

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

Fel

Hozzájárulok, hogy az oldal elemzésekhez, személyre szabott tartalmakhoz és hirdetésekhez sütiket használjon. Tudjon meg többet