23.08.2018

Európa jövendőbeli logisztikusainak tehetséggondozása a TimoCom-tól

Egy Litván egyetemi gyakornok lány a Lengyel TimoCom külképviseleti irodájában

(1)

A fiatal hallgatókat inspiráljuk a fejlődés útján és emellett hasznos tudást is szereznek útközben - ez a kezdetektől fogva a TimoCom célja. Az IT-Szolgáltató ezúttal egy lépéssel tovább nyit a logisztikai szakma útján és első alkalommal 3 hónapos nyári gyakorlatot kínál a lengyelországi külképviseleti iroda. Az új, nyári gyakorlatok biztosításával és a tehetséggondozással szeretne a TimoCom más, nagyvállalatokat is inspirálni.

Európa legnagyobb fuvarozói platformjának, a TimoComn-nak alapvető fontosságú, hogy egyes piacok és ügyfelek igényeinek megfeleljen. A folyamatos kapcsolattartás is fontos a jövő szakmabeli munkatársaival, ezért a Country Manager feladata az is, hogy ezeket a kapcsolatokat ápolják azon egyetemekkel, ahol logisztikát- ill. szállítmányozást oktatnak. Eddig az előadásokon és a workshopokon volt a hangsúly, ahol a résztvevők a sokak által irigyelt TimoCom tanúsítványt szerezhették meg.

Egy lépéssel tovább: tehetséggondozás élőben a munkahelyen

Az, hogy a gazdaság és tudomány találkozásában mennyi lehetőség rejlik, megmutatja egy aktuális pilótaprojekt egy Litván egyetemmel: "Egy gyakorlati munka a TimoCom-nál mindig is a fejemben volt. A Gediminas Egyetem hallgatóinak tartott workshop után ez konkretizálódott is. Egy hallgató az aktív együttműködésével és hozzászólásaival, akit ezután alkalmaztunk gyakornokként, nagyon meggyőző volt. Ez volt a mozgatórugója az átalakításnak", meséli Denis Pasala, Country Manager Baltic States & CIS.


Marija Kolosova számára pedig ez a találkozás volt az első egy fuvarozói platformmal. A működésről- és alkalmazási lehetőségeiről feltett kérdései túlmutattak a workshop témáin. Így ez a foglalkozás számára nem egy tanúsítvánnyal ért véget, hanem egy szokatlan ajánlattal: "A workshop után lehetőségem nyílt egy részletes gyakorlaton részt venni és elvégezni a TimoCom-nál. Ez egy nagyon fontos, érdekes és nem utolsó sorban egyszeri lehetőség volt számomra", meséli a hallgató. A pozitív visszajelzés után D. Pasala egy három hónapos gyakornoki programtervet dolgozott ki Prof. Dr. Doz. Nijolė Batarlienė, a tanszékvezetővel és a TimoCom külképviseletének értékesítési vezetőjével együtt. "Fél évvel ezután pedig már a repülőn ültem Pila felé és június 24-e óta három hónapra tagja lettem a csapatnak. Már most rengeteg újdonsággal és hasznos tudással gyarapodtam. A gyakornoki képzésem végeztével még a TimoCom központját is megismerhetem és ennek nagyon örülök", lelkesedik Kolosova.

A közös munka a Gediminas Műszaki Egyetemmel, valamint Prof. Dr. Doz. Nijolė Batarlienė tanszékvezetővel egy fontos kiegészítése a tehetséggondozásnak. "Nem csak az előadások és szemináriumok, hanem az eltöltött gyakorlati idő a vállalatnál igazolja a megszerzett tudást a "live on the job" ismeretekkel.


Ezzel a próbaprojekttel szeretné a TimoCom még erősebben támogatni a magasan képzett munkavállalókat a logisztikai piacra és ezzel együtt olyan lökést adni más intézmények felé, hogy proaktív támogatásban részesítsék a saját utánpótlásukat.

Preuzimanje izvješća za tisak
Fel