Logisztikai ismeretek 25.12.2021
4

Új év, új esély: 7 tipp a sikeres új üzleti év megkezdéséhez

Teljesítse újévi fogadalmait

Emberek egy csoportja ül laptopokkal egy asztalnál.

Új év, új esély: 7 tipp a sikeres üzleti év megkezdéséhez

Egészségesebb táplálkozás, több mozgás, és kevesebb telefonnyomkodás: mindenki által ismert tipikus újévi fogadalmak. A vállalkozók számára azonban a magánéleten kívül is felmerül a kérdés, hogy hogyan lehetne optimalizálni az új évben? A következő 7 tippet követve nem lesz akadálya a sikeres évkezdésnek.

Különösen a logisztikában rejlik gyakran sokféle lehetőség. Ebben a TIMOCOM átfogó és rugalmas kínálata lehet a siker kulcsa.

Ismerje meg a részleteket itt

1. Tekintse át az elmúlt évet

A sikeres új év megkezdéséhez érdemes még egyszer visszatekinteni az elmúlt évre. Az előző üzleti év sikereinek és kudarcainak elemzése tájékoztatást adhat arról, hogy mely intézkedések voltak nyereségesek, és melyek nem. A vállalat általános fejleményein kívül nem árt, ha az ágazat és a törzsügyfelek körében tapasztalt változásokat is megvizsgálja. Ezek eredményeképpen átfogó képet kaphat a fennálló helyzetről, ami pedig megalapozza a sikeres évkezdést. A TIMOCOM következő blogbejegyzése megfelelő ötleteket ad Önnek a folyamatoptimalizáláshoz.

2. Reális célokat tűzzön ki

Az elmúlt év tapasztalatai segítenek konkrét célokat kijelölni az új évre. Ezeket a lehető legpontosabban fogalmazza meg. Egy példa: „Szeretnénk ...%-kal növelni a forgalmunkat.” A precíz megfogalmazásra azért van szükség, mert különben nagyon nehéz visszakövetni, hogy ténylegesen megvalósultak-e a célkitűzések.

Ha igazodunk a jelenlegi számokhoz, könnyebb reális célokat kitűzni. Ezenkívül ügyelni kell arra is, hogy a cél eléréséhez milyen intézkedésekre van szükség.

3. Összpontosítson arra, amit lényeges

Egy új stratégia sikeres megvalósításában segít, ha a lényeges dolgokra fókuszálunk. Az olyan kérdések, mint a „Melyik témakörrel foglalkozzak a legtöbbet?”, vagy „Mi az, ami előmozdítja a vállalkozásomat?”, segítenek Önnek a stratégiai megfontolások konkretizálásában. Azonosíthatja és mellőzheti a csekély haszonnal járó projekteket. Ha így tesz, hatékonyabban kihasználhatja az olyan drága erőforrásokat, mint az idő, a költségvetés és a személyzet.

4. Takarítson meg időt hatékony megoldásokkal

A digitalizációnak köszönhetően ma már lehetőség van az időigényes munkafolyamatok egyszerűsítésére. Ezzel kapcsolatban érdemes átgondolnia, hogy egy szoftver használatával milyen feladatokat lehetne elvégezni gyorsabban és egyszerűbben. A piacon számtalan hatékony alkalmazás érhető el a vállalat minden részlege számára – a könyveléstől a beszerzésen át a marketingig és a HR-részlegig.

Önnek például sok idejét és türelmét emésztik fel a leterhelő szállítási folyamatok? A TIMOCOM Marketplace lehetővé teszi a szállítási folyamatok digitális és felhasználóbarát ellenőrzését és kezelését. A TIMOCOM fuvarbörze, fuvarmegbízások és nyomon követés interfészeinek segítségével nincs szükség fax és Excel használatára, valamint az adatátviteli problémák is kiküszöbölhetők.

A Marketplace használatával egyetlen rendszerben, digitálisan és központilag bonyolíthat le minden lépést, a kapcsolatfelvételtől kezdve a megbízás kiadásán át egészen a lebonyolításig. Győződjön meg róla személyesen! Próbálja ki a Marketplace-t, és profitáljon máris a digitális alkalmazások használatával! H2: 5. Tartsa szemmel a trendeket

Folyamatosan új megatrendek jelennek meg, melyek a társadalomra és a gazdaságra egyaránt tartós hatással vannak. Ezeket a trend- és jövőkutatással foglalkozó Zukunftsinstitut központ azonosítja. E trendek a rövid távú újdonságokkal szemben évtizedekig velünk maradhatnak. Az aktuális trendek közé tartozik a globalizáció, a konnektivitás, valamint a neo-ökológia.

Mivel a megatrendek rendkívül relevánsak, a vállalatoknak kellőképpen foglalkozniuk kell velük, így felismerhetik a kockázatokat és a kihívásokat, és ezekhez igazíthatják a vállalati stratégiájukat.

5. Optimalizálja piaci megjelenését

Előfordulhat, hogy nehéz nyomon követni azt, hogy az egyes intézkedések milyen mértékben vannak hatással a vállalat sikerességére.

Ebben segít, ha egyesével gondolja át az egyes intézkedéseket: Mely megközelítések hoztak különösen sok új megrendelőt? Mi az, ami jól működött az egyes kampányokban, és mi az, amin legközelebb javítani lehetne? Ez az elemzés segíthet új ötleteket meríteni a következő lépésekhez, vagy segíthet a meglévő intézkedések fejlesztésében.

Tartsa szem előtt azt is, hogy ténylegesen mennyire van jelen a vállalkozása a piacon. A megrendelők ugyanis csak akkor adnak megbízást, ha ismerik, vagy rövid keresgélést követően megtalálják az adott vállalatot. Ha ez nem így van, akkor érdemes átgondolnia és átalakítania a marketingintézkedéseit.

6. Motiválja a munkavállalókat

A megbecsült munkavállalók jól érzik magukat. Mutassa meg alkalmazottainak és kollégáinak, hogy mennyire fontosak a vállalkozás számára, és erősítse a csapat összetartását.

Ezenkívül érdemes mindenkivel egyesével átbeszélni az elmúlt évben végzett munkát, és közösen megegyezni az új évre szóló célkitűzésekről. Ez egy olyan döntő jelentőségű pont, amely sokkal hatékonyabb munkavégzést eredményez, hiszen a munkavállalók csak akkor tudják elérni a célkitűzéseket, ha tisztában vannak az elvárásokkal.

Tökéletesen felkészülten az új évre

Megfelelő hozzáállással, pozitív megközelítéssel és a megfelelő eszközökkel már év elején megteremtheti a sikeres új üzleti év feltételeit.

Ne feledje: az idő az Ön legfontosabb forrása, használja ki tehát hatékonyan. A digitális megoldások használata segíthet Önnek az időigényes munkafolyamatok lerövidítésében, így lesz kapacitása az egyéb fontos kérdésekre, pl. a stratégiára, az új, trend alapú megközelítésekre, valamint a munkatársai számára.

Pontosan a logisztikában rejlik nagy lehetőség az időmegtakarításra. A TIMOCOM Marketplace segít a teljes szállítási folyamatok gyors és hatékony lebonyolításában. A TIMOCOM segítségével nyomon követheti a szállítmányok állapotát, néhány perc alatt kiadhatja és digitálisan feldolgozhatja a megbízásokat. A JITpay szolgáltatóval fennálló partnerségnek köszönhetően pedig garantált a megbízható és biztos kifizetés.

Tegye meg most az első lépést, és próbálja ki rendszerünket kötelezettségek nélkül, felkészülten az új évre:

Próbálja ki most a Marketplace-t

Legyen bennfentes az ágazatban

Rendszeresen releváns cikkeket, értékes szakértői értekezéseket és exkluzív felhasználói jelentéseket kaphat tőlünk.

 

Feliratkozás a hírlevélre

Fel